Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το ψηφοδέλτιο της νίκης παρουσίασε ο Αγ. Σαχίνης

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», στη χτεσινή συγκέντρωση

Motion Team

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», στη χτεσινή συγκέντρωση
Σε μια ανοιχτή, έντιμη και διαφανή συνεργασία για τη διεκδίκηση της Θεσσαλονίκης που έχουμε ανάγκη και αγαπάμε, κάλεσε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης, σε μεγάλη συγκέντρωση, όσους πολίτες μοιράζονται την αγωνία και τους προβληματισμούς τους με το πρόγραμμα της δημοτικής κίνησης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα».

«Αυτή τη σημαία που λέγεται εργατικό κίνημα της πόλης και που έρχεται από πολύ μακριά, από τη Φεντερασιόν και το Μάη του '36, τη σημαία των μεγάλων αγώνων για ειρήνη και δημοκρατία, θα κρατάμε σταθερά και θα υπερασπιζόμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο», τόνισε ο Αγ. Σαχίνης, και συμπλήρωσε: «Δε φιλοδοξούμε να μας ψηφίσουν για τα πολύ όμορφα φυλλάδια και τις γιγαντοαφίσες. Είναι αδιαπραγμάτευτο για μας η συνέπεια λόγων και έργων στο Δημοτικό Συμβούλιο και η παρουσία μας στις λειτουργίες του δήμου».

Παρουσιάζοντας στην κατάμεστη αίθουσα τελετών του ΑΠΘ το πρόγραμμα και το ψηφοδέλτιο της παράταξης, ο Αγ. Σαχίνης τόνισε: «Ολοι μαζί, με όραμα, κοινωνική αλληλεγγύη, δημιουργικότητα, διεκδικούμε έναν δήμο που θα παίξει έναν σύγχρονο ρόλο για τους κατοίκους αυτής της πόλης, με βάση τις ανάγκες του πολίτη». Απαιτούμε «ένα Δημοτικό Συμβούλιο ασυμβίβαστο, που με τη συνεχή συμμετοχή όλων των δημοτών στα δρώμενα αυτής της πόλης θα προωθεί λύσεις τόσο στα καθημερινά όσο και στα θεσμικά προβλήματα του δήμου», σημείωσε. Αναφέρθηκε στην παραγωγική βάση της πόλης που φθίνει, στη Θεσσαλονίκη που οι Οργανισμοί της μετατρέπονται σε ΑΕ, στην ανεργία που ξεπερνά το 20%, στην πρωτοβάθμια Υγεία που είναι ανύπαρκτη, στα σχολεία της πόλης που δουλεύουν σε δύο και τρεις βάρδιες, στο συνεχώς υποβαθμιζόμενο περιβάλλον, στον Πολιτισμό που «για μας δεν είναι το ιλουστρασιόν περιτύλιγμα ή οι φιέστες των διαφόρων χορηγών και των μάνατζερ».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Αγάπιος Σαχίνης

Motion Team

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Αγάπιος Σαχίνης
Οπως σημείωσε ο Αγ. Σαχίνης, η υπεράσπιση της παραγωγικής βάσης της πόλης θα είναι μία από τις κορυφαίες πολιτικές ενεργοποίησης θεσμών και πολιτών. Θα πρέπει η πόλη - τόνισε σε άλλο σημείο - να γίνει πραγματικά γέφυρα φιλίας και αλληλεγγύης των λαών της περιοχής.

«Η ευθύνη του δήμου συνίσταται στο να μην αδιαφορεί για την τύχη της παραγωγικής βάσης, πρέπει να μπει μπροστά οργανώνοντας όλους τους δημότες για τη διάσωσή της και την παραπέρα ανάπτυξή της. Η στήριξη της παραγωγικής βάσης, η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε άμεση συνεργασία με τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις, θα είναι από τις προτεραιότητές μας», είπε ο Αγ. Σαχίνης. Ακόμη ζήτησε την ενεργοποίηση των υπηρεσιών του δήμου ώστε τα έργα να γίνονται από αυτές τις υπηρεσίες κι όχι από εργολάβους.

«Η ΕΕ προσδιόρισε το ρόλο της Θεσσαλονίκης ως πόλης παροχής υπηρεσιών. Αποδεχόμαστε αυτό τον προσδιορισμό της πόλης μας; Πώς εννοείται ανάπτυξη σ' αυτή την πόλη, από ποιον και για ποιον; Πού είναι οι διεκδικητικοί αγώνες για το μέλλον της;», σημείωσε. Κατηγόρησε τη διοίκηση του δήμου για αδράνεια, για έλλειψη πολιτικής ευαισθησίας και «δημοσιοσχετίστικη» αυταρέσκεια. Παράλληλα, επισήμανε ότι ο Σπ. Βούγιας δεν απαντάει στο ερώτημα αν θα παραμείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο και μετά τις δημοτικές εκλογές, καυτηριάζοντας με «σκληρή» γλώσσα όσους θεωρούν το δήμο ως εφαλτήριο για την άνοδό τους σε κυβερνητικά και άλλα πόστα. Τέλος, σημείωσε ότι υπάρχει ενορχηστρωμένη προσπάθεια να βάλουν στη γωνιά την παράταξη.

Παραβρέθηκαν

Πλήθος κόσμου και προσωπικοτήτων της πόλης στη χτεσινή συγκέντρωση

Motion Team

Πλήθος κόσμου και προσωπικοτήτων της πόλης στη χτεσινή συγκέντρωση
Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θ. Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, καθώς και τους Χρ. Κόφφα, γραμματέα της ΚΟΘ του ΚΚΕ, Αγγ. Τζέκη, βουλευτή του ΚΚΕ, πολυμελής αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ με επικεφαλής τους Σωκράτη Ακριτίδη και Χρ. Μπάλτο. Παραβρέθηκαν επίσης οι: Θ. Γιαννούσης, πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Ν. Σπαρδωνίδης, γραμματέας συλλόγων βετεράνων ΠΑΟΚ, αντιπροσωπείες των Σωματείων Εργαζομένων ΔΕΘ, ΕΛΕΝΙΤ, ΤΙΤΑΝ και οδηγών φορτηγών ΔΧ, Τεμεκενίδου Σοφία, υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος, Σπ. Ράλλης, γραμματέας ΠΟΕΠΠ, Γ. Μητσιάκος, μέλος ΔΣ της ΕΝΙΘ, Τρ. Κωστόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Πανοράματος, Παπαγεωργίου Β., κοσμήτορας Πολυτεχνικής ΑΠΘ, Μ. Σπυριδάκης, νομαρχιακός σύμβουλος, Μ. Ζαφρανά, καθηγήτρια ΑΠΘ, Κ. Ιωσηφίδης, πρώην ποδοσφαιριστής ΠΑΟΚ - προπονητής, Ζ. Παπαδημητρίου, καθηγητής ΑΠΘ - νομαρχιακός σύμβουλος, Γ. Ραφαηλίδης, πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ, Χρ. Γκέκας, επιμελητής ορθοπεδικής κλινικής «Παναγία», Ν. Καρατζάς, ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ