ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2002
Σελ. /40
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το ψηφοδέλτιο της νίκης παρουσίασε ο Αγ. Σαχίνης

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», στη χτεσινή συγκέντρωση

Motion Team

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», στη χτεσινή συγκέντρωση
Σε μια ανοιχτή, έντιμη και διαφανή συνεργασία για τη διεκδίκηση της Θεσσαλονίκης που έχουμε ανάγκη και αγαπάμε, κάλεσε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης, σε μεγάλη συγκέντρωση, όσους πολίτες μοιράζονται την αγωνία και τους προβληματισμούς τους με το πρόγραμμα της δημοτικής κίνησης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα».

«Αυτή τη σημαία που λέγεται εργατικό κίνημα της πόλης και που έρχεται από πολύ μακριά, από τη Φεντερασιόν και το Μάη του '36, τη σημαία των μεγάλων αγώνων για ειρήνη και δημοκρατία, θα κρατάμε σταθερά και θα υπερασπιζόμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο», τόνισε ο Αγ. Σαχίνης, και συμπλήρωσε: «Δε φιλοδοξούμε να μας ψηφίσουν για τα πολύ όμορφα φυλλάδια και τις γιγαντοαφίσες. Είναι αδιαπραγμάτευτο για μας η συνέπεια λόγων και έργων στο Δημοτικό Συμβούλιο και η παρουσία μας στις λειτουργίες του δήμου».

Παρουσιάζοντας στην κατάμεστη αίθουσα τελετών του ΑΠΘ το πρόγραμμα και το ψηφοδέλτιο της παράταξης, ο Αγ. Σαχίνης τόνισε: «Ολοι μαζί, με όραμα, κοινωνική αλληλεγγύη, δημιουργικότητα, διεκδικούμε έναν δήμο που θα παίξει έναν σύγχρονο ρόλο για τους κατοίκους αυτής της πόλης, με βάση τις ανάγκες του πολίτη». Απαιτούμε «ένα Δημοτικό Συμβούλιο ασυμβίβαστο, που με τη συνεχή συμμετοχή όλων των δημοτών στα δρώμενα αυτής της πόλης θα προωθεί λύσεις τόσο στα καθημερινά όσο και στα θεσμικά προβλήματα του δήμου», σημείωσε. Αναφέρθηκε στην παραγωγική βάση της πόλης που φθίνει, στη Θεσσαλονίκη που οι Οργανισμοί της μετατρέπονται σε ΑΕ, στην ανεργία που ξεπερνά το 20%, στην πρωτοβάθμια Υγεία που είναι ανύπαρκτη, στα σχολεία της πόλης που δουλεύουν σε δύο και τρεις βάρδιες, στο συνεχώς υποβαθμιζόμενο περιβάλλον, στον Πολιτισμό που «για μας δεν είναι το ιλουστρασιόν περιτύλιγμα ή οι φιέστες των διαφόρων χορηγών και των μάνατζερ».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Αγάπιος Σαχίνης

Motion Team

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Αγάπιος Σαχίνης
Οπως σημείωσε ο Αγ. Σαχίνης, η υπεράσπιση της παραγωγικής βάσης της πόλης θα είναι μία από τις κορυφαίες πολιτικές ενεργοποίησης θεσμών και πολιτών. Θα πρέπει η πόλη - τόνισε σε άλλο σημείο - να γίνει πραγματικά γέφυρα φιλίας και αλληλεγγύης των λαών της περιοχής.

«Η ευθύνη του δήμου συνίσταται στο να μην αδιαφορεί για την τύχη της παραγωγικής βάσης, πρέπει να μπει μπροστά οργανώνοντας όλους τους δημότες για τη διάσωσή της και την παραπέρα ανάπτυξή της. Η στήριξη της παραγωγικής βάσης, η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε άμεση συνεργασία με τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις, θα είναι από τις προτεραιότητές μας», είπε ο Αγ. Σαχίνης. Ακόμη ζήτησε την ενεργοποίηση των υπηρεσιών του δήμου ώστε τα έργα να γίνονται από αυτές τις υπηρεσίες κι όχι από εργολάβους.

«Η ΕΕ προσδιόρισε το ρόλο της Θεσσαλονίκης ως πόλης παροχής υπηρεσιών. Αποδεχόμαστε αυτό τον προσδιορισμό της πόλης μας; Πώς εννοείται ανάπτυξη σ' αυτή την πόλη, από ποιον και για ποιον; Πού είναι οι διεκδικητικοί αγώνες για το μέλλον της;», σημείωσε. Κατηγόρησε τη διοίκηση του δήμου για αδράνεια, για έλλειψη πολιτικής ευαισθησίας και «δημοσιοσχετίστικη» αυταρέσκεια. Παράλληλα, επισήμανε ότι ο Σπ. Βούγιας δεν απαντάει στο ερώτημα αν θα παραμείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο και μετά τις δημοτικές εκλογές, καυτηριάζοντας με «σκληρή» γλώσσα όσους θεωρούν το δήμο ως εφαλτήριο για την άνοδό τους σε κυβερνητικά και άλλα πόστα. Τέλος, σημείωσε ότι υπάρχει ενορχηστρωμένη προσπάθεια να βάλουν στη γωνιά την παράταξη.

Παραβρέθηκαν

Πλήθος κόσμου και προσωπικοτήτων της πόλης στη χτεσινή συγκέντρωση

Motion Team

Πλήθος κόσμου και προσωπικοτήτων της πόλης στη χτεσινή συγκέντρωση
Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θ. Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, καθώς και τους Χρ. Κόφφα, γραμματέα της ΚΟΘ του ΚΚΕ, Αγγ. Τζέκη, βουλευτή του ΚΚΕ, πολυμελής αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ με επικεφαλής τους Σωκράτη Ακριτίδη και Χρ. Μπάλτο. Παραβρέθηκαν επίσης οι: Θ. Γιαννούσης, πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Ν. Σπαρδωνίδης, γραμματέας συλλόγων βετεράνων ΠΑΟΚ, αντιπροσωπείες των Σωματείων Εργαζομένων ΔΕΘ, ΕΛΕΝΙΤ, ΤΙΤΑΝ και οδηγών φορτηγών ΔΧ, Τεμεκενίδου Σοφία, υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος, Σπ. Ράλλης, γραμματέας ΠΟΕΠΠ, Γ. Μητσιάκος, μέλος ΔΣ της ΕΝΙΘ, Τρ. Κωστόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Πανοράματος, Παπαγεωργίου Β., κοσμήτορας Πολυτεχνικής ΑΠΘ, Μ. Σπυριδάκης, νομαρχιακός σύμβουλος, Μ. Ζαφρανά, καθηγήτρια ΑΠΘ, Κ. Ιωσηφίδης, πρώην ποδοσφαιριστής ΠΑΟΚ - προπονητής, Ζ. Παπαδημητρίου, καθηγητής ΑΠΘ - νομαρχιακός σύμβουλος, Γ. Ραφαηλίδης, πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ, Χρ. Γκέκας, επιμελητής ορθοπεδικής κλινικής «Παναγία», Ν. Καρατζάς, ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, κ.ά.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι εργαζόμενοι ψηφίζουν Ρόκο - Σαχίνη

Για τη «Θεσσαλονίκη των κλειστών επιχειρήσεων», των ιστορικών αλλά καταστρεφόμενων κλάδων, την πάλαι ποτέ «εργατομάνα» και νυν «πρωτεύουσα της ανεργίας», μίλησε ο Γιώργος Ρόκος, υποψήφιος νομάρχης της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΝΑΣΥ), στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Είχαν κληθεί να παρουσιάσουν τις θέσεις τους για την απασχόληση, οι υποψήφιοι νομάρχες και δήμαρχοι.

Ο Γ. Χατζησάββας, υποψήφιος νομάρχης (ΠΑΣΟΚ) έφτασε μέχρι τα σκαλιά του ΕΚΘ. Μίλησε μόνο στα ΜΜΕ και αποχώρησε. Ο λόγος του Π. Ψωμιάδη (ΝΔ), πέρασε εντελώς απαρατήρητος.

Ο Γ. Ρόκος μεταφέροντας και την εμπειρία από τις περιοδείες που πραγματοποιεί τους τελευταίους μήνες, σημείωσε ότι το ζήτημα της ανεργίας είναι το κυρίαρχο πρόβλημα για την πλειοψηφία του λαού του νομού. Ξεκαθάρισε ότι «η ανεργία είναι σύμφυτη με το κοινωνικό σύστημα στο οποίο ζούμε. Το σύστημα της ελεύθερης αγοράς, του καπιταλισμού. Στις περιοδείες στους χώρους δουλιάς, το ίδιο ακριβώς πράγμα λένε και οι εργαζόμενοι με το δικό τους βέβαια τρόπο». Και πρόσθεσε: «η στρατιά των ανέργων δεν είναι μια παράπλευρη απώλεια του συστήματος. Είναι μια επιλογή και με τον τρόπο αυτό αποτελεί παράγοντα συμπίεσης του εργατικού κόστους, πηγή υπερκερδών για τις επιχειρήσεις». Και κάλεσε τους εργαζόμενους, να σταθούν αποφασιστικά απέναντι σ' αυτή την πολιτική που έχουν επιλέξει να υπηρετήσουν οι αντίπαλοι συνυποψήφιοί του. Να στηρίξουν τη ΝΑΣΥ, που θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλάι των εργαζομένων και του λαού στους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους.

«Θεσσαλονίκη ΑΕ»

«Η πόλη μας κατάντησε "Θεσσαλονίκη Α.Ε"». Με τη φράση αυτή ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης χαιρέτισε τους συμμετέχοντες στη δημόσια συζήτηση, «Κανείς από τις άλλες παρατάξεις δε μιλάει γι' αυτή την εικόνα της πόλης, γιατί συναινούν στη δημιουργία της. Σιωπούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης όταν το λιμάνι γίνεται ΑΕ, η ΔΕΘ και η ΕΥΑΘ γίνονται ΑΕ και ακολουθούν ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ.», κατάγγειλε ο Αγ. Σαχίνης.

«Παράλληλα, συνέχισε, οι εργολάβοι κάνουν τα έργα του Δήμου Θεσσαλονίκης, τα δίδακτρα στα δημοτικά ωδεία είναι το ίδιο υψηλά όπως στα ιδιωτικά, τα τροφεία των παιδικών σταθμών είναι στο ίδιο ύψος, όπως τα τροφεία των ιδιωτικών. Η ανεργία ξεπερνά το 20%, τραγική είναι η κατάσταση στις Επιθεωρήσεις Εργασίας. Με γιγαντοαφίσες μιλάνε για την ανάγκη ύπαρξης γραφείων ενημέρωσης όπου θα ενημερώνουν άνεργους για την ανεύρεση εργασίας σε κλειστές επιχειρήσεις, για νέες τεχνολογίες σε επιχειρήσεις που δεν υπάρχουν».

ΚΟΖΑΝΗ
Με ενθουσιασμό στη μάχη για Δήμο και Νομαρχία

Τους συνδυασμούς έδωσαν στη δημοσιότητα η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» και η «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση»

Με ενθουσιασμό και πίστη σε μια μαζική εκλογική μάχη και ένα θετικό αποτέλεσμα οι αγωνιστικές δυνάμεις που συγκροτούν τα ψηφοδέλτια της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Κοζάνης» και της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Κοζάνης», έδωσαν στη δημοσιότητα τους συνδυασμούς μάχης που απαρτίζονται από δραστήριους εργάτες, επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες, υπάλληλους, εκπαιδευτικούς.

Ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ Γιάννης Μητσιάκος δήλωσε στο «Ρ»: «Μπήκαμε στην τελική ευθεία. Ολα δείχνουν ότι οι θέσεις της ΝΑΣ έχουν απήχηση στο λαό της Κοζάνης. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία είναι η κατάρτιση αυτού του ίδιου του ψηφοδελτίου, που απαρτίζεται από άτομα που έχουν χρόνια συμμετοχή σε αγώνες και εκφράζουν τη διάθεση μέσα από αυτή τη συσπείρωση να αγωνιστούμε για ν' ακουστεί η άλλη φωνή της ΝΑ. Είμαστε αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα και πιστεύουμε ότι η συσπείρωση αυτή θα έχει μέλλον στην ανάπτυξη των αγώνων για τα συμφέροντα του λαού».

Οι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ Κοζάνης είναι:

Βαλαής Γεώργιος, Βανίδη Σουλτάνα (Τατιάνα), Βασβατέκη Καλλιρρόη (Ρόη), Βητόπουλος Θωμάς, Γιγαντίδης Ονούφριος (Φούλης), Γκαμπράνης Πέτρος, Γκουτζηκώστας Γεώργιος, Γράβας Βασίλειος, Εγρές Αβραάμ, Εμανουηλίδης Παρασκευάς, Ιωαννίδης Δημήτριος, Καλαμπούκας Πάσχος, Κοζικόπουλος Γεώργιος, Κουκούλα Ευγενία, Κουμαντζιά (Φλέσσα) Ελένη, Κυριαζίδης Νικόλαος, Λιάκου Αικατερίνη, Μαλλιούρας Κώστας, Μεντεκίδης Γεώργιος, Μισαηλίδου Σοφία, Μουρατίδου Πολυξένη, Μπιμπίρης Πασχάλης, Μπογιατζίδου (Βόμβα) Σοφία, Μπουκάλης Δημήτριος, Μωυσιάδης Ιωάννης, Παπαδοπούλου Σουσάνα, Ρίζου (Μουτσογιάννη) Ελευθερία, Στολτίδου Ρίτα, Στραβού Γεώργιος, Ταταρίδης Πέτρος, Τζιμήκας Γεώργιος, Τζιφρή Γλυκερία, Τσαγγαδούρας Θωμάς, Τσάκωνα Ελένη, Τσαουσίδης Κωνσταντίνος, Τσιαμπαρλής Δημοσθένης, Τσιάρτας Χρήστος, Τσίγκα Ευθυμία, Τσίγκας Σπυρίδων, Τσιρέκας Ιωάννης, Χόλμπας Δημήτριος.

Η ΔΑΣ

Ο υποψήφιος δήμαρχος της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Κοζάνης», Μάτσος Νικόλαος, δήλωσε ότι στόχος του συνδυασμού είναι να ενισχυθούν οι αγωνιστικές δυνάμεις όχι μόνο για να διεκδικήσουν με αξιώσεις το δήμο, αλλά να μπορέσουν και μετά τις εκλογές να δώσουν από καλύτερη θέση τη μάχη για τα συμφέροντα των πολιτών.

Σ' αυτές τις εκλογές, δήλωσε ο Μάτσος Νικόλαος, πρέπει ο κόσμος να απαλλαγεί από τα γνωστά διλήμματα και να ψηφίσει ανεμπόδιστα. Να κατανοήσει ότι στις δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε ανθρώπους που μπορούν να πορευτούν μαζί με το λαό και να διεκδικήσουν λύσεις στα πολλά μικρά και μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΑΣ είναι:

Αγνάντα Θεοδώρα, Αυγέντιου Ιωάννα, Βαρσαμόπουλος Κωνσταντίνος, Δελιοτζάκης Ζήσης, Δελνιώτου Μαρία, Ηλιάδου Σοφία, Ιωαννίδου Ζαχαρένια, Καρυπίδης Ιωάννης, Κορζικοπούλου Πανάγιω (Γιούλα), Κορδελάς Αστέριος, Κουκούλας Ελευθέριος, Κουρκουμέλης Ηρακλής, Κυριατζίδη - Παναρέτου Χαρίκλεια, Κώττη Σταυρούλα, Λούπα -Σαλτζίδου Σωτηρία, Μαμάτσιος Κωνσταντίνος, Μάτσος Νικόλαος, Μαυρόπουλος Σάββας, Μαχτσίρας Αντώνιος, Μπαγκατζούνης Ελευθέριος, Μπιμπίρης Αθανάσιος, Μπιμπίρης Ιωάννης, Μωραΐτης Αθανάσιος, Μωυσιάδου Αθηνά, Νατσιός Δημήτριος, Νικολαΐδης Κων/νος, Σιδέρης Ιωάννης, Σιώμος Γεώργιος, Στεργίου Κων/νος, Στράνκος Κων/νος, Ταντσούκη - Βαρδάκα Δήμητρα, Τζιδημοπούλου Κωνσταντίνα, Τσαμπούρη Κωνσταντίνα, Τσαμπούρης Θεόδωρος, Τσέλιος Ιωάννης, Χατζησσαβαΐδης Σάββας και Ψαλλίδας Χρήστος.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι

Στο ψηφοδέλτιο νίκης του συνδυασμού «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», που μπορεί με τη στήριξη των πολιτών της Θεσσαλονίκης να ανατρέψει την κυρίαρχη κατάσταση στο Δήμο Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν άνθρωποι του μόχθου, εργάτες του χεριού και του πνεύματος. Εργάτες, υπάλληλοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες, άνθρωποι που από το μετερίζι που εργάζονται και δρουν δίνουν κάθε μέρα τη μάχη για να έρθουν στο προσκήνιο ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Υπερασπίζονται το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα στην εργασία με δικαιώματα, τη μόρφωση, τον πολιτισμό, την υγεία, τον αθλητισμό.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι:

Αμανατίδου Ελισσάβετ (Ελσα), Αργυρούδη Ανθή, Γιαταγάνα Χρυσούλα, Γεωργάκη - Βαρβαρίγου Παναγιώτα, Γούτη - Μακίσογλου Ελένη, Γρηγοράς Γρηγόριος, Διαμαντόπουλος Ιωάννης, Δούκας Ηρακλής, Δρούτσας Κωνσταντίνος, Ζαχαροπούλου Χριστίνα, Ζώκας Νικόλαος, Ιωαννίδου - Τσίγκα Μαρία, Καζεπίδης Στυλιανός, Καϊκα Ολγα, Καντιδάκης Εμμανουήλ, Καπέτη Θεανώ, Καραλής Βασίλειος, Καραμανλή Αφροδίτη, Καρκάρη - Ασβεστοπούλου Ειρήνη, Κοσμίδης Ιωάννης, Κουβελιώτη Ειρήνη, Κουτσουράς Αθανάσιος, Κρουστάλλης Αθανάσιος, Κυριακίδης Θεόδωρος, Κωνσταντινίδης Μιχαήλ, Μανώλης Κωνσταντίνος, Μαρμαρίδου Αγγελική (Ελίνα), Μασουρίδης Ηλίας, Ματσιώρης Βασίλειος, Μητρούδας Θανάσης, Μήτσιου Αλέξανδρος, Μόλχο Ρέννα, Μουρατίδης Ερμής, Μπάμπας Λάζαρος, Μπουτάρης Ιωάννης, Μωυσίδης Κωνσταντίνος, Μωυσίδου Μαρία, Νίκου Μενέλαος, Ξανθούλη Ιωάννα, Ξεφτέρης Αστέριος, Παζαρέντζου Ανδρονίκη (Νίκη), Πανταζή Δέσποινα, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Παπαδοπούλου Αννα, Πέλλιος Φιλώτας, Ραΐζη Ηλέκτρα, Σακελλαρίου Μαρία, Σιώκη Αριστούλα (Αριστέα), Τεμεκενίδης Γεώργιος, Τερκενλή Βασιλική, Τσαμπούκης Γεώργιος, Τσιλιγκιρίδης Γεώργιος, Φουντουλάκης Γεώργιος, Φρέγκογλου Νικόλαος, Χατζηαθανασίου Γεώργιος, Χατζηθεοχάρης Γεώργιος, Χονδρογιάννη Ελευθερία και Χουρμουζιάδου - Καραβολάνη Μαρία.

Σήμερα στη ΝΕΤ

Ο Αγάπιος Σαχίνης θα συμμετάσχει σήμερα σε ανοιχτή τηλεοπτική συζήτηση με τους άλλους υποψήφιους δημάρχους Θεσσαλονίκης. Η συζήτηση θα μεταδοθεί από τη ΝΕΤ στις 7 μ.μ.

Μηνύματα στήριξης

Μηνύματα στήριξης έστειλαν στη χτεσινή συγκέντρωση ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Κυριάκος Σπυριούνης, ο Χάρρυ Κλυν και η Βούλα Πατουλίδου. Στα μηνύματά τους αναφέρουν:

Κυριάκος Σπυριούνης: «Λόγοι ανεξάρτητοι από τη θέλησή μου με υποχρεώνουν να λείπω από τη Θεσσαλονίκη και για το λόγο αυτό δεν μπορώ να παρευρεθώ στη σημερινή εκδήλωση. Τιμώ τους αγώνες και το ήθος του Αγάπιου Σαχίνη, συμπαραστέκομαι στον αγώνα του και πιστεύω πως ο λαός της Θεσσαλονίκης θα τιμήσει αυτόν και τους συνεργάτες του για τη γενικότερη στάση και συμπεριφορά του στην πόλη. Του εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία».

Χάρρυ Κλυν: «Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα δήμαρχο που θα είναι μαχητής για να μπορέσει να λύσει τα πελώρια προβλήματά της. Ο άνθρωπος που είναι ικανός για να παλέψει για τα δίκαια της πόλης, όπως το έχει δείξει μέχρι τώρα, είναι ο φίλος Αγάπιος Σαχίνης. Τον στηρίζω ανεπιφύλακτα».

Βούλα Πατουλίδου: «Την παράταξη "ΘεσσαλοΝΙΚΗ-Τώρα" τη χαρακτηρίζει πολυφωνία, πολυμορφία, η γνώμη όσων συμμετέχουν μετράει και αυτό για μένα είναι πολύ βασικό. Ο Αγάπιος Σαχίνης είναι ένας άνθρωπος που πονάει την πόλη και αγωνίζεται για να γίνει καλύτερη. Αυτό τον τιμά και πιστεύω και ελπίζω ότι με τον ίδιο τρόπο θα τον τιμήσουν οι Θεσσαλονικείς με την ψήφο τους».

Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Οι πολίτες θα ενισχύσουν τη συμπαράταξη

Τα κεντρικά εκλογικά περίπτερα της ΝΑΣΥ, της «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», καθώς και το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Αγωνιστική Εκφραση Νεάπολης», επισκέφτηκε την Κυριακή ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι η συμπαράταξη των αριστερών δυνάμεων που εκδηλώνεται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, θα ενισχυθεί από τους πολίτες, ώστε να πληγεί ο δικομματισμός και η αλαζονεία της εξουσίας. Ευχήθηκε από κοντά στους υποψηφίους καλή επιτυχία και επιβεβαίωσε τη στήριξη του ΔΗΚΚΙ στην προσπάθειά τους. Συγκεκριμένα, ο Δ. Τσοβόλας επισκέφτηκε αρχικά το Κεντρικό Εκλογικό Περίπτερο του Γιώργου Ρόκου, υποψήφιου Νομάρχη της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΝΑΣΥ), στη συνέχεια μετέβη στο εκλογικό περίπτερο του Αγάπιου Σαχίνη υποψήφιου Δημάρχου Θεσσαλονίκης και τέλος κατέληξε στο εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Νεάπολης Γιάννη Κοτσαηλίδη, επικεφαλής του συνδυασμού «Αγωνιστική Εκφραση Νεάπολης».

Αγνωστοι κατέστρεψαν τα ξημερώματα της Κυριακής το εκλογικό περίπτερο της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ - Τώρα» στη Χαριλάου. Είναι η δεύτερη φορά που σημειώνονται βανδαλισμοί σε περίπτερο της παράταξης μέσα σε 15 μέρες.

«Φαίνεται ότι με την παρουσία και τη δυναμική μας ενοχλούμε πολύ ορισμένους που πιστεύουν ότι με πρακτικές του παρελθόντος θα μας σταματήσουν. Είναι όμως γελασμένοι, γιατί εμείς θα συνεχίσουμε, συσπειρώνοντας όλο και μεγαλύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις μέχρι και την τελευταία μέρα πριν από τις εκλογές», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγ. Σαχίνης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ