ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2002
Σελ. /32
Δήλωση του επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ, Χαρίλαου Φλωράκη, για τις εκλογές

Με την ευκαιρία των χτεσινών συγκεντρώσεων της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» σε Αθήνα και Πειραιά, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Οι κάλπες της 13ης και 20ής του Οκτώβρη, για την εκλογή νέων δημοτικών και νομαρχιακών αρχών, δίνουν σημαντική ευκαιρία στο λαό να εκφράσει έμπρακτα την αγανάκτηση και καταδίκη της πολιτικής που ακολουθείται σχετικά με τα οξυμένα οικονομικά, δημοκρατικά, κοινωνικά προβλήματα που τον απασχολούν.

Η καταδίκη να εκφραστεί με τον πιο κατηγορηματικό και εγγυημένο τρόπο, με την υπερψήφιση των ενωτικών ψηφοδελτίων που μετέχει και στηρίζει το ΚΚΕ, σε κάθε δήμο, σε κάθε νομαρχία. Γιατί έτσι ο εργαζόμενος θα έχει στη γειτονιά και στον τόπο δουλιάς τους πραγματικούς συμπαραστάτες και συμμαχητές στον αγώνα κατά της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Εχει μεγάλη σημασία, παραδείγματος χάριν, η αλλαγή συσχετισμού δύναμης στην υπερνομαρχία και στους Δήμους Αθήνας, Πειραιά, παντού, σ' αυτή την περιοχή, που λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής, συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού.

Το ψηφοδέλτιο της υπερνομαρχίας με επικεφαλής τον Θανάση Παφίλη και τους Ηλία Νικολόπουλο, Ελπίδα Παντελάκη αντιπροσωπεύει την αγωνιστική συσπείρωση και κοινή δράση, όπως και τα ψηφοδέλτια, της Αθήνας με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, ή του Πειραιά με επικεφαλής τον Κώστα Τζατζάνη, ή της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Λάρισας, παντού».

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Πολιτικά τα χαρακτηριστικά των εκλογών

Στις επικείμενες τοπικές εκλογές και στο αν αυτές έχουν πολιτικό χρώμα ή όχι αναφέρθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χτες στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. Οπως σημείωσε, «είτε αρέσουν είτε δεν αρέσουν τα αποτελέσματα, περικλείουν πολιτικά χαρακτηριστικά. Για εμάς θα είναι ένα βαρόμετρο κατά πόσον τα λαϊκά στρώματα χειραφετούνται από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Επιπλέον, ο πολιτικός χαρακτήρας μεγαλώνει γιατί η ΤΑ μετά το 1994 έχει μετατραπεί και επίσημα σε έναν θεσμό- αναπόσπαστο τμήμα της κρατικής πολιτικής».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις ομοιότητες που εμφανίζουν τα προεκλογικά προγράμματα των υποψηφίων και πώς θα μεταφραστεί το μήνυμα όταν αυτά τα προγράμματα είναι ίδια, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: «Συμφωνώ με αυτό που λέτε. Εμείς υπογραμμίζουμε ότι κριτήριο για την ψήφο πρέπει να είναι τα προβλήματα της ανεργίας, της εργασίας, της μόρφωσης, της Υγείας, όλα τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, όπως και της καθαριότητας και του περιβάλλοντος. Εμείς δε δεχόμαστε τον κατακερματισμό που γίνεται. Οτι η ΤΑ είναι για τα σκουπίδια και τα κόμματα της Βουλής είναι για τη γενική πολιτική. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Να μην πιστεύει ο λαός σε τίποτα από τα προγράμματα. Οποιος έχει φυλάξει προγράμματα προηγούμενων εκλογών θα δει ότι με βάση όσα έλεγαν, θα έπρεπε να είχαμε τελειώσει με τα σκουπίδια και το κυκλοφοριακό. Ομως, δεν έχει λυθεί τίποτα και ξαναεπαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια. Δεν είναι θέμα ικανότητας αλλά πολιτικού προσανατολισμού».

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΙΚΑΙΑΣ»
Συναυλία με τον Χρ. Κροκίδη

Οταν το ταλέντο και η συνεπής, ποιοτική, καλλιτεχνική κατάθεση συναντά και εκφράζει το δυναμισμό, τους αγώνες και τα όνειρα της νεολαίας για έναν καλύτερο κόσμο, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι εκπληκτικό και ελπιδοφόρο. Μετά τη μεγάλη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο «Κατράκειο», η «Δημοκρατική Ενότητα Νίκαιας» συνεχίζει την πολιτιστική της πρόταση προς τους νέους και τις νέες της Κοκκινιάς, διοργανώνοντας ανοιχτή συναυλία του Χριστόφορου Κροκίδη, μεθαύριο Κυριακή, 6/10, στις 9 μμ, στην πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι) της Νίκαιας. Ο γνωστός και αγαπημένος της νεολαίας μουσικοσυνθέτης και συνεπής αγωνιστής, Χρ. Κροκίδης, είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το τη «Δημοκρατική Ενότητα».

Σήμερα περιοδεία στο «Μεταξά»

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα περιοδεύσει σήμερα Παρασκευή στο Νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά. Θα συνοδεύεται από την υποψήφια νομάρχη Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη και τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά Κώστα Τζατζάνη. Η περιοδεία θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ. και θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση, το σωματείο εργαζομένων, καθώς και επίσκεψη στους χώρους του νοσοκομείου και ομιλία σε συγκέντρωση των εργαζομένων.

Σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη αύριο Σάββατο, 5 του Οκτώβρη.

- Στις 10.00 το πρωί θα συναντηθεί με τον υποψήφιο νομάρχη Γ. Ρόκο στο εκλογικό κέντρο της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης».

- Στις 11.30 θα συναντηθεί με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Αγάπιο Σαχίνη στο εκλογικό κέντρο της Δημοτικής Παράταξης «Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ».

- Στις 12.30 θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (Αριστοτέλους 27).

- Στις 18.00 θα επισκεφτεί τον Αγιο Παύλο, όπου θα συναντηθεί με τον υποψήφιο δήμαρχο Μιχάλη Μοσχονά και θα χαιρετίσει σε συγκέντρωση της «Δημοτικής Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης».

- Στις 19.00 θα επισκεφτεί τους Αμπελόκηπους όπου θα συναντηθεί με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Νομικό και θα χαιρετίσει σε συγκέντρωση της «Δημοτικής Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης».

Στην Πάτρα

Την Κυριακή, 6 του Οκτώβρη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφτεί την Πάτρα, όπου στις 12.30 το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΕ του ΚΚΕ (Γούναρη 7 και Αγ. Ανδρέου) και στις 8 το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση γυναικών στο EUROPA CENTER (Καρόλου 1 και Οθωνος Αμαλίας), που οργανώνει η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, με θέμα: «Οι γυναίκες στη μάχη για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στο πλευρό των αγωνιστικών συνδυασμών που υποστηρίζει το ΚΚΕ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ