Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Καθοριστική η συμμετοχή των γυναικών στους αγώνες

Ομιλία της Αιμ. Αγκαβανάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συγκέντρωση στα Χανιά

ΧΑΝΙΑ (Ανταπόκριση).-

Κάλεσμα, μπροστά στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, για μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική δράση και ανάδειξη εκείνων που παλεύουν με προσανατολισμό την ανατροπή της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής και όχι τη διόρθωσή της, των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ μαζί με άλλες αγωνιστικές δυνάμεις, απηύθυνε η Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος - υπεύθυνη του Τμήματος για τη Γυναίκα, μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση, που οργάνωσε η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ, τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη, σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

Η Αιμιλία Αγκαβανάκη στάθηκε στην ανισότιμη θέση της γυναίκας σήμερα στην κοινωνία και τις οδυνηρές επιπτώσεις που δέχεται από την πολύπλευρη κρίση του συστήματος, τονίζοντας: «Οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις του συστήματος, που εμείς τις λέμε καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, γιατί στηρίζουν το σύστημα και όχι τον άνθρωπο, πλήττουν ολόκληρη την εργατική τάξη, με ιδιαίτερη, όμως, οξύτητα τις γυναίκες, αφού είναι η πιο φτηνή ευέλικτη εργατική δύναμη».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην επιβαλλόμενη ποσόστωση στα ψηφοδέλτια, που καθιερώνεται στο όνομα της ισότητας και της εξίσωσης δικαιωμάτων, για να τονίσει χαρακτηριστικά:

«Το μέτρο της ποσόστωσης, για να πιάσει τόπο, απαιτούνται άλλα δεδομένα. Και αυτά τα δεδομένα είναι η μόνιμη και σταθερή δουλιά, το 8ωρο με αύξηση αποδοχών, οι δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας και η κατάργηση κάθε ιδιωτικής πρωτοβουλίας, σε όλους αυτούς τους τομείς. Διαφορετικά, το μέτρο της ποσόστωσης θα αξιοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από γυναίκες που έχουν λυμένα οικονομικά και άλλα προβλήματα και για τις υπόλοιπες, τη μεγάλη πλειοψηφία, θα είναι "δώρον άδωρον"».

Καταλήγοντας, η Αιμιλία Αγκαβανάκη τόνισε επίσης: «Αν η γυναικεία συμμετοχή στους αγώνες είναι περιορισμένη, περιορισμένα θα είναι και τα αποτελέσματα, όχι μόνο για τις γυναίκες, αλλά για ολόκληρη την εργατική τάξη, για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας. Ετσι, μπροστά στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, υπάρχουν δύο επιλογές: `Η θα συμβιβαστείς με τη σημερινή κατάσταση ή θα βάλεις πλώρη για την οργάνωση του αγώνα, με προοπτική να την ανατρέψεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ