Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Μηνύματα αισιοδοξίας

Εγκαινιάστηκαν τα εκλογικά κέντρα των συνδυασμών, με επικεφαλής τον Β. Μπούτα, τον Αγι Παπαστεργίου και τον Αχ. Κανταρτζή

Σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας για τ' αποτελέσματα των εκλογών πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των εκλογικών κέντρων της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ) στην Καρδίτσα, με υποψήφιο νομάρχη τον Β. Μπούτα, της «Δημοτικής Συνεργασίας Λάρισας», με υποψήφιο δήμαρχο τον Αγι Παπαστεργίου και της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» στα Τρίκαλα, με υποψήφιο δήμαρχο τον Αχ. Κανταρτζή. Μεθαύριο Πέμπτη, στις 8.30 μ.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης», με υποψήφιο νομάρχη τον Γ. Παπασίμο.

Πλήθος και πάθος

Πλήθος λαού - εργαζόμενοι, αγρότες, νέοι, γυναίκες - παραβρέθηκαν στην εκδήλωση εγκαινίων της ΝΑΣ Καρδίτσας, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας για υπερψήφιση του αγωνιστικού συνδυασμού, με υποψήφιο νομάρχη τον Β. Μπούτα, που εγγυάται τη συνεχή και συνεπή υπεράσπιση των συμφερόντων του καρδιτσιώτικου λαού. Αλλωστε, οι Καρδιτσιώτες γνωρίζουν καλά το αγωνιστικό «ποιόν» τόσο του Β. Μπούτα, όσο και των υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού, τα ονόματα των οποίων ανακοινώθηκαν χτες.

Μιλώντας στα εγκαίνια ο Β. Μπούτας, καλώντας σε αγωνιστική συμπαράταξη και υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της ΝΑΣ το λαό του νομού, τόνισε: «Για μας δεν υπάρχουν αυτονόητα. Δεν είναι δεδομένη η πολιτική της κυβέρνησης, δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Δεδομένα είναι τα προβλήματα και οι ανάγκες του λαού. Αυτές θα υπηρετήσουμε. Θα ακολουθήσουμε το δρόμο της διεκδίκησης και του αγώνα, για να προωθήσουμε λύσεις στα προβλήματα του νομού μας. Δε θα συγκαλύψουμε κανέναν και καμία πολιτική. Είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για να πετύχουμε. Η κεντρική εξουσία θέλει νομάρχες που να προωθούν την κεντρική αντιλαϊκή πολιτική, χωρίς πολιτικό κόστος. Μακριά από εμάς αυτή η τακτική. Εμείς θα ξεσκεπάσουμε όποιον είναι αντίθετος με τα λαϊκά συμφέροντα και θα μας βρίσκει όλους αντιμέτωπους». Και κατέληξε: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μας στείλετε νικητές στη νομαρχία, ότι μαζί θα κάνουμε τη Νομαρχία Καρδίτσας μετερίζι για στήριξη των αγώνων του λαού, για να βγει ο νομός και ο λαός από τα αδιέξοδα. Εμπρός, λοιπόν, να στείλουμε το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ στη δεύτερη Κυριακή».

«Ξανά μπροστά»

Με το σύνθημα «Ξανά Μπροστά», πολλοί Λαρισαίοι και Λαρισαίες έδωσαν δυναμικά το «παρών» τους στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Δημοτικής Συνεργασίας Λάρισας», επιβεβαιώνοντας τη θέληση της πόλης να επιστρέψει το «τιμόνι» της διοίκησης του δήμου σε αγωνιστικά «χέρια». Γιατί το ψηφοδέλτιο της «Δημοτικής Συνεργασίας», που παρουσιάστηκε χτες, δεν είναι ένα ακόμα, δίπλα στ' άλλα. «Αποτελεί - όπως τόνισε και στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Αγ. Παπαστεργίου - την πραγματική εναλλακτική λύση, γιατί είναι το ψηφοδέλτιο που αγωνίζεται ν' απαλλαγεί ο λαός και η αυτοδιοίκηση από τις αντιλαϊκές πολιτικές». Και συνέχισε: «Δεν υποσχόμαστε μια καλύτερη διαχείριση στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής. Αγωνιζόμαστε για μια προοδευτική αναγέννηση στο Δήμο της Λάρισας, για μια Αυτοδιοίκηση δίπλα στο λαό».

Νικητής ο λαός

Με μεγάλη συγκέντρωση έγιναν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Τρικκαίων», όπου παρουσιάστηκαν και τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού.

Μιλώντας ο υποψήφιος δήμαρχος Αχ. Κανταρτζής, τόνισε πως το μήνυμα που στέλνει η μεγάλη συγκέντρωση είναι «ότι ο τρικαλινός λαός θα δώσει νικηφόρα τη μάχη αυτών των εκλογών με την ψήφο του στο συνδυασμό της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας". Εναν πλατύ, ενωτικό, συνδυασμό που συσπειρώνει τις ζωντανές αγωνιστικές δυνάμεις του τόπου μας». Και υπογράμμισε: «Νικητής θα πρέπει ν' αναδειχτεί ο λαός στην αναμέτρησή του με τις δυνάμεις της ολιγαρχίας και του νεοφιλελευθερισμού, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους δήμους και τις νομαρχίες, για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ