Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Πρόνοια και Υγεία για όλους

Τις κεντρικές υπηρεσίες του ΠΙΚΠΑ επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Χαλβατζής

«Η Υγεία και η πρόνοια είναι δικαίωμα των ανθρώπων και υποχρέωση του κράτους να τα παράσχει με υψηλή ποιότητα και φροντίδα». Αυτό τόνισε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Σπύρος Χαλβατζής, επισκεπτόμενος τις κεντρικές υπηρεσίες του ΠΙΚΠΑ.

Ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», συνοδευόμενος από τον υποψήφιο της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Δ. Φέτση και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Χρ. Γεωργακόπουλο και Ν. Παπαδημητράτου, συζήτησε με εκπροσώπους της διοίκησης και μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων.

Οπως σημείωσε, υπάρχει «εγκατάλειψη και συνειδητή προσπάθεια υποβάθμισης των υπηρεσιών με αντικειμενικό σκοπό να οδηγηθούν και αυτά τα τμήματα της κοινωνικής φροντίδας στον ιδιωτικό τομέα. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σ' αυτή τη λογική. Οπως η Υγεία, έτσι και η Πρόνοια είναι δικαίωμα των ανθρώπων και υποχρέωση του κράτους να τα παράσχει, με υψηλή ποιότητα και φροντίδα».

Τόνισε ότι η «Συμπαράταξη» και η ΝΑΣ θα συνεχίσουν τη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, για την αναβάθμιση των τομέων κοινωνικής φροντίδας.

Νωρίτερα το πρωί, ο Σπ. Χαλβατζής επισκέφτηκε υπηρεσίες του ΟΤΕ στην Κυψέλη. Εκεί υπογράμμισε ότι ο Οργανισμός είναι στρατηγικής σημασίας, «έχει δυνατότητες και ένα ικανότατο επιστημονικό και τεχνικό εργατικό δυναμικό, το οποίο μπορεί να αντεπεξέλθει σε πολύ υψηλές απαιτήσεις». Συμπλήρωσε, όμως, ότι η κυβερνητική πολιτική οδήγησε τον Οργανισμό στην ιδιωτικοποίηση. «Αυτή η πολιτική έχει αρνητικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους, ακριβαίνει τις υπηρεσίες που προσφέρει ο ΟΤΕ και βεβαίως σχετίζεται και με την ασφάλεια της χώρας», δήλωσε και επανέφερε την πρόταση της «Συμπαράταξης» για 100% δημόσιο ΟΤΕ στην υπηρεσία των λαϊκών συμφερόντων.


  • Σήμερα ο Σπ. Χαλβατζής επισκέπτεται στις 8.15 π.μ. το κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος (Πανεπιστημίου).
  • Στις 7.30 μ.μ. η «Συμπαράταξη» και η «Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου» διοργανώνουν συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Θωμά, ενάντια στις προσπάθειες κυβέρνησης, συμβιβασμένων δημοτικών αρχών και ιδιωτών για τσιμεντοποίηση των 1.000 στρεμμάτων στο Γουδί, που πρέπει να γίνουν ενιαίο πάρκο υψηλού πρασίνου. Θα μιλήσουν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Μ. Δανδουλάκης και Κ. Σιώκος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ