Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ
Ανυποχώρητος αγώνας

Του Γιάννη Πατσιλινάκου, υποψήφιου δήμαρχου Περάματος

Οι δεσμοί μας με τους δημότες του Περάματος είναι πολύχρονοι. Είναι δεσμοί αγώνα, για να κάνουμε το Πέραμα μια πιο ανθρώπινη πόλη. Ο αγωνιστικός μας συνδυασμός «Πέραμα - Σύγχρονη Πόλη» δίνει τη μάχη μαζί με όλους τους Περαματιώτες, που είναι άνθρωποι του μόχθου, του μεροκάματου, για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση, που υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα, που παλεύει για το δικαίωμα στη δουλιά, στη μόρφωση, την κοινωνική ασφάλιση, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Η δημοτική αρχή του Περάματος έχει τα θεμέλιά της ακριβώς στην αγωνιστική ενότητα του περαματιώτικου λαού. Ολα αυτά τα χρόνια, κατορθώσαμε να συσπειρώσουμε γύρω από τη δημοτική αρχή, γύρω από τον αγωνιστικό μας συνδυασμό, εργάτες του μυαλού και του πνεύματος, επαγγελματίες, επιστήμονες, νεολαίους, ανθρώπους διαφορετικών ιδεολογικών αντιλήψεων, που, όμως, αντιλήφθηκαν τη σημασία της ενωμένης, κοινής, αγωνιστικής δράσης, του ανυποχώρητου αγώνα, ενάντια στην αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική.

Με τους αγώνες του περαματιώτικου λαού κατορθώσαμε να μετατρέψουμε το Πέραμα, από πόλη της παράγκας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, σε αγωνιστικό μετερίζι. Σε πόλη των διεκδικήσεων, της αντίστασης και των σημαντικότατων κατακτήσεων. Εχουμε δώσει όλες μας τις δυνάμεις για να αλλάξει όψη το Πέραμα, για να γίνει πραγματικά μια ανθρώπινη πόλη και είμαστε περήφανοι γι' αυτό. Τα επιτεύγματά μας στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην παιδεία, είναι πρωτοποριακά και χωρίς να επιβαρύνουμε δραχμή τους δημότες. Αλλωστε, είμαστε ο δήμος με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη, γεγονός που καθρεφτίζει την αντίληψή μας για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που παλεύει για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι να είναι φοροεισπράκτορας και τοποτηρητής της αντιλαϊκής πολιτικής της κεντρικής εξουσίας.

Τελευταία μάχη του περαματιώτικου λαού είναι αυτή ενάντια στην επεκτατική πολιτική της εταιρίας «Οργανισμός Λιμένα Πειραιά ΑΕ», η οποία, με την κάλυψη της κυβέρνησης, επιδιώκει την κατασκευή προβλήτας σταθμού εμπορευματοκιβωτίων (κοντέινερ) στην παραλία της πόλης μας για λογαριασμό των πολυεθνικών. Η υλοποίηση αυτών των εκτρωματικών σχεδίων σημαίνει Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη τέλος, εκτόξευση της ανεργίας, τόσο στο Πέραμα, όσο και σε ολόκληρο τον Πειραιά στα ύψη - έχουμε υπολογίσει ότι στο Δήμο μας θα ξεπεράσει το 45% - τρομακτική καταστροφή του περιβάλλοντος. Εδώ και 5,5 χρόνια, μαζί με τους πολίτες έχουμε κατορθώσει να σταματήσουμε τα μπαζώματα από τον ΟΛΠ για την κατασκευή της προβλήτας, ενώ το χώρο των 120 στρεμμάτων που έχει «βάλει στο μάτι» τον έχουμε μετατρέψει σε «πνεύμονα» αθλητισμού και πολιτισμού, με γήπεδα, θερινό κινηματογράφο κλπ.

Ταυτόχρονα με το αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στον ΟΛΠ, η δημοτική Αρχή του Περάματος συνεχίζει να μάχεται για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, στο πλευρό των εργατών της. Με τους κοινούς μας αγώνες αντικρούουμε την πολιτική της κυβέρνησης, που οδηγεί τη Ζώνη στο δρόμο της διάλυσης και διεκδικούμε να έρθουν καινούριες δουλιές, προκειμένου να καταπολεμηθεί η ανεργία. Γι' αυτό καλούμε τον περαματιώτικο λαό να δώσει με την ψήφο του ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στο δικό του συνδυασμό, να διεκδικήσει ακόμα περισσότερες κατακτήσεις.




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ