Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»
Κερδίζει έδαφος η πρόταση λαϊκής αντίστασης στο δικομματισμό

Στο εργοστάσιο της ΕΛΒΟ περιόδευσε χτες ο υποψήφιος νομάρχης Γ. Ρόκος

Eurokinissi

Ολοένα και από περισσότερους πολίτες του Νομού Θεσσαλονίκης, υιοθετείται το κάλεσμα, που απευθύνει η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΝΑΣΥ) για λαϊκή αντίσταση στο δικομματισμό και ριζοσπαστική απάντηση στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Ενδεικτική της πλατιάς στήριξης που εκφράζει ο εργαζόμενος λαός, στο ψηφοδέλτιο της ΝΑΣΥ και τον υποψήφιο νομάρχη Γιώργο Ρόκο, είναι η εικόνα από τις καθημερινές περιοδείες στους χώρους δουλιάς.

Τελευταίοι σταθμοί χθες ήταν το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ). Ο Γ. Ρόκος, συνοδευόμενος από υποψήφιους νομαρχιακούς συμβούλους και συνδικαλιστές, συνομίλησε με τους εργαζόμενους και ενημερώθηκε για την πορεία της εταιρίας μετά την ιδιωτικοποίησή της. Ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣΥ επαναδιατύπωσε την πάγια θέση της παράταξης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εταιρίας και σημείωσε: «Είμαστε υπέρ της συνολικής ένταξης στον κρατικό σχεδιασμό της οικονομίας, καθώς και της προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην επιχείρηση».

Προηγουμένως, ο Γ. Ρόκος συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ και συζήτησε μαζί τους για την πορεία των μεγάλων έργων στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΜΚ, Σ. Τζακόπουλος, σημείωσε ότι τα έργα που εξαγγέλλονται πρέπει απαραιτήτως να έχουν μελέτη, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και διασφαλισμένους πόρους. Αναφερόμενος στο μετρό Θεσσαλονίκης, υπενθύμισε ότι το έργο κινδυνεύει να μείνει στα χαρτιά, αν έως τις 31 Δεκέμβρη δε λυθεί το θέμα χρηματοδότησης. Εξέφρασε την ελπίδα, να μη γίνει το ίδιο και στην περίπτωση της υποθαλάσσιας αρτηρίας, που προβλέπεται να γίνει με συγχρηματοδότηση. Επισήμανε ότι τα έσοδα των διοδίων δεν πρέπει να συνδεθούν με τη βιωσιμότητα του έργου και συμπλήρωσε ότι «δεν είναι λογικό να μπαίνουν διόδια σε αστικό περιβάλλον». Επιβάλλεται να ξεκινήσουν άμεσα οι πρόδρομες εργασίες και να μελετηθούν στοιχεία, που αφορούν στις εισόδους και τις εξόδους της υποθαλάσσιας αρτηρίας, αλλά και τα ποσοτικά δεδομένα της αμφίδρομης κίνησης των ΙΧ κατά μήκος αυτής.

Ο Γ. Ρόκος ξεκαθάρισε ότι η ΝΑΣΥ είναι ριζικά αντίθετη με τη λογική της αυτοχρηματοδότησης των έργων, και κάλεσε το ΤΕΕ να συνεχίσει να ασκεί πιέσεις προς την πολιτεία, με βάση την επιστημονική γνώση που διαθέτει και στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των αναγκών των πολιτών της περιοχής, όμως σημείωσε ότι θα πρέπει να μείνει μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Επίσης, παρουσίασε τη θέση της παράταξης για ισόρροπη και ολόπλευρη οικονομική ανάπτυξη του νομού σε όλους τους τομείς, με βάση τις δυνατότητες σε πλουτοπαραγωγικές πηγές, καθώς και άξονα την αξιοποίηση του εργατικού και επιστημονικού δυναμικού του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ