Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους διαδηλωτές σ' όλο τον κόσμο

Το ψήφισμα της συγκέντρωσης

Ο Κ. Καζάκος διαβάζει το ψήφισμα
Ο Κ. Καζάκος διαβάζει το ψήφισμα
Το ψήφισμα της συγκέντρωσης διάβασε από το βήμα της εκδήλωσης ο ηθοποιός και υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Κώστας Καζάκος:

«Ολοι εμείς, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στα Προπύλαια μετά από πρόσκληση της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", διαπιστώνουμε ότι: Στο διεθνές πεδίο διαμορφώνεται μια κρίσιμη κατάσταση από την απόφαση των ΗΠΑ να επιτεθούν στο Ιράκ.

Ο βρώμικος αυτός πόλεμος, που έχει εξαγγείλει ο Πρόεδρος Μπους στα πλαίσια μιας δήθεν αντιτρομοκρατικής εκστρατείας, ήδη έχει ξεκινήσει με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς των Αμερικανών και των Αγγλων στο Ιράκ. Εχει πραγματικό στόχο τον έλεγχο των πετρελαίων και της ευρύτερης περιοχής.

Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και αγνοεί προκλητικά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και προσπαθεί να αποσπάσει έγκριση για τον πόλεμο.

Η ελληνική κυβέρνηση, παρά τις όποιες δηλώσεις σκοπιμότητας περί διεθνούς κοινότητας, ετοιμάζεται να στηρίξει τους Αμερικανούς σ' αυτό τον βρώμικο πόλεμο, όπως άλλωστε έκανε και στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας και του Αφγανιστάν.

Το μαύρο μέτωπο που επιχειρεί να διαμορφώσει ο Μπους έχει ρήγματα. Αυτό σχετίζεται και με τις αντιθέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, στο παιχνίδι του μοιράσματος των αγορών και του ελέγχου της περιοχής. Ομως, μεγαλώνει η λαϊκή οργή και αντίσταση σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Οι λαοί αντιλαμβάνονται πιο καθαρά τι κρύβεται πίσω από τις υποκριτικές κραυγές περί τρομοκρατίας. Το αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό κίνημα φουντώνει. Τεράστιες και πρωτοφανείς συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές χώρες. Ενώνουμε και εμείς τη φωνή μας.

Καλούμε το σύνολο του ελληνικού λαού να ξεσηκωθεί κατά του νέου πολέμου.

- ΟΧΙ στον πόλεμο κατά του Ιράκ

- Καμία συμμετοχή της Ελλάδας

- Απαιτούμε από την κυβέρνηση να μη διαθέσει εδάφη, μέσα και στρατό κατά του ιρακινού λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ