Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Δήλωση του επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ, Χαρίλαου Φλωράκη, για τις εκλογές

Με την ευκαιρία των χτεσινών συγκεντρώσεων της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» σε Αθήνα και Πειραιά, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Οι κάλπες της 13ης και 20ής του Οκτώβρη, για την εκλογή νέων δημοτικών και νομαρχιακών αρχών, δίνουν σημαντική ευκαιρία στο λαό να εκφράσει έμπρακτα την αγανάκτηση και καταδίκη της πολιτικής που ακολουθείται σχετικά με τα οξυμένα οικονομικά, δημοκρατικά, κοινωνικά προβλήματα που τον απασχολούν.

Η καταδίκη να εκφραστεί με τον πιο κατηγορηματικό και εγγυημένο τρόπο, με την υπερψήφιση των ενωτικών ψηφοδελτίων που μετέχει και στηρίζει το ΚΚΕ, σε κάθε δήμο, σε κάθε νομαρχία. Γιατί έτσι ο εργαζόμενος θα έχει στη γειτονιά και στον τόπο δουλιάς τους πραγματικούς συμπαραστάτες και συμμαχητές στον αγώνα κατά της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Εχει μεγάλη σημασία, παραδείγματος χάριν, η αλλαγή συσχετισμού δύναμης στην υπερνομαρχία και στους Δήμους Αθήνας, Πειραιά, παντού, σ' αυτή την περιοχή, που λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής, συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού.

Το ψηφοδέλτιο της υπερνομαρχίας με επικεφαλής τον Θανάση Παφίλη και τους Ηλία Νικολόπουλο, Ελπίδα Παντελάκη αντιπροσωπεύει την αγωνιστική συσπείρωση και κοινή δράση, όπως και τα ψηφοδέλτια, της Αθήνας με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, ή του Πειραιά με επικεφαλής τον Κώστα Τζατζάνη, ή της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Λάρισας, παντού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ