Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ
Αστυνομικά καθήκοντα στις Ενοπλες Δυνάμεις

Τις λεπτομέρειες της συμμετοχής των Ενόπλων Δυνάμεων στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ρόλος που συνεπάγεται την εμπλοκή τους στην εσωτερική ασφάλεια, συζήτησαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας ο υπουργός Γ. Παπαντωνίου και ο αρμόδιος υφυπουργός Λ. Λωτίδης, με την πρόεδρο του «ΑΘΗΝΑ 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου.

Σε δηλώσεις του ο Γ. Παπαντωνίου ανέφερε, όσον αφορά την ασφάλεια, ότι «για πρώτη φορά οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας αναλαμβάνουν και αστυνομικά καθήκοντα, μέσα από τη συνδρομή που θα δώσουν στην Ελληνική Αστυνομία για την τήρηση της τάξης και την εξασφάλιση όρων ασφάλειας στην περίοδο των αγώνων». Και το εξειδίκευσε: «Αυτό σημαίνει και μια αυξημένη επιτήρηση στη φύλαξη των συνόρων, ιδιαίτερα του εναέριου χώρου, διότι είναι γνωστός ο κίνδυνος της διεθνούς τρομοκρατίας, αλλά και όλα τα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορα. Αλλά υπάρχει και μία συνδρομή στην Ελληνική Αστυνομία για τη φύλαξη ζωτικών εγκαταστάσεων, για την τήρηση της τάξης γενικότερα, δεδομένου ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει απεριόριστο ανθρώπινο δυναμικό, έχει κάποια όρια. Ενώ εμείς οι Ενοπλες Δυνάμεις έχουμε την αριθμητική αυτή δυνατότητα, την εξοπλιστική δυνατότητα, την πειθαρχία και τη γνώση για να συμβάλουμε σε αυτή την υπόθεση».

Μάλιστα ενέταξε αυτή την αποστολή στη διεύρυνση της διακλαδικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και ανέφερε ότι συγκροτήθηκε και «ειδικό στρατηγείο», το οποίο συνεργάζεται με την Ελληνική Αστυνομία, ενώ προχωράει και η κατάρτιση των σχετικών επιχειρησιακών σχεδίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ