ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2002
Σελ. /40
ΑΓΑΠΙΟΣ ΣΑΧΙΝΗΣ
Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των πολιτών

Συνέντευξη Τύπου έδωσε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ - Τώρα»

Από τη χθεσινή συνέντευξη

Motion Team

Από τη χθεσινή συνέντευξη
Την εκτίμηση ότι ο συνδυασμός «ΘεσσαλοΝΙΚΗ - Τώρα» είναι η μόνη δημοτική παράταξη που μπορεί τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών να συγκεντρώσει το σύνολο της αντιπολίτευσης για να γυρίσει σελίδα ο Δήμος Θεσσαλονίκης, έκανε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης.

«Εμείς δε θα μπούμε ποτέ στο ερώτημα ούτε θα το θέσουμε στους δημότες να διαλέξουν ποιος κάνει καλά καγκελάκια ή καλά παγκάκια. Είμαστε μακριά από τα καγκελάκια και από τα παγκάκια, είμαστε με τους δημότες. Θέλουμε ευτυχισμένους δημότες, που να έχουν εργασία, που να έχουν πολιτισμό, που να υπερασπίζονται αξίες. Αυτούς του δημότες υπερασπιζόμαστε, μ' αυτούς είμαστε κάθε μέρα», σημείωσε ο Αγ. Σαχίνης.

Ο Αγ. Σαχίνης επισήμανε για μία ακόμη φορά ότι η παράταξη δεν πρόκειται να αναρτήσει ούτε μια γιγαντοαφίσα. «Για την ενημέρωση των πολιτών επιλέξαμε τις καθημερινές περιοδείες στις γειτονιές, στους δρόμους της πόλης, πρόσωπο το πρόσωπο με τη δημότη. Περπατάμε κάθε μέρα στους δρόμους της πόλης και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί οι συμπολίτες μας μας υποδέχονται με ιδιαίτερη εκτίμηση. Η μία έκπληξη σ' αυτές τις περιοδείες διαδέχεται την άλλη», τόνισε.

«Θέλουμε να μας κρίνετε και για τη συμπεριφορά μας αυτά τα τέσσερα χρόνια στο Δήμο Θεσσαλονίκης, γιατί επιμένουμε ότι εμείς δεν ανακαλύψαμε τώρα το Δήμο Θεσσαλονίκης. Εχουμε μια διαδρομή. Αυτά που λέγαμε τέσσερα χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης για τα έργα, για τις υποδομές, για τον Πολιτισμό, για τη λειτουργία της ΤΑ εξακολουθούμε να τα λέμε και τώρα», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού «ΘεσσαλοΝΙΚΗ - Τώρα» είπε ότι τέσσερις πολιτικοί οργανισμοί (ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ, Περιφερειακή Κίνηση, ΕΔΗΚ) στηρίζουν το συνδυασμό και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δηλώσουν τη στήριξη τους κι άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Σε ερώτηση σχετικά με τη στάση που τήρησε η παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα του πριμ παραγωγικότητας στους εργαζόμενους του Δήμου, ο Αγάπιος Σαχίνης είπε: «Στο Δημοτικό Συμβούλιο είπα στο δήμαρχο ότι είναι υποχρεωμένος, μια και όλοι οι Δήμοι πλην της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά έχουν δώσει το συγκεκριμένο επίδομα, να το δώσει κι αυτός. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος απάντησε ότι όσοι δήμαρχοι το δίνουν είναι παράνομοι. Λοιδορώντας αυτή την άποψη τοΎ δήλωσα ότι δε μένει από να καταγγείλουμε όλη την ΤΑ της χώρας, να τους πάμε στον Κορυδαλλό, μια κι εμείς είμαστε ο φάρος της νομιμότητας και όλοι οι άλλοι η κόλαση της παρανομίας».

Στο προεδρείο της συνέντευξης Τύπου δίπλα στον Αγάπιο Σαχίνη βρίσκονταν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Μπουτάρης, Κώστας Δρούτσας, Χρ. Γιαταγάνα, Ιωάννα Ξανθούλη και Χριστίνα Ζαχαροπούλου.

ΣΥΚΕΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ωρα για αλλαγή

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου και του προγράμματος από τον υποψήφιο δήμαρχο, Θ. Αποστολίδη

«Δε θέλουμε τους δημότες και τους φορείς τους ...ομήρους στην προσδοκία κάποιου ρουσφετιού». Με τη φράση αυτή, προσδιόρισε το στίγμα του συνδυασμού του ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Συνεργασία για τις Συκιές», Θεόδωρος Αποστολίδης, μιλώντας σε πυκνό ακροατήριο, στη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου της Κίνησης το βράδυ της Τετάρτης.

Στη συγκέντρωση, παραβρέθηκαν ο επίτιμος δήμαρχος Συκεών Παναγιώτης Αφαλής, ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης Αντώνης Μπαμπιατζής, πλειάδα βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Ελλάδας, ανάμεσά τους οι Αλέξης Αλεξίου, Κώστας Ιωσηφίδης, Γιάννης Γούναρης, Θέμης Καπουζούζης, Γιώργος Παπαχρηστούδης και Γιάννης Ζούλης, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών και αθλητικών φορέων του Δήμου Συκεών.

Στην εκδήλωση, ο Θεόδωρος Αποστολίδης ανακοίνωσε το πρόγραμμα του συνδυασμού του και παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Ο υποψήφιος δήμαρχος άσκησε κριτική στον τρόπο που η παρούσα δημοτική αρχή χειρίζεται τις υποθέσεις του Δήμου και στην πολιτική της. Καθόρισε τους στόχους της Δημοτικής Κίνησης που ηγείται, για μια ισόρροπη ανάπτυξη του δήμου, τη γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, τη βελτίωση των υπηρεσιών, την ενίσχυση των αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Θεόδωρος Αποστολίδης τόνισε ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή, όχι μόνον των προσώπων, αλλά και της πολιτικής που ασκείται. Ο επικεφαλής της Κίνησης «Συνεργασία για τις Συκιές» δήλωσε μετά τα εγκαίνια ότι τέτοια μαζική συμμετοχή είχε χρόνια να δει ο Δήμος και αυτό επιβεβαιώνει το πολύ θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την παράταξη.

Δραστηριότητες παρατάξεων
  • Ο υποψήφιος πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά της ΝΑΣ Θ. Παφίλης, πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή, στις 10.30 το πρωί, περιοδεία στο Σταθμό Σεπολίων του Μετρό.
  • Η «Δημοτική Αγωνιστική Συμπαράταξη» Βόλου (ΔΑΣ) και η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» Μαγνησίας (ΝΑΣ) καλούν στο λαϊκό γλέντι που πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή, στις 9.30 το βράδυ, στο κέντρο «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (Δημαρχείο). Στην εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Ν. Γκατζής και ο υποψήφιος νομάρχης Μαγνησίας Νάνος Απόστολος. Ποιοτική λαϊκή μουσική και τραγούδι από τη λαϊκή κομπανία του Στάθη Μιλάνου.
  • Παρουσίαση του ψηφοδελτίου θα κάνει ο υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Αρταίων Νίκος Καραβασίλης, σήμερα Παρασκευή 20/9 στις 9 μ.μ.. Η παρουσίαση θα γίνει στο εκλογικό κέντρο στην Πλατεία Κιλκίς. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα.
  • Κλιμάκιο της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Χανίων με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Γιώργο Νταγκουνάκη, θα πραγματοποιήσει περιοδεία και ομιλία σήμερα στις 7 το απόγευμα στον ΟΤΕ (Μαργουνίου).
... και δουλιά για τους άνεργους

Ο «άλλος δήμαρχος» του «πάμε διαφορετικά πάμε σύγχρονα», ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, κ. Σ. Βούγιας, βρήκε το φάρμακο για τη νόσο της ανεργίας.

Οι άνεργοι, είπε, θα μπορούν να απασχολούνται επ' αμοιβή στα προγράμματα των Δήμων για τη φροντίδα των ηλικιωμένων.

Και με αυτή τη νέα προσθήκη ολοκληρώθηκε η πρότασή του για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Πριν λίγο καιρό, μας είχε αναγγείλει τη δημιουργία «ειδικού γραφείου ανέργων νέων μέχρι 35 ετών, για να μην είναι η Θεσσαλονίκη η πρωτεύουσα της ανεργίας», γιατί όπως είπε το πρόβλημα είναι επικοινωνιακό.

Επιβεβαιώθηκε, λοιπόν, πως ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης, ούτε διαφορετικός είναι και, πολύ περισσότερο, δεν είναι σύγχρονος. Διότι ο εμπαιγμός και η υποκρισία, έρχονται από πολύ παλιά. Διότι είναι προσβολή να παίζεις με τις αγωνίες των νέων και να τολμάς να δηλώνεις ότι το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή απασχόληση με δικαιώματα, που καταργείται από τις επιλογές της κυβέρνησης που υπηρετεί, είναι απλά πρόβλημα «επικοινωνίας» και «διασύνδεσης».

Γι' αυτό, ειδικά οι νέοι, πρέπει να δώσουν απάντηση. Και να είναι καθαρή. Καμία συνενοχή σε όσους βγάζουν στο παζάρι τα δικαιώματά τους, τα όνειρά τους, τις προσδοκίες τους. Μαύρο στους εκλεκτούς του δικομματισμού, πράσινους, μπλε ή και ...μεταλλαγμένους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ