Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Μυριόστομο «όχι στον πόλεμο»

Από τη χτεσινοβραδινή πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία
Από τη χτεσινοβραδινή πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία
Με δυναμική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», «να πούμε όχι στον πόλεμο», ενώνοντας έτσι τη φωνή τους με τους λαούς όλου του κόσμου ενάντια στα πολεμοκάπηλα σχέδια του ιμπεριαλισμού.

Συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, νέοι, αιρετοί, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, οι υποψήφιοι της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Θ. Παφίλης, Ηλ. Νικολόπουλος και Κ. Καζάκος, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα» Σπ. Χαλβατζής, πορεύτηκαν στα βήματα της αγωνιστικής εναντίωσης στην ιμπεριαλιστική νέα τάξη πραγμάτων, κάνοντας καθαρό ότι έχουν ανάγκη από δημοτικές και νομαρχιακές αρχές, οι οποίες θα μπαίνουν μπροστάρηδες σ' αυτήν την υπόθεση. Οτι έχουν ανάγκη από δημοτικές και νομαρχιακές αρχές, που δε θα σκύβουν το κεφάλι, ούτε θα συναινούν στα πολεμικά και αντιλαϊκά καλέσματα των κυβερνώντων. Ανάγκη, που βροντοφώναξαν χτες οι διαδηλωτές με το σύνθημα «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» και με το κεντρικό πανό της πορείας «Οχι στον πόλεμο. Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών. Κάτω η νέα τάξη πραγμάτων».

Η αγανάκτηση και η οργή για το άδικο του πολέμου πλημμύρισαν τους δρόμους της Πανεπιστημίου και της Βασ. Σοφίας, που πορεύτηκαν οι συγκεντρωμένοι, με μοναδικό παλμό ο οποίος δεν έλειπε ούτε από τους νέους ούτε από τους μεγαλύτερους σε ηλικία αγωνιστές. Οι τελευταίοι με πανό που «έφεραν» έκαναν καθαρό: «Οι αγωνιστές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, του Δημοκρατικού Στρατού, ψηφίζουμε ΝΑΣ». Και όλοι μαζί κάλεσαν τον κόσμο να πει: «Οχι στο ΠΑΣΟΚ, όχι στη ΝΔ, αυτή η ψήφος είναι του λαού».

Οι διαδηλωτές πέρασαν μπροστά από τη Βουλή, όπου θυροκόλλησαν το ψήφισμα καταδίκης του πολέμου στο Ιράκ, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον «των φονιάδων των λαών, των Αμερικάνων». Τα συνθήματα εντάθηκαν, όταν οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από τα γραφεία της ΕΕ και κορυφώθηκαν έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ