Τετάρτη 18 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Διαμαρτυρία ενάντια σε δίωξη εκπαιδευτικού

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν, σήμερα Τετάρτη, στις 10 το πρωί, οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στη δίωξη συναδέλφου τους συνδικαλιστή της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών».

Οπως καταγγέλλουν, ο εκπαιδευτικός κλήθηκε σε απολογία για επικείμενη περικοπή μισθού, «επειδή συντάχθηκε με τις αποφάσεις του κλάδου και υλοποίησε την απόφαση της ΟΛΜΕ και της Δ' ΕΛΜΕ για μη συμμετοχή σε τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία».

Απαιτούν να σταματήσει η δίωξη και να παρθεί πίσω η απόφαση που προαναγγέλλεται μέσα από το έγγραφο της υπηρεσίας και λέει ότι «η υπηρεσία προτίθεται να προβεί σε έκδοση απόφασης περικοπής μισθού».

Τονίζουν ότι η απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης «αποτελεί ακόμα μία απόπειρα τρομοκράτησης του κλάδου, αυταρχισμού και δίωξης του δικαιώματός μας να αντιδρούμε στο αντιεκπαιδευτικό πλαίσιο που λειτουργεί το σχολείο. Αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του συνταγματικού μας δικαιώματος για συμμετοχή σε απεργιακές δράσεις».

Και προειδοποιούν ότι «όποιος σπέρνει θύελλες θα θερίσει ανέμους. Οι συλλογικές αποφάσεις μας, οι αποφάσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων και το αναφαίρετο δικαίωμά μας στην απεργία δεν είναι για παζάρια».

Την απαράδεκτη απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης καταγγέλλει και η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΔΟΘ - Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης και στηρίζει την κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ