Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... το μπαράζ και...

Κατανοούμε, βέβαια, ότι η χτεσινή παρουσία του Κ. Σημίτη στην εκδήλωση για τη «Βοήθεια στο Σπίτι» εντάσσεται στο προπαγανδιστικό μπαράζ της κυβέρνησης για την προβολή της «κοινωνικής πολιτικής» της, μπροστά στις δημοτικές εκλογές.

Προχτές ο υπουργός Υγείας, Κ. Στεφανής, έδωσε συνέντευξη Τύπου, λέγοντας «υπάρχω», για να αποκρούσει δήθεν τα σχόλια που θέλουν το υπουργείο Υγείας άπρακτο. Χτες είχαμε την εκδήλωση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ως απόδειξη δήθεν της ιδιαίτερης ευαισθησίας της κυβέρνησης προς τις ευαίσθητες ομάδες των ηλικιωμένων και των αναπήρων. Σήμερα θα έχουμε «επιστημονική ημερίδα» για τον ένα χρόνο λειτουργίας του Α΄ Περιφερειακού Συστήματος Αττικής (Α΄ ΠεΣΥ) και αύριο αρχίζει διημερίδα για το νέο Σώμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας.

Μύλος από εκδηλώσεις δηλαδή. Αλλά τα ράντζα και οι λίστες αναμονής, όπως παραδέχτηκε προχτές ο Κ. Στεφανής, εξακολουθούν να υπάρχουν. Οι ηλικιωμένοι οδηγούνται στο περιθώριο και λιμοκτονούν με τις συντάξεις πείνας. Οι ανάπηροι βιώνουν τον αποκλεισμό ενώ τα επιδόματα που παίρνουν είναι εξευτελιστικά.

Μια τέτοια πολιτική, όσα επικοινωνιακά φτιασιδώματα κι αν δεχτεί, ούτε κατ' επίφαση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κοινωνική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ