ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Οχτώβρη 2002
Σελ. /32
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Να πιάσει τόπο η οργή και η δυσαρέσκεια

Ο υποψήφιος υπερνομάρχης επισκέφτηκε χτες τη Σιβιτανίδειο Σχολή

Να μετατρέψει την οργή και τη δυσαρέσκεια του σε ψήφο ενίσχυσης της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» κάλεσε, χτες, για άλλη μια φορά, το λαό ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας-Πειραιά Θανάσης Παφίλης, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Σιβιτανίδειο Σχολή, στην Καλλιθέα. Επισημαίνοντας ότι «οι εκλογές είναι μια σημαντική πολιτική αναμέτρηση και ο λαός πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση», υπογράμμισε αναφερόμενος στους συνδυασμούς του δικομματισμού και των αναχωμάτων του ότι διεκδικούν την ψήφο του λαού «αυτοί που γκρέμισαν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, που συμφωνούν σε όλες τις αντιλαϊκές στρατηγικές επιλογές, που θέλουν να μετατρέψουν τις νομαρχίες σε μακρύ χέρι του κράτους».

Ο υποψήφιος της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» περιόδευσε χτες το πρωί στη Σιβιτανίδειο επικεφαλής κλιμακίου της παράταξης και συνοδευόμενος από τον υποψήφιο δήμαρχο Καλλιθέας Βασίλη Δημόπουλο. Μαζί τους ήταν και ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Δημήτρης Αγκαβανάκης, καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη της Καλλιθέας «Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα» και από την παράταξη του Ταύρου «Δημοκρατική Συνεργασία (Η Αλλαγή)». Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του συναντήθηκε και συζήτησε με το εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο και του παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει γενικότερα η εκπαίδευση, αλλά και ειδικότερα η Σιβιτανίδειος.

Μιλώντας προς τους εκπαιδευτικούς, ο Θανάσης Παφίλης τόνισε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι «όμηρος» στα χέρια εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που τη χρησιμοποιούν και στο μέλλον θα τη χρησιμοποιήσουν ακόμα πιο σκληρά, για τη μεγαλύτερη αφαίμαξη των λαϊκών εισοδημάτων. «Το ελληνικό κράτος έχει εισπράξει 1,7 τρισ. δραχμές από τον ελληνικό λαό, μέσα από φορολογία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν τα δίνει σ' αυτήν. Δήμαρχοι και νομάρχες που ανήκουν είτε στο ΠΑΣΟΚ, είτε στη ΝΔ, είτε στο ΣΥΝ δεν τολμούν να τα διεκδικήσουν. Προτιμούν με νέους φόρους, με επιχειρηματική δραστηριότητα, πουλώντας υπηρεσίες στους δημότες και αναπτύσσοντας συνεργασίες με το ιδιωτικό κεφάλαιο, να αναπτύξουν έργο», υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση ο Θ. Παφίλης.

Ο Βασίλης Δημόπουλος μίλησε για τη Σιβιτανίδειο Σχολή και παρουσίασε μια συγκεκριμένη διάσταση για την εξέλιξη που έχει η εκπαίδευση στο Δήμο Καλλιθέας, μια από τις μεγαλύτερες λαϊκές συνοικίες. Ο Β. Δημόπουλος επισήμανε: «Το τελευταίο διάστημα υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με τη διαρροή των μαθητών από τα λύκεια της Καλλιθέας, στις τεχνικές σχολές της Σιβιτανιδείου». Είναι ένα ιδιαίτερο πρόβλημα, ανέφερε ο ίδιος, με σοβαρές προεκτάσεις, «που ανάγεται στο ζήτημα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, ουσιαστικά αντιμεταρρύθμισης, και οδηγεί όλο και περισσότερα παιδιά από την κλασική, βασική εκπαίδευση του λυκείου, στις τεχνικές σχολές. Με αποτέλεσμα να παράγουμε τελικά απασχολήσιμους εργαζόμενους για το μεγάλο κεφάλαιο».

Επιχείρηση υφαρπαγής της ψήφου

Δήλωση του Θανάση Παφίλη, για τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί ...νέων θέσεων εργασίας

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για «86.500 νέες θέσεις εργασίας», ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά Θανάσης Παφίλης δήλωσε:

«Η κυβέρνηση λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ακολουθώντας τη λογική "Μαυρογιαλούρου", μοιράζει θέσεις εργασίας, τις οποίες έχει εξαγγείλει κατ' επανάληψη και στο παρελθόν και που φυσικά, ποτέ δεν έχει καλύψει.

Πρόκειται για έναν εμπαιγμό σε βάρος του ελληνικού λαού, αφού στην ουσία δεν πρόκειται για πραγματικές θέσεις εργασίας, αλλά για ευκαιριακές θέσεις απασχόλησης. Αυτή η πολιτική ακριβώς υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, στέλνει τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις απασχόλησης να βρίσκονται συνεχώς στην ουρά της ανεργίας και επιχειρεί να υφαρπάξει την ψήφο τους προεκλογικά, φτάνοντας στα έσχατα όρια της εκμετάλλευσης, ακόμα και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μαστίζονται από την ανεργία, πλήττονται από την ακρίβεια, που βλέπουν τη ζωή τους να χειροτερεύει, θα απαντήσουν καταψηφίζοντας και τους κυβερνητικούς υποψήφιους και τους υποψήφιους της ΝΔ, αλλά και όλους εκείνους, οι οποίοι λένε "ναι", στη σύγχρονη δουλεία των εργαζομένων.

Καλούμε τα λαϊκά στρώματα να στηρίξουν τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία που αγωνίζεται μαζί τους, όλα αυτά τα χρόνια, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματά τους».

«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Για νομαρχία «επιτελείο αγώνα και διεκδίκησης»

«Χρειαζόμαστε μια νομαρχία, επιτελείο αγώνα και διεκδίκησης. Οχι διαχειριστή των αντιλαϊκών επιλογών της κεντρικής εξουσίας», ξεκαθάρισε ο Γιώργος Ρόκος, υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (ΝΑΣΥ), μιλώντας χτες βράδυ στους κατοίκους της Αρεθούσας.

Παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού για ισόρροπη και ολόπλευρη οικονομική ανάπτυξη με βάση τις δυνατότητες της περιοχής σε πλουτοπαραγωγικές πηγές, καθώς και με την αξιοποίηση του εργατικού και επιστημονικού δυναμικού της. Και ξεκαθάρισε πως η ΝΑΣΥ θα παλέψει να γίνει πράξη η επιστημονική και τεχνική υποστήριξη των γεωργών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων, για καλύτερη και αποδοτικότερη παραγωγή και διάθεση των προϊόντων με μοχλό ανάπτυξης τον παραγωγικό και εμπορικό συνεταιρισμό. Για τη στήριξη και ανάπτυξη της υπαίθρου στο πλαίσιο της θέσης της ΝΑΣΥ για ισομερή ανάπτυξη του νομού.

Και κάλεσε τους δημότες στις 13 Οκτώβρη να ψηφίσουν απαλλαγμένοι από εκβιαστικά διλήμματα και εξαρτήσεις. Να μην επιτρέψουν η επόμενη μέρα να είναι το ίδιο γκρίζα με το σήμερα. Να ψηφίσουν τη ΝΑΣΥ για να αναδείξουν Νομαρχία Αγωνιστική Διεκδικητική.

Χτες το πρωί, ο Γ. Ρόκος επισκέφτηκε το εργοστάσιο της ΦΙΛΚΕΡΑΜ και συνομίλησε με τους εργαζόμενους, οι οποίοι δήλωσαν πως η ΝΑΣΥ με την αγωνιστική και διεκδικητική της κατεύθυνση μπορεί να συμβάλει ώστε η Νομαρχία να βρίσκεται δίπλα στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Σήμερα Σάββατο στις 7 μ.μ. ο Γιώργος Ρόκος θα μιλήσει σε συγκέντρωση της ΝΑΣΥ στη Σίνδο.

Κεντρικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλία
  • ΛΑΡΙΣΑ

Αύριο, Κυριακή, στη Λάρισα, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου, πραγματοποιείται η κεντρική συγκέντρωση της «Νομαρχιακής Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας». Σήμερα, Σάββατο, κλιμάκιο της ΝΕΑΣ με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Μπ. Μπακούλα, θα περιοδεύσει το πρωί στην αγορά της Λάρισας και στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στον Αμπελώνα.

  • ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Αύριο, Κυριακή, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Μαγνησίας» με υποψήφιο νομάρχη τον Απ. Νάνο και η «Δημοτική Αγωνιστική Συμπαράταξη Βόλου», με υποψήφιο δήμαρχο τον Ν. Γκατζή, διοργανώνουν κοινή κεντρική συγκέντρωση, στις 7.30 μ.μ., στην παραλία της πόλης (απέναντι από το υποκατάστημα της Τράπεζας Ελλάδας).

Σήμερα, κλιμάκιο της ΝΑΣ, με επικεφαλής τον Απ. Νάνο, θα περιοδεύσει στη λαϊκή αγορά, στο Βόλο.

  • ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Τη Δευτέρα, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας θα γίνει η κεντρική συγκέντρωση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Καρδίτσας», με υποψήφιο νομάρχη τον Β. Μπούτα.

Στην Καρδίτσα σήμερα ο Χρ. Τέγος, υποψήφιος δήμαρχος με το συνδυασμό «Νέα Καρδίτσα» θα περιοδεύσει σε καταστήματα της πόλης και θα μιλήσει στη συνοικία Αγιος Γεώργιος.

- Σήμερα το πρωί ο Θανάσης Παφίλης θα περιοδεύσει μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας Σπύρο Χαλβατζή στα προσφυγικά της Αλεξάνδρας, στο Αλσος Ριζάρι και σε λοιπούς χώρους. Η περιοδεία θα ξεκινήσει στις 11.00 π.μ. από την πλατεία Αγίου Δημητρίου (Οδός Πανόρμου). Αύριο Κυριακή στις 10.30 π.μ., θα συναντηθεί με το ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων στα γραφεία του συλλόγου, οδός Αγίας Φιλοθέης 5β (πίσω από τη Μητρόπολη της Αθήνας).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ