Τετάρτη 18 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Τα ουσιαστικά βήματα που μέτρησε η Οργάνωση δημιουργούν αυξημένες απαιτήσεις

Την Κυριακή 15 Γενάρη πραγματοποιήθηκε η Συνδιάσκεψη Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Τις εργασίες παρακολούθησαν αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας, με επικεφαλής τον Νίκο Χριστάνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Θανάσης Σγουρός, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Εξελέγη νέο Συμβούλιο Περιοχής και Γραμματέας επανεξελέγη η Αναστασία Γεωργιάδου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στο επίκεντρο της Συνδιάσκεψης βρέθηκαν τα θετικά βήματα που μέτρησε η Οργάνωση σε στρατολογία και οικοδόμηση το προηγούμενο διάστημα.

Οι αντιπρόσωποι της Συνδιάσκεψης συζήτησαν με ενθουσιασμό τα συμπεράσματα από το άνοιγμα που πραγματοποιήθηκε για τη διακίνηση των Θέσεων του ΚΣ για το 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ, από τη ζωντανή επαφή με εκατοντάδες νέους και νέες που τις προμηθευτήκαν.

Ξεχωριστό τόνο στη συζήτηση έδωσαν οι σύντροφοι της νεοσύστατης Τομεακής Οργάνωσης Φλώρινας. Μετέφεραν την πείρα μιας δουλειάς με μετρήσιμα αποτελέσματα στην ανάπτυξη, τροφοδότησαν το κλίμα για άμιλλα μπροστά και στην επιτυχία της μάχης της Οικονομικής Εξόρμησης.

Συζητήθηκαν τα θετικά συμπεράσματα από έναν τρόπο δουλειάς ο οποίος χρειάζεται να πατήσει πιο «στέρεα» και να γενικευτεί σε όλα τα μέτωπα όπου παρεμβαίνει η Οργάνωση. Εκτιμήθηκε θετικά η δουλειά στους φοιτητές, με αφετηρία τις φοιτητικές εκλογές, την ουσιαστική παρέμβαση των μελών της ΚΝΕ στη δημιουργία φοιτητικών συλλόγων και την πείρα από τη συζήτηση με βάση την πρόταση για το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων.

Η Συνδιάσκεψη στάθηκε στις εξελίξεις γύρω από την Ενέργεια και την ακρίβεια με γνώμονα την περιοχή. Ξεχώρισαν ζητήματα που προβληματίζουν τη νεολαία της περιοχής.

Τονίστηκε η αναγκαιότητα να δυναμώσει σχεδιασμένα η παρέμβαση στις νέες γυναίκες, ειδικά στα Τμήματα των Παιδαγωγικών Σχολών, της Μαιευτικής και της Εργοθεραπείας, όπου οι φοιτήτριες αποτελούν την πλειοψηφία.

Ταυτόχρονα αναδείχθηκε η νέα φάση στην οποία περνάει η Οργάνωση, με την αύξηση των απαιτήσεων γύρω από το περιεχόμενο παρέμβασής της και τις μορφές του ανοίγματός της, καθώς και τις νέες και μεγάλες απαιτήσεις που γεννά η δράση της Οργάνωσης όσον αφορά τη στοχοπροσηλωμένη δουλειά που χρειάζεται να γίνει στους μαθητές της περιοχής. Επίσης, σε αυτήν την βάση τέθηκε ο στόχος για καλύτερο προσανατολισμό της Οργάνωσης γύρω από θέματα πολιτισμού.

Με μαχητικότητα τέθηκαν οι νέοι υψηλοί στόχοι της Οργάνωσης στη σταθερή πορεία ανόδου των ρυθμών στρατολογίας και μεγάλης συμπόρευσης της νεολαίας της περιοχής με το ΚΚΕ, και στις εκλογικές μάχες του επόμενου διαστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ