Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ»
Μάχη ενάντια στις πολιτικές υποβάθμισης

Θριάσιο πεδίο. Σπίτια ανάμεσα σε βιομηχανίες
Θριάσιο πεδίο. Σπίτια ανάμεσα σε βιομηχανίες
Μόνο ως πρόκληση μπορεί να θεωρηθεί για τον εργατόκοσμο και τα λαϊκά στρώματα της υποβαθμισμένης Δυτικής Αττικής, ο πακτωλός χρημάτων που βλέπουν να κατασπαταλούνται αυτή την περίοδο από τους εκπροσώπους των συνδυασμών του δικομματισμού και του συμπορευoμένου του ΣΥΝ. Οταν την ίδια στιγμή τα προβλήματα στην περιοχή φουντώνουν σε όλα τα επίπεδα (περιβάλλον, εργασία, φυσικές καταστροφές, υποδομή κ.ά.) υποκριτικά και προς «άγραν ψήφου» κόπτονται για τα συμφέροντα της περιοχής ξοδεύοντας εκατομμύρια για προπαγανδιστικό υλικό, «συναλλαγές» και διάφορες εκδηλώσεις. Από την άλλη όμως δεν ξεφεύγουν στο ελάχιστο από το πλαίσιο εξάρτησης της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής που γεννάει τα προβλήματα.

Στην αντίπερα όχθη η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Κώστα Παπαπολυχρονίου συνεχίζει να παλεύει όπως και τα προηγούμενα χρόνια στο πλευρό των κατοίκων. Εκεί που υπάρχουν τα προβλήματα, στην κάθε γειτονιά στο κάθε εργοστάσιο. Κόντρα στην κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική που γεννά τα προβλήματα και εφαρμόζεται μέσω και της αυτοδιοίκησης και δεσμεύεται να συνεχίσει τον αγώνα στο πλευρό του λαού. Καλεί τους κατοίκους να καταδικάσουν με την ψήφο τους αυτή την πολιτική, ενισχύοντας τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» που είναι πλαισιωμένη με ανθρώπους καταξιωμένους στους μακρόχρονους λαϊκούς αγώνες για τα προβλήματα της περιοχής.

Αυτό που προβάλλεται και στο ίδιο το πρόγραμμα της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», είναι η διεκδίκηση λύσεων των οξυμένων προβλημάτων «μαζί με το λαό για το λαό». Προβάλλει τον αγώνα ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και βιομηχάνων για μετεγκατάσταση στην περιοχή μονάδων αποβλήτων (βυρσοδεψεία, χυτήρια, τοξικά απόβλητα, δεξαμενές πετρελαίου κ.ά.). Για να σταματήσει η κοροϊδία για το έργο του βιολογικού καθαρισμού, των αντιπλημμυρικών έργων, τη διευθέτηση των ρεμάτων που έχουν μεταβληθεί σε δέκτες βιομηχανικών αποβλήτων και την αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων. Για να κλείσει η υπερκορεσμένη χωματερή των Ανω Λιοσίων και να φτιαχτούν οι άθλιοι περιφερειακοί δρόμοι.

Απέναντι στη σωρεία αυτών των προβλημάτων επιχειρείται από τις υπόλοιπες παρατάξεις (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ) για μια ακόμα φορά ο εμπαιγμός των κατοίκων. Ολοι αυτοί που και τα προηγούμενα οκτώ χρόνια απλώς έβλεπαν τα προβλήματα να οξύνονται. Που από τη μία «αγωνίζονταν» ενάντια στην επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ και από την άλλη συμφωνούσουν για την επέκταση της Χαλυβουργικής και την εγκατάσταση μονάδας τοξικών αποβλήτων και γιόρταζαν τα 100 χρόνια του ΤΙΤΑΝ!!! Αυτοί που δεν τόλμησαν να δηλώσουν έστω συμπαράσταση σε αγώνες των εργαζομένων και εξαφανίζονται όταν σακατεύονται και απολύονται οι εργαζόμενοι στα εκατοντάδες εργοστάσια της περιοχής.

Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» έχει μπει στα γερά στη μάχη των εκλογών με προγραμματισμένες δραστηριότητες, με συγκεντρώσεις και περιοδείες σε όλες τις γειτονιές αλλά και εργασιακούς χώρους της Δυτικής Αττικής. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιοδειών έχει ως εξής: Σήμερα στην Δροσούπολη Ανω Λιοσίων, την Τετάρτη 25/9 στα Μέγαρα, την Πέμπτη 26/9 στην Μάνδρα και τη Δευτέρα 30/9 στα ΚΑΠΗ Ανω Λιοσίων.

Συγκεντρώσεις θα γίνουν: Την Παρασκευή 27/9 στην Μάνδρα, το Σάββατο 28/9 στη Μαγούλα, την Κυριακή 29/9 στα Βίλια, την Τρίτη 1/10 στη Γκοριτσά Ασπροπύργου, την Τετάρτη 2/10 στη Ζοφριά, την Πέμπτη 3/10 στα Ανω Λιόσια, την Παρασκευή 4/10 στην Ελευσίνα, το Σάββατο 5/10 στο Κριεκούκι, την Κυριακή 6/10 στον Ασπρόπυργο και τη Δευτέρα 7/10 στα Μέγαρα.

Επίσης, περιοδείες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στη ΔΕΗ Ασπροπύργου, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, στο ΧΑΛΥΨ, στο Μπήτρο, στα εργοτάξια των Δήμων Ελευσίνας και Μάνδρας και σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ