Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Η. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Για μια νομαρχία που θα στηρίζεται στο λαϊκό παράγοντα

O υποψήφιος νομάρχης Αθήνας - Πειραιά Ηλ. Νικολόπουλος στην ομιλία του τόνισε τη δέσμευση της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας να παλέψει για μια αυτοδιοίκηση, που θα στέκεται δίπλα στο λαό και τα προβλήματά του, ενάντια στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τη συρρίκνωση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών, επισημαίνοντας ότι θα απειθαρχήσει στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων.

Δίνοντας τη φυσιογνωμία της Παράταξης είπε ότι «είναι αποτέλεσμα της συμπαράταξης της ΝΑΣ, της Δημοκρατικής Κοινωνικής Κίνησης -ΔΗΚΚΙ, της Αριστερής Ανανέωσης και οικολογικών οργανώσεων που ανέπτυξαν κοινή δράση τα προηγούμενα χρόνια». Δεσμευόμαστε να παλέψουμε «μαζί με το λαό για μια άλλη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση με άμεση και ουσιαστική λαϊκή συμμετοχή». Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», συνέχισε ο Ηλ. Νικολόπουλος, αγωνίζεται για την εξασφάλιση «των δοκιμαζόμενων εργασιακών δικαιωμάτων, για την προστασία του περιβάλλοντος, τη δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία και την Κοινωνική Πρόνοια που με την ακολουθούμενη κυβερνητική νεοφιλελεύθερη και αντιλαϊκή πολιτική αποβάλλουν το δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα τους». Ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας αναφέρθηκε στους αγώνες ενάντια στη συρρίκνωση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών και στους αγώνες, για να αποτραπεί η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς του λαού. Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» «θα απειθαρχήσει στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων και θα στηριχτεί στην ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα» και έχει στόχο «μια διεκδικητική νομαρχιακή αυτοδιοίκηση που θα συμβάλει στη δημιουργία ενός αντι-νεοφιλελεύθερου μετώπου με την ενεργοποίηση των πολιτών που υφίστανται τις συνέπειες της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής». Σήμερα, συνέχισε ο υποψήφιος νομάρχης «η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση με τη συναίνεση κυβέρνησης, ΝΔ και των παρατάξεων που τους στηρίζουν έχει μετατραπεί σε μια διοικητική υπηρεσία που απλά καταγράφει τις κυβερνητικές αποφάσεις και υλοποιεί τη νεοφιλελεύθερη αντιλαϊκή πολιτική», ενώ με την περιβόητη συναινετική αναθεώρηση του Συντάγματος, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ξεπέρασαν ακόμη και τις εντολές της ΕΕ.

Καταλήγοντας ο Ηλ. Νικολόπουλος κάλεσε το λαό να ενισχύσει το Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, λέγοντας ότι η «ενδυνάμωση με την ψήφο θα δημιουργήσει ένα λαϊκό πόλο αντίστασης στα προωθούμενα αντιλαϊκά μέτρα και θα συμβάλει σε μια ελπιδοφόρα λαϊκή αντεπίθεση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψήφο αντίστασης στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων (2002-09-14 00:00:00.0)
Ψήφο για λαϊκή αντεπίθεση με προοπτική (2002-09-11 00:00:00.0)
Αγώνας για διεκδικητική Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (2002-06-26 00:00:00.0)
Δίπλα στους αγώνες εκπαιδευτικών και σπουδαστών (2002-06-20 00:00:00.0)
Πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση (2002-06-07 00:00:00.0)
Για Αυτοδιοίκηση ανάχωμα στα αντιλαϊκά μέτρα (2002-05-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ