Τετάρτη 26 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
Ενας αποκαλυπτικός διάλογος...

Αποκαλυπτικός σχετικά με το... μέλλον της τσέπης των δημοτών Αιγάλεω είναι ο διάλογος που έγινε ανάμεσα στον κυβερνητικό υποψήφιο, Π. Μπιτούνη και τον νυν δήμαρχο, Γ. Μυστακόπουλο, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 5ης Ιούνη. Αμφότεροι διεκδίκησαν, ο καθένας για τον ευατό του, την ικανότητα να αδειάζουν τις τσέπες των δημοτών, δίνοντας έτσι το στίγμα της πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσουν εφόσον εκλεγούν στη διοίκηση του δήμου: Την άγρια δηλαδή φορολόγηση των δημοτών για έργα και υπηρεσίες.

Στην αποκάλυψη, βέβαια, αυτής της πολιτικής συνέβαλε και το προχωρημένο της ώρας - δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα - η οποία ήταν απαγορευτική για τους δημότες να βρίσκονται στην αίθουσα. Παραθέτουμε το διάλογο ανάμεσα στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Π. Μπιτούνη και τον δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο του ΣΥΝ, Γ. Μυστακόπουλο:

- Π. Μπιτούνης: «Εχετε μείνει πίσω, κύριε δήμαρχε. Δεν εισπράττετε από τους δημότες αρκετά χρήματα».

- Γ. Μυστακόπουλος: «Σας πληροφορώ, κύριε Μπιτούνη, ότι εισπράττουμε και μάλιστα εισπράττουμε πολύ σκληρά από τους δημότες».

Οι κυβερνώντες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι που οι δύο αυτοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατανόησαν πλήρως τα κελεύσματά τους, για τη μετεξέλιξη του θεσμού σε επιχείρηση που θα λειτουργεί βασικά με τα έσοδα τα οποία θα εισπράττει από την άγρια φορολόγηση των δημοτών για οποιαδήποτε υπηρεσία τους παρέχεται. Οι δημότες, απ' την άλλη, θα πρέπει να ανησυχούν γι' αυτή την εξέλιξη και κυρίως να την ανατρέψουν. Να «απαντήσουν αγωνιστικά» - όπως τους καλεί η «Αγωνιστική Συμπαράταξη για το Αιγάλεω» - αφήνοντας πίσω τους τις συμβιβασμένες παρατάξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ