Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ «ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Βροντερό μήνυμα - ψήψος ελπιδοφόρας αντεπίθεσης

Χιλιάδες εργάτες του χεριού και του πνεύματος, επαγγελματοβιοτέχνες, νέοι και απόμαχοι της δουλιάς διαδήλωσαν χτες την απόφασή τους να καταδικάσουν και με την ψήφο τους την αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της, να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της αντίστασης, της ελπίδας και της προοπτικής

Χιλιάδες εργάτες, νεολαίοι, άνθρωποι του μόχθου και απόμαχοι της δουλιάς, συνδικαλιστές, μέλη του αντιπολεμικού κινήματος, άνθρωποι των Τεχνών και των Γραμμάτων, που γέμισαν χτες το βράδυ το χώρο των Προπυλαίων και την Πανεπιστημίου έστειλαν το βροντερό μήνυμα: «Ο λαός δε συμβιβάζεται, δεν πειθαρχεί, ψηφίζει Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία».

Χιλιάδες άνθρωποι, που όλα αυτά τα χρόνια ήταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων, με τη μαχητική τους παρουσία, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» και στην αντιπολεμική πορεία που ακολούθησε στην αμερικάνικη πρεσβεία, διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική. Καταδίκασαν τον πόλεμο και συγχρόνως «έσπειραν» την ελπίδα. Με το δυναμικό τους «παρών», απάντησαν σ' όλους αυτούς που με τη βάρβαρη πολιτική τους, βάλλουν κατά των λαϊκών συμφερόντων, θέλουν να αποπροσανατολίσουν και να φιμώσουν το λαό. Με την ψήφο και με τη δράση τους, θα συμβάλουν για να μπει ο λαός στο προσκήνιο των εξελίξεων, για μια ελπιδοφόρα αντεπίθεση με προοπτική.

Μια ώρα περίπου, πριν να ξεκινήσουν οι ομιλίες των υποψηφίων, ο χώρος της συγκέντρωσης, άρχισε να γεμίζει με κόσμο. Ανθρωποι, κάθε ηλικίας, από κάθε γωνιά της Αθήνας, βρέθηκαν στα Προπύλαια. Λίγα λεπτά πριν τις 8.00 άρχισαν να έρχονται και οι διαδηλωτές, από τις προσυγκεντρώσεις που είχαν πραγματοποιηθεί σε τρία διαφορετικά σημεία στο κέντρο της πρωτεύουσας.


«Θέλουμε Νομάρχες αγωνιστές, και όχι του κεφαλαίου διαχειριστές», ήταν το σύνθημα που «δόνησε» την ατμόσφαιρα από τους εκατοντάδες νεολαίους, που με πορεία ήρθαν από την Ομόνοια μέχρι το χώρο της συγκέντρωσης. «ΟΧΙ στο ΠΑΣΟΚ. ΟΧΙ στη ΝΔ. Αυτή η Ψήφος είναι του λαού», ήταν το σύνθημα που ήταν γραμμένο, σ' ένα από τα πάνο που καλούσε το λαό να καταδικάσει τους εκπροσώπους της αντιλαϊκής πολιτικής. Με το σύνθημα: «Εργάτες, νεολαίοι φοιτητές, στις Νομαρχίες ψηφίστε αγωνιστές», οι συγκεντρωμένοι καλούσαν το λαό, να ανταποκριθεί με την ψήφο του. Να αναδείξει νομάρχες που θα σταθούν στο πλάι του, που θα αντιπαλέψουν τη διαχειριστική λογική, θα απειθαρχήσουν, θα διεκδικήσουν μια άλλη Νομαρχία, που θα είναι δίπλα στο λαό και όχι απέναντί του.

Τα συνθήματα οργής κατά του πολέμου, που φώναζε το συγκεντρωμένο πλήθος έδιναν παλμό στη συγκέντρωση και τα χειροκροτήματα «σκέπασαν» την αναγγελία των ονομάτων των ομιλητών που ανέβαιναν στο βήμα. Πρώτος, ομιλητής ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Λάμπρος Βλάχος (από την Κομμουνιστική Ανανέωση) και ακολούθησε ο υποψήφιος Νομάρχης Αθήνας Ηλίας Νικολόπουλος. Τελευταίος στο βήμα των ομιλητών ανέβηκε ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά Θανάσης Παφίλης.

Μετά το τέλος των ομιλιών και λίγα λεπτά, πριν ξεκινήσει η πορεία, ο ηθοποιός και υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Κώστας Καζάκος διάβασε το ψήφισμα της συγκέντρωσης, αλλά και το μήνυμα που έστειλε σ' αυτή ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης.

Στη χτεσινή συγκέντρωση παραβρέθηκαν. Πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Αλέκα Παπαρήγα. Πολυμελής αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ με επικεφαλής τον πρόεδρό του Δημήτρη Τσοβόλα, Αντιπροσωπεία της Κομμουνιστικής Ανανέωσης με επικεφαλής τον Τάκη Μαστρογιαννόπουλο, ο Γιώργος Δημητρίου εκπρόσωπος των Οικολόγων Εναλλακτικών.

Παραβρέθηκαν επίσης: Ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και επίτιμος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Ευάγγελος Μαχαίρας, ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Νίκος Τερζόγλου, ο πρόεδρος της ΕΔΗΚ Νεοκλής Σαρρής, ο αντιστασιακός δημοσιογράφος Γιώργος Τσαπόγας.

Παρόντες ήταν ακόμη: Ο Σπύρος Χαλβατζής επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της «Συμπαράταξης για την Αθήνα». Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ζωγράφου Ν. Παπακωνσταντίνου, Περιστερίου Παναγιώτης Σοφός, Αμαρουσίου Μπάμπης Ζιώγας, Νέας Ιωνίας Τσουκαλάς Παναγιώτης, Ιλίου Νίκος Τριαντάφυλλου, Αγίου Δημητρίου Χρήστος Κατσώτης, Κηφισιάς Γιάννης Αντωνίου, Καλλιθέας Βασίλης Δημόπουλος, Αγίων Αναργύρων Κώστας Μούρτης, Ταύρου Δημήτρης Χερουβείμ, Αιγάλεω Γιώτης Σατζαρίδης και Καματερού Κώστας Κουντουρέλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ