Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΠΘ
Συνεχίζουν αποφασισμένοι

Ενωμένοι και αποφασισμένοι συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι σε εργολήπτες και εκτελέσεις έργων του ΑΠΘ. Ετσι απαντούν στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης και στην προσπάθεια υπονόμευσης του αγώνα τους από την Πρυτανεία του ΑΠΘ που και χτες με νέα ανακοίνωσή της στράφηκε εναντίον τους, δίνοντας για άλλη μια φορά κάλυψη στις ευθύνες της κυβέρνησης.

Χτες, οι εργαζόμενοι, εγγυήθηκαν εγγράφως προς την Πρυτανεία την απρόσκοπτη λειτουργία του Πρυτανικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση που προγραμμάτιζε για σήμερα Παρασκευή. Ομως το Πρυτανικό Συμβούλιο ζήτησε την επ' αόριστο αναστολή των κινητοποιήσεων για να συνεδριάσει.

Απέναντι και σ' αυτή την εκβιαστική πρακτική οι εργαζόμενοι στάθηκαν ενωμένοι και αποφάσισαν συνέχιση της κατάληψης. Εξάλλου, δεν υπάρχει καμία δέσμευση της κυβέρνησης που να δίνει λύση στο πρόβλημά τους.

Με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι ξεκαθαρίζουν ότι «το Πανεπιστήμιο βρίσκεται σε ομηρία από την ίδια την κυβέρνηση που υποθάλπει το θεσμό των εργολάβων, οι οποίοι χωρίς να προσφέρουν καμία απολύτως εργασία, καρπώνονται τεράστια κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού».

Καλούν την Πρυτανεία, αντί να στρέφεται προς τους εργαζόμενους ζητώντας τους να αποδεχτούν την ήττα τους, να τιμήσει τα επί σειρά ετών λεγόμενά της, να συμπαραταχτεί στο πλευρό του δίκιου και της νομιμότητας, μαζί με τους φοιτητές και ολόκληρη την πανεπιστημιακή κοινότητα και να στραφεί κατά της ανομίας της εργολαβίας και να απαιτήσει από την κυβέρνηση την άμεση ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων όλων των εργαζομένων.

Το κύριο αίτημά τους είναι να ρυθμιστεί η εργασιακή κατάσταση με ειδική νομοθετική ρύθμιση (εκτός ΑΣΕΠ και μοριοδότηση) που να ανταποκρίνεται στην ειδική κατάσταση που τους διέπει και θα αφορά μόνο τους ήδη εργαζόμενους στις εργολαβίες του ΑΠΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ