ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Οχτώβρη 2002
Σελ. /32
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Μεγάλη συγκέντρωση στην Ελευσίνα

Ο υποψήφιος νομάρχης Δυτικής Αττικής Κ. Παπαπολυχρονίου
Ο υποψήφιος νομάρχης Δυτικής Αττικής Κ. Παπαπολυχρονίου
«Για μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αντάξια των προσδοκιών του λαού. Για μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση από το λαό και για το λαό», ήταν το μήνυμα, που έστειλε χτες, από την πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας, ο υποψήφιος νομάρχης Δυτικής Αττικής Κ. Παπαπολυχρονίου στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας».

Πλήθος εργαζομένων, νέων, συνταξιούχων, επαγγελματοβιοτεχνών, συγκεντρώθηκαν και διατράνωσαν την απόφασή τους, τις μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές να μη μείνει ούτε ένα σπίτι σε κάθε Δήμο της Νομαρχίας, που να μην φτάσει το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ και το κάλεσμα υπερψήφισής του, που θα σημαίνει την καταδίκη του δικομματισμού και των εταίρων του.

Τη χτεσινή συγκέντρωση άνοιξαν με χαιρετισμό οι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι Π. Νικολάου, Π. Στάθη, Β. Λεβεντέρης και Α. Χοροζάνης. Ενώ χαιρέτισε ο υποψήφιος δήμαρχος Ελευσίνας της «Προοδευτικής Αγωνιστικής Κίνησης» Δήμος Κουμπούρης.

Στην ομιλία του, ο υποψήφιος νομάρχης Κ. Παπαπολυχρονίου κάλεσε σε στήριξη του αγωνιστικού ψηφοδελτίου της ΝΑΣ, το οποίο, όπως σημείωσε, αποτελείται από ανθρώπους που πονούν αυτόν τον τόπο, είναι κοντά στο λαό και θ' αγωνιστούν για μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ενάντια στην πολιτική που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια και οδήγησε την περιοχή στην απραξία και αποτελμάτωση των προβλημάτων. Γι' αυτό, όπως τόνισε, πρέπει σθεναρά να προβάλει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση τις θέσεις της και να δεσμευτεί για τη λύση των προβλημάτων σε συμπαράταξη με το λαό και σ' ένα πλατύ μέτωπο πάλης. Καταλήγοντας, κάλεσε σε μαζική καταψήφιση όλων αυτών, που παρίσταναν την αντιπολίτευση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, ενώ, παράλληλα, ψήφιζαν το σύνολο σχεδόν των αντιλαϊκών προτάσεων και αποφάσεων της συμπολίτευσης. Κάλεσε το λαό της περιοχής ν' αγωνιστεί μαζί με τη ΝΑΣ για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά σχέδια σε βάρος όλων των κατοίκων της Δ. Αττικής.

Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ
ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ
  • ΕΥΒΟΙΑ

Στις 8.30 μ.μ. στην παραλία Χαλκίδας (Στρογγυλό) θα γίνει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΑΣ Εύβοιας. Θα μιλήσει η υποψήφια νομάρχης Σοφία Ντούρου και θα χαιρετίσει ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλκίδας της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης», Βαγγέλης Σταματούκος.

  • ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου του υποψηφίου δημάρχου Β. Δημόπουλου και υποψηφίων της ΝΑΣ στο εκλογικό κέντρο της «Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας» (Θησέως 146). Στη συνέντευξη ο Β. Δημόπουλος θα παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο και τις θέσεις της παράταξης.

  • ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

Τα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου πραγματοποιεί στις 8 μ.μ., η «Δημοκρατική Ενότητα» Μαρκοπούλου - Πόρτο Ράφτη, στη γωνία των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίας Παρασκευής στο Πόρτο Ράφτη.

  • ΑΛΙΜΟΣ

Στις 8.30 μ.μ. στο θέατρο «Μαίρη Αρώνη» στην πλατεία Καραϊσκάκη, η «Αγωνιστική Δημοκρατική Ενότητα» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Χρήστο Δουρίδα πραγματοποιεί συγκέντρωση νεολαίας.

  • ΓΕΡΑΚΑΣ

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Γέρακα πραγματοποιεί στις 7.30 μ.μ. η «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση» Γέρακα. Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Κρέτσης.

ΔΕΥΤΕΡΑ
  • ΜΕΝΙΔΙ

Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Μενιδίου θα γίνει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Πανδημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Μενιδίου». Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Τοπαλλιανίδης και θα χαιρετίσουν υποψήφιοι της ΝΑΣ Αν. Αττικής.

  • ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Η «Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συμπαράταξης» διοργανώνει συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία Δέγλερη. Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Σοφός.

  • ΙΛΙΟΝ

Συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Φανουρίου στο Ιλιον διοργανώνει η «Συνεργασία Αλλαγής». Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Τριανταφύλλου.

  • ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Η επιτροπή νεολαίας της «Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας» διοργανώνει αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο με αφορμή τα 20 χρόνια από το θάνατό του, στο «Ανάγλυφο» (Χαροκόπου και Θησέως) στις 8.30 μ.μ.

  • ΚΕΡΚΥΡΑ

Προεκλογική συγκέντρωση της ΝΑΣΥ, στις 8 μ.μ., στο Πλακάδο του Αγ. Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα.

  • ΑΛΙΜΟΣ

Στις 8.30 μ.μ. στο εκλογικό κέντρο (Κύπρου και Δωδεκανήσου) η «Αγωνιστική Δημοκρατική Ενότητα» Αλίμου πραγματοποιεί συγκέντρωση με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Χρήστο Δουρίδα.

  • ΓΛΥΦΑΔΑ

Στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Γλυφάδας (Κατράκη) η «Προοπτική» πραγματοποιεί συγκέντρωση με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Θανάση Ηλιόπουλο. Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, που είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Διαστρέβλωση της πραγματικότητας από το «Βήμα»

Οτι το ΚΚΕ υποστηρίζει στο Λασήθι τον υποψήφιο νομάρχη Κ. Ζουράρι έγραψε χτες η εφημερίδα «Το Βήμα». Μάλιστα συνόδευε τη σχετική «είδηση» με σκίτσο του Κ. Ζουράρι που έφερε τα σύμβολα του ΚΚΕ και της ΝΔ! Οταν είναι πασίγνωστο ότι το ΚΚΕ στηρίζει στο Νομό Λασηθίου ως υποψήφιο νομάρχη τον Γ. Πάγκαλο.

«Να αποδώσουμε σε άγνοια τα παραπάνω σχετικά; Είναι λίγο δύσκολο... Περισσότερο κλίνουμε στο ότι εντάσσονται στη γνωστή διαστρέβλωση της πραγματικότητας που επιχειρεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έχοντας και τη συνδρομή των ΜΜΕ...» αναφέρει σε επιστολή του προς τη διεύθυνση της εφημερίδας το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Με την ίδια επιστολή και αφού χαρακτηρίζει ανακριβέστατο το σχόλιο που δημοσιεύει, καλεί την εφημερίδα να επανορθώσει.

Προσφορά

Ο δημοσιογράφος Θανάσης Ζαφειρόπουλος, προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», το ποσό των 100 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων για τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές

ΔΗΚΚΙ
Συγκέντρωση στήριξης των νομαρχιακών ψηφοδελτίων

Συγκέντρωση στήριξης των νομαρχιακών ψηφοδελτίων του Λεκανοπεδίου πραγματοποιεί το ΔΗΚΚΙ τη Δευτέρα 7 του Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στον κινηματογράφο «ΑΑΒΟΡΑ» (Ιπποκράτους 180).

Στη συγκέντρωση θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Συγκεντρώσεις της ΝΑΣ στα ΤΕΙ

Σε μαζική συγκέντρωση σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας, μίλησε προχτές το πρωί ο υποψήφιος νομάρχης Φθιώτιδας της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Τάσος Χρονάς σε μια εκδήλωση που διοργάνωσαν οι νέοι της ΚΝΕ και εξελίχθηκε σε συζήτηση μεταξύ ομιλητή και σπουδαστών για τα ζητήματα της παιδείας και την πρόταση της ΝΑΣ για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκαλώντας τον προβληματισμό των νέων.

Ο υποψήφιος νομάρχης αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές ανέπτυξε τις θέσεις της ΝΑΣ για «νομαρχιακή αυτοδιοίκηση μαχητική, διεκδικητική και όχι διαχειριστικό "ιμάντα" μεταφοράς των αντιεκπαιδευτικών αποφάσεων της κυβέρνησης».

Κάλεσε τους νέους και τις νέες να εκφράσουν το ριζοσπαστισμό τους, επιλέγοντας το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ στη Νομαρχία Φθιώτιδας, για να ισχυροποιηθεί το μπλοκ των δυνάμεων της αντίστασης και ρήξης με την αντιλαϊκή πολιτική, με την πολιτική που βάζει ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση. Στη συνέχεια ο Τάσος Χρονάς και η αντιπροσωπεία της ΝΑΣ συναντήθηκε με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΤΕΙ και το διδακτικό προσωπικό.

Στην Εύβοια

Αντίστοιχη περιοδεία στο ΤΕΙ Χαλκίδας πραγματοποίησε και η υποψήφια νομάρχης Εύβοιας της ΝΑΣ Σοφία Ντούρου, όπου συναντήθηκε και συζήτησε με σπουδαστές και καθηγητές, διαπιστώνοντας ότι η κυβερνητική πολιτική «ανωτατοποίησης» των ΤΕΙ παραμένει «κενό γράμμα» και η υποβάθμισή τους συνεχίζεται.

Η υποψήφια νομάρχης κάλεσε σπουδαστές και καθηγητές να ενισχύσουν αποφασιστικά τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια και τους υποψηφίους τους που θα είναι μαζί τους και την επομένη των εκλογών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ