Τετάρτη 26 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Αγώνας για διεκδικητική Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση

Περιοδεία στην έδρα της Νομαρχίας Αθηνών πραγματοποίησαν χτες το πρωί ο υποψήφιος «υπερνομάρχης» Αθήνας - Πειραιά Θανάσης Παφίλης και ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας Ηλίας Νικολόπουλος.

Στα πλαίσια της περιοδείας τους, οι δυο υποψήφιοι της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» συναντήθηκαν με το σωματείο των εργαζομένων στη Νομαρχία, οι οποίοι τους παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κατά τη διαρκεία της συζήτησης, οι εργαζόμενοι υπογράμμισαν ότι το προσωπικό είναι ιδιαίτερα μειωμένο. Τόνισαν, επίσης, ότι πολλές φορές ακόμα και οι μετατάξεις που γίνονται προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις γίνονται χωρίς κεντρικό προγραμματισμό, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ελλείψεις προσωπικού σε συγκεκριμένες κατηγορίες και ειδικότητες.

Σύμφωνα, με τους εργαζόμενους, ιδιαίτερο είναι και το πρόβλημα της κτιριακής υποδομής, αφού οι υπηρεσίες είναι «απλωμένες» σε όλους τους δήμους και δημιουργείται πρόβλημα συντονισμού και εξυπηρέτησης του κοινού. Στη διάρκεια της συζήτησης, οι εργαζόμενοι έθιξαν και τα έντονα πρόβληματα που αντιμετωπίζουν με το μισθολογικό καθεστώς, ενώ κατήγγειλαν ότι πολλές φορές δουλεύουν υπερωρίες τις οποίες δεν πληρώνονται.

Ο Θ. Παφίλης, μιλώντας προς τους εργαζομένους, τόνισε ότι τα προβλήματα των εργαζομένων είναι απόρροια της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και η λύση τους απαιτεί δυναμικούς αγώνες, ενώ επισήμανε ότι για να υπάρξουν αλλαγές στην κατεύθυνση μιας φιλολαϊκής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, χρειάζονται γενικότερες πολιτικές ανατροπές.

Ο Ηλ. Νικολόπουλος, με τη σειρά του, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θέλει μια Νομαρχιακή Αυτοδίοικηση που θα καταγράφει τα προβλήματα και θα εφαρμόζει πιστά την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική γι' αυτό και περιορίζει τις ουσιαστικές αρμοδιότητές της.

Πάντως, και οι δυο υποψήφιοι κάλεσαν τους εργαζόμενους να παλέψουν για ένα αγωνιστικό και διεκδικητικό νομαρχιακό συμβούλιο, που θα αρνείται το ρόλο του εντολοδόχου της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ