Τετάρτη 18 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Ζητούν σύγχρονο σχολείο και όχι συγχωνεύσεις

Στο αίτημα να μην κλείσει το 28ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου και να κατασκευαστεί σύγχρονο ασφαλές κτίριο για να το στεγάσει ενώνουν τις διεκδικήσεις τους σύλλογοι γονέων, εκπαιδευτικοί και φορείς. Το σχολείο πρόκειται από την επόμενη σχολική χρονιά να συγχωνευθεί με το 20ό Δημοτικό της πόλης.

Σε σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του σχολείου και με τη συμμετοχή φορέων και σωματείων της πόλης, τονίστηκε ότι οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο του σχολείου είναι ενάντια στο συμφέρον των κατοίκων της περιοχής και των παιδιών και πως πρόκειται για πρόταση που υπακούει στη λογική του μικρότερου δυνατού κόστους, λογική που στοιβάζει τα παιδιά, περιορίζοντας στο ελάχιστο τη δυνατότητα αποτελεσματικής μάθησης. Επιπλέον, από τους γονείς επισημαίνονται μία σειρά ακόμα ζητήματα, όπως η απόσταση που θα πρέπει να διανύουν οι μικροί μαθητές της περιοχής για να πάνε σχολείο, αλλά και οι όροι λειτουργίας και μάθησης που δημιουργούνται στο κτίριο που θα φιλοξενεί τα δύο σχολεία.

Απέναντι στα παραπάνω, οι φορείς διεκδικούν την απρόσκοπτη λειτουργία του 28ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου, άμεση ανέγερση νέου σύγχρονου σχολείου σε οικόπεδο που έχει αγοραστεί (κτήμα Ανευλαβή), δημόσια δωρεάν Παιδεία, με όρους σύγχρονους και ανθρώπινους. Με τα παραπάνω αιτήματα πραγματοποιήθηκε χτες παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από όπου, σύμφωνα με εκπροσώπους των γονέων, οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν στη λογική εφαρμογής της νομοθεσίας, της ίδιας που οδηγεί στα 25άρια τμήματα στα σχολεία.

Τη συμπαράσταση στις διεκδικήσεις εκφράζει ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Περιστερίου. «Ως εργαζόμενες μητέρες δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε ότι το 2023 τα παιδιά μας θα μορφώνονται σε αίθουσες κλουβιά, μετρώντας πόσα τετραγωνικά μέτρα αναλογούν σε κάθε μαθητή στις σχολικές αίθουσες, ακόμα και τον αέρα που αναπνέουν. Δεν θα αποδεχτούμε να σας κάνουν μπαλάκι υπουργείο Παιδείας - Περιφέρεια Αττικής - δημοτική αρχή Περιστερίου. Εχουν όλοι τους διαχρονικά εγκληματικές ευθύνες που δεν έχουν εξασφαλίσει μόνιμη - ασφαλή σχολική στέγη για όλα τα παιδιά του Περιστερίου, ως βασική προϋπόθεση για τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών στην ολόπλευρη μόρφωση!», σημειώνει μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ