Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... η πραγματικότητα

Είναι η τρίτη φορά που ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, προσπαθεί να επιδείξει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους ηλικιωμένους, με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Πριν έξι χρόνια (18.6.1996) εμφανίστηκε σε ένα ΚΑΠΗ του Περιστερίου με κουστωδία υπουργών για την έναρξη λειτουργίας του προγράμματος. Στις 22.1.2000, στο Ολυμπιακό Στάδιο, επιχείρησε έναν απολογισμό, χωρίς στοιχεία για τον αριθμό εκείνων που δέχονται τις υπηρεσίες του προγράμματος.

Το ίδιο πρόβλημα είχε και η χτεσινή παρουσία. Ελειπαν τα στοιχεία για τους αποδέκτες των υπηρεσιών στα 284 προγράμματα, που εφαρμόζονται σε 253 δήμους. Κατά προσέγγιση το υπουργείο Υγείας υπολογίζει ότι κάθε πρόγραμμα προσφέρει τις όποιες υπηρεσίες σε 80 άτομα. Δηλαδή, συνολικά μιλάμε για -το πολύ- 20.000 άτομα, τη στιγμή που οι ανάγκες σε υπηρεσίες Πρόνοιας είναι πολύ μεγαλύτερες, τόσο σε ποσότητα όσο και ποιότητα.

Βέβαια, ο Κ. Σημίτης, έκανε λόγο για πρόγραμμα -σταθμό. Θα μπορούσε, αν είχε τις απαραίτητες προϋποθέσεις (σταθερότητα, επαρκή χρηματοδότηση, μόνιμο προσωπικό) και δεν αποτελούσε μια ακόμη κυβερνητική επιχείρηση ...στάχτης στα μάτια των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ