Πέμπτη 27 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Να κατοχυρωθούν άμεσα τα επαγγελματικά δικαιώματα!

Σε κατάληψη της σχολής τους προχώρησαν από την Τρίτη οι φοιτητές του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, απαιτώντας το αυτονόητο: Να αναγνωριστούν τα πτυχία τους, να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Το Τμήμα ξεκίνησε τη λειτουργία το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, με τετραετές πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών, πρόγραμμα Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών. Η επιτυχής ολοκλήρωση των Προπτυχιακών Σπουδών θα οδηγήσει στην απόκτηση «Πτυχίου Περιβαλλοντολόγου».

Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Περιβάλλοντος, «μέχρι σήμερα στους φοιτητές δεν έχουν κατοχυρωθεί τα επαγγελματικά δικαιώματα, κάτι το οποίο θα έπρεπε να είχε θεσμοθετηθεί από την ίδρυση των τμημάτων μας. Συνεπώς, η απόκτηση ενός πτυχίου χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα μας έχει φέρει σε δυσμενή θέση, αποκλείοντάς μας από την αγορά εργασίας. Στο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, το μέλλον των σχολών μας κρίνεται αβέβαιο και προκαλεί σύγχυση σε εκατοντάδες οικογένειες».

Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν ως γνωστόν και σε άλλα Τμήματα ΑΕΙ, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία 5 χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ