Πέμπτη 27 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΑΤΡΑΣ
Με μαζικές κινητοποιήσεις απαντούν στις απαράδεκτες πειθαρχικές διώξεις κατά συνδικαλιστών φοιτητών

Πέτυχαν να μην απαγγελθούν κατηγορίες χθες και καλούν σε νέα συγκέντρωση σήμερα στην Πρυτανεία προκειμένου να σταματήσει κάθε διαδικασία διώξεων

Σε νέα δυναμική, μαζική κινητοποίηση προχώρησαν χθες το πρωί φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πατρών, ενάντια στη διαδικασία «ακρόασης» που είχε προγραμματίσει ο πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, προκειμένου να απαγγείλει κατηγορίες κατά του προέδρου και του αντιπροέδρου του αντίστοιχου Φοιτητικού Συλλόγου.

Η συγκέντρωση των φοιτητών, η συμπαράσταση από δεκάδες φοιτητικούς συλλόγους απ' όλη τη χώρα, όπως και από εργατικούς και λαϊκούς φορείς της Πάτρας, πέτυχε να μην απαγγελθούν κατηγορίες. Παράλληλα, οι φοιτητικοί σύλλογοι απαιτούν να σταματήσει κάθε διαδικασία διώξεων συνολικά κατά του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΦΣ Πολιτικών Μηχανικών και καλούν σε νέα συγκέντρωση, σήμερα Πέμπτη στις 9 π.μ. στην Πρυτανεία.

Χθες, με συνθήματα όπως «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των φοιτητών η πάλη θα την σπάσει» και «Τα φοιτητοδικεία και οι απειλές απάντηση θα πάρουν από τους φοιτητές», οι φοιτητικοί σύλλογοι κάλεσαν ξανά να παρθεί πίσω η απαράδεκτη δίωξη, που ασκείται μάλιστα για πρώτη φορά μετά τη χούντα.

Οι δύο συνδικαλιστές φοιτητές διώκονται επειδή υπερασπίστηκαν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου τους να κινητοποιηθούν για το έγκλημα στα Τέμπη, να συμμετέχουν οι φοιτητές στις πανελλαδικές παλλαϊκές κινητοποιήσεις, απαιτώντας δικαίωση των νεκρών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και συμφοιτητές τους στο Τμήμα. Στο πρόσωπό τους, όπως χαρακτηριστικά σημείωσαν, επιδιώκεται να διωχθεί η συνδικαλιστική πάλη μέσα στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και ταυτόχρονα αποδεικνύεται στην πράξη τι εστί ο νέος νόμος - πλαίσιο.

«Δεν έχουμε να απολογηθούμε σε κανέναν, υπερασπιστήκαμε τις αποφάσεις του Συλλόγου μας. Αναρωτιόμαστε τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε εκείνη τη μέρα που θρηνούσαμε τους νεκρούς μας, από το να κινητοποιηθούμε», τόνισαν οι διωκόμενοι, στέλνοντας μήνυμα μαχητικής υπεράσπισης της πάλης των φοιτητών. Εξήγησαν, επιπλέον, ότι αυτό που ενοχλεί είναι η συνολική αγωνιστική στάση τους, το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή δήλωσαν πως δεν απολογούνται.

Στο Πανεπιστήμιο βρέθηκαν αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου, με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημήτρη Μαρμούτα, της δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Μελά, του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Ιδρύματος και της Ομοσπονδίας τους, καθώς και μέλη ΔΕΠ.

Παρευρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, βουλευτή Αχαΐας και εκ νέου υποψήφιο. Στον χαιρετισμό του προς τη συγκέντρωση ο Ν. Καραθανασόπουλος, αφού εξέφρασε τη συμπαράσταση και στήριξη του ΚΚΕ στον δίκαιο αγώνα των φοιτητών, τόνισε: «Στο "μάθημα" που προσπαθούν να κάνουν καθηγητές της Πρυτανείας, της υποταγής, εμείς απαντάμε με αντιμάθημα ανυπακοής. Οτι εμείς θα πολεμήσουμε για ζωή, υγεία, εργασία με δικαιώματα, για την αξιοπρέπεια, για να περπατάμε με ψηλά το κεφάλι. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο οι φοιτητές θα βγουν νικητές απ' αυτήν τη διαδικασία. Θα πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων και τον εσωτερικό κανονισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τον πειθαρχικό της κυβέρνησης της ΝΔ, και επί της ουσίας, μέσα από αυτόν τον αγώνα, θα κατοχυρώσουν μια ζωή με δικαιώματα και ψηλά το κεφάλι. Τα όνειρά σας θα γίνουν ο εφιάλτης τους!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση ενάντια στις ηλεκτρονικές εκλογές - απάτη (2023-01-18 00:00:00.0)
Μέρα Δράσης για ασφαλή, ανοιχτά πανεπιστήμια, πτυχία με αξία (2021-10-21 00:00:00.0)
Πλούσια δραστηριότητα αύριο σε πολλές πόλεις (2021-10-20 00:00:00.0)
Φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα καταδικάζουν την επίθεση (2021-03-12 00:00:00.0)
Νέα συγκέντρωση χτες στο κέντρο της Αθήνας (2019-11-22 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για την απροκάλυπτη κατάργηση του ασύλου (2013-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ