Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Οράματα» για το μεγάλο κεφάλαιο

Ο Ανδρέας Φούρας, προ μηνών, σε συνέντευξή του στα «Νέα», ως υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας, είχε δηλώσει, πως οραματίζεται την Πάτρα «ατμομηχανή της τοπικής ανάπτυξης». Χτες, σε νέα συνέντευξή του, στην ίδια εφημερίδα, με την ιδιότητα του δημάρχου, οραματίζεται την Πάτρα ως «δήμο με μητροπολιτικές λειτουργίες» και εστίασε τη βασική του διεκδίκηση στην απόσπαση περισσότερων χρημάτων, απ' όσα έχουν κατανεμηθεί για την πόλη, από το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Εκφράσεις πομπώδεις, παχιές και νεφελώδεις που υποκρύπτουν τόσο την προώθηση βασικών πολιτικών επιλογών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, αλλά και το οικονομικό «γλέντι» για τους επιχειρηματίες που προσφέρει το 4ο ΚΠΣ (και ο δήμος εν προκειμένω). Αλλωστε, πρόσφατη είναι η εκτενής αναφορά του σε προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού του για την ανάγκη ενίσχυσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας με ακόμη περισσότερα κίνητρα. Αυτή είναι η μία πλευρά...

Η άλλη, έχει σχέση με τα υπαρκτά προβλήματα και τις πραγματικές ανάγκες του λαού της πόλης, για τα οποία ουσιαστικά δε γίνεται καμιά νύξη. Η Πάτρα δεν είναι «Πρωτεύουσα Πόλη» όπως προπαγάνδιζε το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του Α. Φούρα, αλλά Πρωτεύουσα της ανεργίας με ποσοστό ανέργων πάνω από 25%, ενώ ταυτόχρονα το ποσοστό των ημιαπασχολήσιμων αγγίζει το 40%. Ενα αποτέλεσμα, που πιστώνεται και στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και την οποία υπηρέτησε ως βουλευτής για περισσότερο από μια 10ετία. Η αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκιση της πόλης (από τις πιο σεισμογενείς περιοχές της χώρας), από τις οποίες έχει μάλιστα «πληγωθεί» η πόλη ουκ ολίγες φορές, είναι ανύπαρκτη. Για να μην επεκταθούμε στην άθλια κατάσταση που επικρατεί στις λαϊκές συνοικίες της πόλης (ανυπαρξία φωτισμού, πεζοδρομίων ακόμα και δρόμων), το κυκλοφοριακό, την έλλειψη πρασίνου, ελεύθερων χώρων, κ.ά.

Αυτό που ευημερεί τελικά στην Πάτρα, χάρη στις... άοκνες προσπάθειες των πολιτικών εκπροσώπων του δικομματισμού, είναι τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Αλλωστε, οι δύο υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το ομολόγησαν προεκλογικά. Ο Α. Φούρας «κατηγορούσε» τον Ευάγγελο Φλωράτο ότι, ως επιχειρηματίας και τραπεζίτης ενδιαφέρεται για την προώθηση και διεκπεραίωση των συμφερόντων των επιχειρηματιών. Και ο Ευ. Φλωράτος άφηνε υπονοούμενα για τον Α. Φούρα ότι ως υφυπουργός Αθλητισμού μοίρασε κρατικό χρήμα με αδιαφανείς διαδικασίες σε ημέτερους φίλους του επιχειρηματίες για διάφορα δημόσια έργα. Κοινώς, στους... μεγαλοευεργέτες.


Ν. Τσ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ