Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
... και δουλιά για τους άνεργους

Ο «άλλος δήμαρχος» του «πάμε διαφορετικά πάμε σύγχρονα», ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, κ. Σ. Βούγιας, βρήκε το φάρμακο για τη νόσο της ανεργίας.

Οι άνεργοι, είπε, θα μπορούν να απασχολούνται επ' αμοιβή στα προγράμματα των Δήμων για τη φροντίδα των ηλικιωμένων.

Και με αυτή τη νέα προσθήκη ολοκληρώθηκε η πρότασή του για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Πριν λίγο καιρό, μας είχε αναγγείλει τη δημιουργία «ειδικού γραφείου ανέργων νέων μέχρι 35 ετών, για να μην είναι η Θεσσαλονίκη η πρωτεύουσα της ανεργίας», γιατί όπως είπε το πρόβλημα είναι επικοινωνιακό.

Επιβεβαιώθηκε, λοιπόν, πως ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης, ούτε διαφορετικός είναι και, πολύ περισσότερο, δεν είναι σύγχρονος. Διότι ο εμπαιγμός και η υποκρισία, έρχονται από πολύ παλιά. Διότι είναι προσβολή να παίζεις με τις αγωνίες των νέων και να τολμάς να δηλώνεις ότι το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή απασχόληση με δικαιώματα, που καταργείται από τις επιλογές της κυβέρνησης που υπηρετεί, είναι απλά πρόβλημα «επικοινωνίας» και «διασύνδεσης».

Γι' αυτό, ειδικά οι νέοι, πρέπει να δώσουν απάντηση. Και να είναι καθαρή. Καμία συνενοχή σε όσους βγάζουν στο παζάρι τα δικαιώματά τους, τα όνειρά τους, τις προσδοκίες τους. Μαύρο στους εκλεκτούς του δικομματισμού, πράσινους, μπλε ή και ...μεταλλαγμένους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ