Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΠΑΤΡΑ
Δήμο «για τους δυνατούς» υπόσχεται ο Φλωράτος!

Κυνική ομολογία του δημάρχου που εκλέχτηκε και με τη σκανδαλώδη «υπόγεια» στήριξη του ΠΑΣΟΚ

«Κτίζουμε όλοι μαζί μια νέα Πάτρα. Μια πόλη που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους, θα ανοίγει δρόμο στους δυνατούς και θα φροντίζει τους αδύνατους»! Αυτό είναι ένα μικρό, αλλά ενδεικτικό απόσπασμα του ακραίου, κυνικού νεοφιλελεύθερου μηνύματος του υποψήφιου δημάρχου της ΝΔ και πιο αυθεντικού εκπροσώπου της χρηματιστικής ολιγαρχίας της πόλης, Ευάγγελου Φλωράτου, που απευθύνει στους Πατρινούς. Ο Ευ. Φλωράτος σήμερα είναι δήμαρχος, χάρη στη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές.

Ο τραπεζίτης δήμαρχος της ΝΔ - που εκλέχτηκε και με την υποστήριξη του «αντίπαλου» ΠΑΣΟΚ - στο ταξικό του κάλεσμα προκαλεί βάναυσα τους χιλιάδες άνεργους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, νέους και επαγγελματίες της Πάτρας, που και με τη δική του συμβολή στην υλοποίηση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, βλέπουν σήμερα το βιοτικό τους επίπεδο να πέφτει ακόμα περισσότερο.

Η αλαζονεία του επιχειρηματία - δημάρχου είναι πρωτοφανής. Αφού δηλώνει στην αρχή πως «όλοι μαζί θα χτίσουμε τη νέα Πάτρα», η οποία «θα δίνει ευκαιρίες σε όλους» στη συνέχεια δεν... κρατιέται και αποκαλύπτεται. Το όραμά του ένας δήμος που «θα ανοίγει δρόμους στους δυνατούς και θα φροντίζει τους αδύνατους». Προφανώς, υπονοεί τη μέχρι τώρα πολιτική του, που έχει μετατρέψει το δήμο σε μεσάζοντα και μεταπράτη φίλιων επιχειρηματικών ομίλων και τους χιλιάδες άνεργους σε ζητιάνους, μοιράζοντάς τους δυο κιλά μακαρόνια το δίμηνο, μέσα από τη γνωστή «τράπεζα τροφίμων» που έχει δημιουργήσει για να συνθλίψει και την ελάχιστη αξιοπρέπεια των εξαθλιωμένων της πόλης. Πάντως, αν κάτι πρέπει να αναγνωρίσει κανείς στον Ευ. Φλωράτο είναι η ειλικρίνειά του για την πολιτική σκέψη και πρακτική που τον διακρίνει, όπως αρμόζει άλλωστε στους αυθεντικούς αστούς.

Το όραμά του όμως για Δήμο - επιχειρηματία αποτελεί εμπόδιο για τη βελτίωση της ζωής των χιλιάδων εργαζομένων της πόλης. Ο λαός της Πάτρας, με την ψήφο του στις 13 Οκτώβρη, μπορεί και πρέπει να καταδικάσει την αντιλαϊκή πολιτική του και να αναδείξει δήμαρχο τον επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι», τον αγωνιστή γιατρό, Παναγιώτη Κοσιώνη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οράματα» για το μεγάλο κεφάλαιο (2006-11-03 00:00:00.0)
Ηρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός (2002-10-12 00:00:00.0)
Δίδυμο ανερυθρίαστων (2002-10-11 00:00:00.0)
Τρίωρες στάσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση (2001-04-19 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις της συναλλαγής (1998-11-06 00:00:00.0)
Το ΠΑΣΟΚ "ψήφισε" Φλωράτο στην Πάτρα! (1998-10-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ