Τετάρτη 18 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΘ
Κινητοποίηση ενάντια στις ηλεκτρονικές εκλογές - απάτη

Κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΑΠΘ πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι οι φοιτητικοί σύλλογοι του Ιδρύματος, ενάντια στην πραγματοποίηση ηλεκτρονικών εκλογών - παρωδία για την ανάδειξη «εκπροσώπων» των φοιτητών στα όργανα διοίκησης.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με ανακοινώσεις της Πρυτανείας, οι «εκλογές» θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά, με ενιαίο ψηφοδέλτιο την Τετάρτη 22 Φλεβάρη. Από την πλευρά τους, οι φοιτητικοί σύλλογοι ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα κάνουν πίσω, οργανωμένα και συλλογικά θα αντιπαλέψουν την εφαρμογή του νέου νόμου - πλαίσιο, απαιτώντας την ακύρωση των εκλογών που, όπως τονίζουν, «καμία σχέση δεν έχουν με τις δημοκρατικές, ζωντανές και συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών».

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Βιολογικού, Γεωλογικού, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, ΠΤΔΕ, Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, ΜΜΕ, Πολιτικών Επιστημών, Γεωπονίας, Δασολογίας, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών και Χωροταξίας θα πραγματοποιήσουν και σήμερα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Συγκλήτου, κινητοποίηση, στις 4 μ.μ. Παράλληλα καλούν όλους τους φοιτητές να απέχουν καθολικά από τις διαβλητές διαδικασίες που υπονομεύουν τους φοιτητικούς συλλόγους, και απαιτούν να συμμετέχουν τα Διοικητικά Συμβούλια των φοιτητικών συλλόγων στις συνεδριάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Τμημάτων και στα υπόλοιπα όργανα διοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ