Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΔΥΕΘ
Αντιδράστε στη διέλευση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων

Να διαδηλώσει άμεσα την αντίθεσή του στη νέα πρόκληση στα φιλειρηνικά αισθήματά του, καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΔΥΕΘ), με αφορμή τη διέλευση χιλιάδων στρατιωτών του ΝΑΤΟ τις τελευταίες μέρες, προς Κόσσοβο και Βοσνία. Επίσης καλεί τους διεκδικητές των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών να πάρουν θέση και καλεί τους ψηφοφόρους να θέσουν ως ένα από τα βασικά κριτήρια στην επιλογή τους «τη στάση που θα πάρει ο κάθε υποψήφιος απέναντι στο θεμελιώδες ζήτημα του πολέμου και της ειρήνης».

Με ανακοίνωσή της η ΕΔΥΕΘ σημειώνει: «Νέος ΝΑΤΟικός πόλεμος είναι προ των πυλών. Οι ΗΠΑ με την ανοιχτή υποστήριξη μερικών ηγετών κρατών - μελών της ΕΕ προετοιμάζουν τη διεθνή κοινή γνώμη για να αποδεχτεί ευκολότερα το καινούριο μακελειό για τη διευθέτηση των συμφερόντων τους στην πλούσια σε ενεργειακούς πόρους περιοχή της Μ. Ανατολής.

Οι κίνδυνοι για την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών της περιοχής της Μέσης Ανατολής και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου είναι θανάσιμοι».

Επίσης, καταγγέλλει την απόλυτη ευθυγράμμιση της ελληνικής κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις επιταγές των υπερατλαντικών αφεντικών τους.

Προειδοποιεί ότι με την πολιτική που εφαρμόζεται, «η χώρα μας μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε βραχίονα της νεοταξικής πολιτικής στην περιοχή, βαθαίνει κάθε μέρα και περισσότερο η αντίθεσή της με τα συμφέροντα των γειτονικών μας λαών». Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη υπενθύμισε ότι «μετατρέπεται σταθερά σε μόνιμο οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό ορμητήριο των ισχυρών της Νέας Τάξης ενάντια στις χώρες και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Τις τελευταίες μέρες εκατοντάδες ΝΑΤΟικοί δολοφόνοι με χιλιάδες τόνους δολοφονικό οπλισμό πέρασαν και πάλι, κάτω από συνθήκες πλήρους μυστικότητας, μέσα από το λιμάνι της πόλης μας με κατεύθυνση τις κατεχόμενες περιοχές της Βοσνίας και του Κοσσυφοπεδίου. Η «ειρήνη» της επιβολής και της βίας του ισχυρού, απ' ό,τι φαίνεται, χρειάζεται όλο και περισσότερο οπλισμό για να μπορέσει να επιβληθεί».

«Ο λαός της πόλης μας, οι εργαζόμενοι και οι νέοι δεν μπορούν να μείνουν αμέτοχοι στη νέα σφαγή. Η Θεσσαλονίκη των πλούσιων και λαμπρών αντιπολεμικών αγώνων και διεθνιστικών παραδόσεων θα δώσει και πάλι "παρών"», καταλήγει προαναγγέλλοντας τις νέες δυναμικές αντιδράσεις που θα εκδηλωθούν το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ