Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Παράπλευρος... «ανθρωπισμός»

Δεδομένου ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας ακόμα «ειρηνευτικής» αποστολής στο Ιράκ και επειδή ξαναρχίζει η συζήτηση περί «ανθρωπισμού» των βομβαρδιστών, ας θυμίσουμε μια ιστορία:

Η Κάθριν Μπόλκοβατς διατέλεσε επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στο Σεράγεβο. Εκανε όμως ένα «λάθος». Αποκάλυψε ότι οι άντρες της «ειρηνευτικής» δύναμης που έχει «καταλάβει» τη Βοσνία, επιδίδονταν σε εμπόριο λευκής σαρκός. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε, οι «ειρηνευτές» λειτουργούσαν ως κοινοί προαγωγοί 14χρονων κοριτσιών.

«Οσα κορίτσια αρνούνταν» να τεθούν στη δούλεψη των «ειρηνευτών», τα «κλείδωναν σε δωμάτια και τα άφηναν χωρίς φαγητό για πολλές μέρες. Αν συνέχιζαν να αρνούνται, τα έδεναν και τα βίαζαν οι ιδιοκτήτες των μπαρ και οι συνεργάτες τους», σημείωναν οι «Τάιμς», στις αρχές του περασμένου Αυγούστου. Οι «συνεργάτες» - όπως αποκάλυψε η Μπόλκοβατς - ήταν οι «ειρηνευτές»...

Το «λάθος» να ξεσκεπάσει το εμπόριο λευκής σάρκας από τους «ανθρωπιστές», η Μπόλκοβατς το πλήρωσε με την απόλυση από τη δουλιά της, την αμερικανική εταιρία «Dyn Corp». Φυσικά αποπέμφθηκε και από τη διεθνή δύναμη του ΟΗΕ. Ωστόσο επέμεινε. Προσέφυγε στα δικαστήρια. Το δικαστήριο τη δικαίωσε. Δικαίωσε, ταυτόχρονα, και την καταγγελία της: Η μαζική εκπόρνευση των κοριτσιών άρχισε το 1992. Ταυτόχρονα με την εισβολή των «ειρηνευτών» στη Βοσνία.

Η ιστορία είναι χρήσιμη, διότι, πέραν του γεγονότος ότι αρχίζει - όπως είπαμε - η νέα «ειρηνευτική»... καταιγίδα στο Ιράκ, τυγχάνει ο κ. Μίλερ να έχει διατελέσει πρέσβης των ΗΠΑ στη Βοσνία κατά την περίοδο που η μαζικής «ειρηνευτική» εκπόρνευση βρισκόταν σε εξέλιξη. (Παρεμπιπτόντως: η σύζυγός του μας έδινε μαθήματα πρόσφατα γύρω από την αντιμετώπιση του φαινομένου της κακοποίησης γυναικών)...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ