Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Διεκδικούμε όσα μας στερούν

Παρουσιάστηκε χτες το ψηφοδέλτιο της Κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση» από τον επικεφαλής της υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Τζατζάνη

«Υπάρχει δυνατότητα συνεννόησης και συμπαράταξης με το 95% του πειραιώτικου λαού. Δηλαδή, με όλους αυτούς που βγάζουν το ψωμί τους με μόχθο και άγχος, ή το έβγαλαν έτσι και τώρα παίρνουν μια ανεπαρκή σύνταξη που κάποιοι την έβαλαν στο μάτι. Ολους αυτούς που αγαπάνε σαν και μας την πόλη μας, που θέλουν νοικοκυριό, ησυχία, κάποιες δυνατότητες ξεκούρασης και διασκέδασης, φίλους, ειρήνη, κάποια άνεση στη ζωή τους, τα παιδιά τους να προκόβουν.

Ολους αυτούς που βλέπουν αυτά τα στοιχειώδη δικαιώματα, αποτέλεσμα του ανθρώπινου πολιτισμού και της τεχνολογίας που φτιάχνουν τα δικά τους χέρια, να τους τα υποβλέπουν, να τους τα στερούν, που έχουν αγανακτήσει από την επίθεση, τη λαίλαπα όπως τη χαρακτηρίζουμε, της «Νέας Τάξης» και των εξυπηρετητών της, αυτών που νομίζουν πως βρήκαν την ευκαιρία να αποσπάσουν όσες κατακτήσεις πέτυχαν οι εργαζόμενοι τις δεκαετίες που πέρασαν».

Τα παραπάνω τόνισε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, επικεφαλής της Κίνησης «Πειραιάς Αναγέννηση» Κώστας Τζατζάνης, παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο της Κίνησης.

Και πρόσθεσε: «Οι συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των Πειραιωτών αγαπάμε την πόλη μας, θέλουμε νοικοκυριό, όπως το έφτιαχνε η μάνα μας στο σπίτι μας, συχνά φτωχικό, θέλουμε καθαρή θάλασσα, παιδικές χαρές και αθλητικούς χώρους για τα παιδιά μας, σχολικές αίθουσες της προκοπής, καλούς δασκάλους. "Αυτοί" μας παρακρατούν τα δυσβάσταχτα ανταποδοτικά τέλη που προορίζονται για την καθαριότητα. Ορμάνε να χτίσουν τους ελεύθερους χώρους, την ακτή, την ΚΥΔΕΠ, τη ΧΡΩΠΕΙ, την "Υπεραγορά". Ορμάνε τώρα, με την Ολυμπιάδα της αχαλίνωτης μεγαλοκερδοσκοπίας και της συμφοράς να διώξουν μέχρι και τις αθλητικές δραστηριότητες της "Ακαδημίας Ποδοσφαίρου" της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων, καταργώντας χωρίς να υπάρχει ανάγκη για τα έργα τους τα δυο γήπεδα που με τεράστιους αγώνες είχε φτιάξει η Ενωση τον καιρό του Παναγιώτη Σαλπέα.

Από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου στον Πειραιά
Από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου στον Πειραιά
Εμείς αγαπάμε τον πολιτισμό, τη διασκέδαση. Αυτοί μας κλέβουν όλο και περισσότερο το χρόνο ξεκούρασης, μας ταΐζουν σκουπίδια υποκουλτούρας.

Εμείς θέλουμε δουλιά για μας και για τα παιδιά μας. Αυτοί κλείνουν εργοστάσια, στέλνουν να φτιάξουν τα πλοία μας έξω, με τριπλά μεροκάματα, κλείνουν τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Εμείς διεκδικούμε δημοκρατικά δικαιώματα. Αυτοί στέλνουν τους γυμνασμένους φρουρούς τους στους καταπέλτες των πλοίων που περιφρουρούμε την απεργία μας με εντολή να χυθεί και στην ανάγκη αίμα.

Εμείς θέλουμε Ειρήνη, δικαίωμα να εκλέγουμε ή να ρίχνουμε τους ηγέτες μας στο κράτος που ζούμε, σ' αυτά τα σύνορα που στήθηκαν με τόσο αίμα. Αυτοί έχουνε μισθοφόρους στους δρόμους πετρελαίου, που τους πληρώνουμε κάπου δυο εκατομμύρια το μήνα, τόσο κάνει το ξεπούλημα του φιλότιμου ενός νέου που τον τρώει η ανεργία και ο κίνδυνος να πέσει στη νάρκη.

Εμείς, λοιπόν, συνειδητοποιήσαμε πως κάποιοι είναι απέναντί μας, εχθροί μας. Είδαμε τους πολιτικούς και δημοτικούς εκπροσώπους τους, ναι κι αυτούς τους συνυποψήφιούς μας και αυτούς που υποστηρίζουν συνειδητά την πολιτική περιορισμού των κοινωνικών δικαιωμάτων μας και τους άλλους, που με αριστερά και διαμαρτυρόμενα και οικολογικά λόγια, στηρίζουν ουσιαστικά, ακόμα κι αν καμιά φορά κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν, τη σημερινή πορεία προς τη βαρβαρότητα, που μόνο με στάση ανθρωπιάς και φιλότιμου, με αγώνες, συνέπεια, επίγνωση του εχθρού και των τερτιπιών του, μπορεί να σταματήσει».

Παρόντες στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου ήταν μεταξύ άλλων αντιπροσωπεία από το ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σήφη Κωτσαντή, γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά και μέλος της Γραμματείας του Κόμματος, ο Σταμάτης Τσουλουχόπουλος από το ΔΗΚΚΙ, η Ελπίδα Παντελάκη υποψήφια νομάρχης Πειραιά της ΝΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ