Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιδράσεις για την πρόταση - πρόκληση

Την αντιδραστική θέση να διενεργούν οι αστυνομικοί κατ' οίκον έρευνες χωρίς την παρουσία δικαστικών λειτουργών, δηλαδή, ούτε λίγο - ούτε πολύ, οι αστυνομικοί να μπαίνουν όπου και όποτε θέλουν στα σπίτια με την παραμικρή υποψία, διατύπωσε χτες ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας Γ. Καμαρινόπουλος (υποδιοικητής της Ασφάλειας Αττικής με το βαθμό του ταξιάρχου), κατά τη διάρκεια του 14ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας που ξεκίνησε χθες.

Ακόμα, πρότεινε τον ορισμό μεγαλύτερου χρόνου για την παραπομπή δραστών αυτόφωρων εγκλημάτων στον εισαγγελέα, σε 48 από 24 ώρες που είναι σήμερα. Απόψεις, που προκάλεσαν τις αντιδράσεις συνδικαλιστών αξιωματικών.

Οπως ανέφερε ο Γ. Καμαρινόπουλος, «οι διατάξεις αυτές είναι συνέπεια της εμπλοκής της Αστυνομίας στην πολιτική στο παρελθόν και έχουν εξαντλήσει τον σκοπό για τον οποίο θεσπίστηκαν, ενώ σήμερα υπηρετούν μόνο τη συγκάλυψη εγκλημάτων αποτρέποντας τη σε βάθος έρευνά τους».

Οι απόψεις αυτές αν εφαρμοστούν όχι μόνο ενισχύουν τους κατασταλτικούς κρατικούς μηχανισμούς, ενώ «ανοίγουν» το δρόμο για τη «δημιουργία» κατηγορουμένων πλήττοντας παράλληλα τα δικονομικά δικαιώματα. Επίσης, πλήττουν ακόμα και αυτήν την ελάχιστη εγγύηση που παρέχει το αστικό καθεστώς απέναντι στις ατομικές ελευθερίες, που είναι η παρουσία δικαστικού λειτουργού κατά τη διάρκεια μιας κατ' οίκον αστυνομικής έρευνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ