Τετάρτη 26 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ
Υποψήφιος δήμαρχος ο Τρ. Κωστόπουλος

Υποψήφιος δήμαρχος της Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης για το Δήμο Πανοράματος, Θεσσαλονίκης θα είναι ο γνωστός για τη συμμετοχή του στους αγώνες του λαϊκού κινήματος, επίκουρος καθηγητής του τμήματος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Τρύφων Κωστόπουλος.

Η ανακήρυξη του Τρύφωνα Κωστόπουλου έγινε σε συγκέντρωση δημοτών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πανοράματος. Στην ανακήρυξη παραβρέθηκαν ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣΥ Γιώργος Ρόκος, ο Δημήτρης Γουνελάς, αναπληρωτής καθηγητής της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ, ο Φώτης Σταυρόπουλος, πρόεδρος της Ενωσης Μεσσηνίων, ο Αλέξανδρος Μήτσιου, συγγραφέας - ερευνητής του ΑΠΘ και πλήθος υποστηρικτών της κίνησης.

Στην παρέμβασή του ο Γιώργος Ρόκος υπογράμμισε την ανάγκη συσπείρωσης των τοπικών κοινωνιών και συμμετοχή τους σε δημοκρατικούς αγώνες για την ενίσχυση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΑ). Σ’ αυτά τα πλαίσια, τόνισε, η υποστήριξη του υποψήφιου δήμαρχου της ΔΑΣ, καθηγητή Τρύφωνα Κωστόπουλου, αποτελεί εγγύηση για μια δημοτική αρχή αγωνιστική και διεκδικητική, που δίνει προοπτική στις ελπίδες των δημοτών για αλλαγή στα πράγματα του Δήμου.

Στην ομιλία του ο Τρύφων Κωστόπουλος υπογράμμισε τη σταδιακή αλλαγή του κοινωνικού χαρακτήρα της ΤΑ. «Η συγκεντρωμένη αποκέντρωση», είπε, «αποτελεί βασική επιλογή της κεντρικής διοίκησης. Το σχέδιο “Ι. Καποδίστριας” με την κατάργηση των μικρών κοινοτήτων περιορίζει τη δημοκρατική έκφραση των τοπικών κοινωνιών και εισάγει τους κανόνες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του κέρδους στα δημαρχεία». «Εμείς πορεύομαστε προς τις δημοτικές εκλογές για μια διαφορεετική Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόνισε ο Τρ. Κωστόπουλος, για μια άλλη αντίληψη της τοπικής εξουσίας, όπου η τοπική κοινωνία θα στηρίζεται στη λαϊκή συμμετοχή και στην αυτοδιαχείριση...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ