ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2002
Σελ. /32
Ενοχλεί η πολιτική του ΚΚΕ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει την επιχειρούμενη προβοκάτσια του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του Κόμματος, ενόψει του δεύτερου γύρου των τοπικών εκλογών. Συγκεκριμένα, τονίζει:

«Η προβοκάτσια που διοχετεύει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, για μυστική συμφωνία ΝΔ - ΚΚΕ στο β` γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, εντάσσεται στη γενικότερη επίθεση που ξετυλίγεται κατά του ΚΚΕ, και που αποδείχνει ένα πράγμα: Οτι εκείνο που ενοχλεί είναι η γραμμή συσπείρωσης και αντιπαράθεσης που εφαρμόζει το ΚΚΕ απέναντι στην κεντροδεξιά και στην κεντροαριστερά και στο β` γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Είναι η γραμμή της ουσιαστικής αντιπαράθεσης με την πολιτική του νεοφιλελευθερισμού, που αναδείχνει τον αγωνιστικό πόλο και στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, ως το μόνο δρόμο που έχει ο λαός μπροστά του και στην προοπτική».

ΠΑΣΟΚ
Προβοκάτορες και άνανδροι!

Τα «ραβασάκια» της αντιΚΚΕ αθλιότητας, που μοιράζουν τα χαλκεία του Λαλιώτη, έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στον φιλοκυβερνητικό Τύπο

Η ΠΑΣΟΚοκική αθλιότητα, με στόχο το ΚΚΕ έκανε ήδη την εμφάνισή της, όπως ακριβώς προειδοποιούσε το χτεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Ρ». Στα χτεσινά φύλλα των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων δεσπόζουν τα ραβασάκια της Χαριλάου Τρικούπη που -υπό τύπον ...«πληροφοριών»- κάνουν λόγο για «υπόγειες συναλλαγές του ΚΚΕ με τη ΝΔ», ενόψει του β' γύρου των εκλογών! Τα χαλκεία του Μαξίμου και του Λαλιώτη έχουν βάλει στο φουλ τις μηχανές της λάσπης και για μια ακόμα φορά αναδεικνύονται σε μετρ της πολιτικής αγυρτείας.

Κυβερνητικά χαλκεία!

Για να μην έχει κανείς αμφιβολία από πού προέρχεται αυτή η αισχρή προβοκάτσια, που υποστηρίζει ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει υποψηφίους της ΝΔ, ώστε η ΝΔ να στηρίξει υποψηφίους που στηρίζονται από το ΚΚΕ, στο β' γύρο, είναι αποκαλυπτική η χτεσινή αναφορά του «Εθνους»: «Από το κυβερνών κόμμα "διοχετεύονται" πληροφορίες ότι το ΚΚΕ "τα έχει βρει" κατά το κοινώς λεγόμενο με τη ΝΔ και υπογείως θα αλληλοστηριχτούν σε Περιστέρι, Πετρούπολη και Νίκαια»! Από το «κυβερνών κόμμα», λοιπόν...

Σε ό,τι αφορά τα προβοκατόρικα «ραβασάκια» του «λαλιωτισμού» έκαναν χτες την εμφάνισή τους σε όλο σχεδόν τον φιλοκυβερνητικό Τύπο. Ετσι βλέπουμε πανομοιότυπα «ρεπορτάζ» σαν να είναι γραμμένα από το ίδιο χέρι:

  • στην «Ελευθεροτυπία» γίνεται λόγος ότι «στο κυβερνών κόμμα φοβούνται τη συνεργασία μεταξύ ΝΔ και ΚΚΕ σε δήμους που στον β' γύρο είναι υποψήφιοι του ενός ή του άλλου κόμματος κόντρα στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ».
  • στα «ΝΕΑ» αναφέρεται ότι «έντονος είναι ο φόβος (του ΠΑΣΟΚ πάντα) ότι σε ορισμένους μεγάλους δήμους της χώρας και της Αττικής υπάρχουν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΚΚΕ για "επ' αμοιβαιότητι" συνεργασία».
  • από το χορό του βούρκου δε λείπει και η «Καθημερινή» που υπό τον κεντρικό της τίτλο «το παζάρι του β' γύρου» μιλά για «σιωπηλή συνεννόηση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ και ΝΔ - ΚΚΕ», ενώ υποστηρίζει ανενδοίαστα ότι «ειδικώς για το δήμο Νίκαιας... ο Περισσός δε θα δίσταζε να προσφέρει και "ανταλλάγματα", να πριμοδοτήσει δηλαδή νεοδημοκρατικές υποψηφιότητες»...
Διπλά άνανδροι!

Αυτή η κατευθυνόμενη αθλιότητα είναι διπλά άνανδρη και πρόστυχη, δεδομένου ότι οι φορείς της δεν έχουν καν το κουράγιο να την υπερασπιστούν δημοσίως. Ετσι, δίνοντας ένα ρεσιτάλ... ΠΑΣΟΚισμού, ακούσαμε χτες τον Μ.Νεονάκη (μέλος του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ) να δηλώνει ότι «τα είδα και εγώ αυτά τα σενάρια (περί υπόγειων συναλλαγών του ΚΚΕ στις εφημερίδες), αλλά δεν μπορώ να ξέρω, ούτε να επιβεβαιώσω, ούτε να διαψεύσω κάτι τέτοιο. Αρμόδια είναι τα κόμματα που αναφέρονται εκεί»!

Αρμόδιο, βέβαια, για αυτή την πολιτική αλητεία (όπως γνωρίζουν οι πάντες) είναι το επιτελείο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο και αποφάσισε να προωθήσει την αντιΚΚΕ προβοκάτσια στην υπό τον Λαλιώτη προχτεσινή σύσκεψη κομματικών και κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Οσο για την επίσημη στάση του ΠΑΣΟΚ, εκεί θα προσπαθήσουν να τηρήσουν... αποστάσεις (!) από την ίδια τους την προβοκάτσια. Με την πρώτη ευκαιρία, λοιπόν, (ίσως και σήμερα στην ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον Χρ. Πρωτόπαππα) οι κυβερνώντες θα προσποιηθούν την καλή πίστη τους, στη θέση του ΚΚΕ για «άκυρο - λευκό», λέγοντας ότι «η θέση του ΚΚΕ είναι γνωστή» και συμπληρώνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει δικαίωμα να απευθύνεται σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες»... Την ίδια ώρα υπογείως θα συνεχίζουν και θα εντείνουν την τροφοδότηση της αντιΚΚΕ αθλιότητας!

ΔΗΚΚΙ
Καταδικάζουμε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και στο δεύτερο γύρο

Τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής αποτελούν υποθήκη και υπόμνηση για το μέλλον να επιμείνουμε και να διευρύνουμε τη συνεργασία

αυτή».

ICON

Την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, εξέφρασε η Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του ΔΗΚΚΙ, η οποία συνεδρίασε προχτές.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωσή της, «στις εκλογές επιβεβαιώθηκε η πολιτική παρουσία και επιρροή του ΔΗΚΚΙ, όπως και οι ακατάλυτοι δεσμοί του με την κοινωνία, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και των φερέφωνών της, να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το ΔΗΚΚΙ δεν υπάρχει».

Ακολούθως σημειώνεται ότι «στις εκλογές αυτές επιβραβεύτηκε σε σημαντικό και ελπιδοφόρο βαθμό, η συνεργασία των αριστερών, προοδευτικών και πατριωτικών δυνάμεων, όπου αυτή μπόρεσε να γίνει. Η επιβράβευση αυτή είναι μια υποθήκη και υπόμνηση για το μέλλον, να επιμείνουμε και να διευρύνουμε τη συνεργασία αυτή».

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο γύρο των εκλογών, το ΔΗΚΚΙ κατηγορηματικά υπογραμμίζει: «Οπου συνδυασμοί που υποστήριξε το ΔΗΚΚΙ κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών, συμμετέχουν και στο δεύτερο γύρο, αυτονόητα επαναλαμβάνουμε τη στήριξή μας και αγωνιζόμαστε για την επικράτησή τους.

Για τις περιπτώσεις εκείνες, όπου κατά το δεύτερο γύρο συμμετέχουν εκπρόσωποι του δικομματισμού, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, υπενθυμίζουμε ότι το ΔΗΚΚΙ είχε θέσει σαν στόχο αυτών των εκλογών, μεταξύ άλλων, και την καταδίκη του νεοφιλελευθερισμού και των εκφραστών του, στα δύο αυτά κόμματα.

Επιπλέον, αρνούμαστε να συναινέσουμε στην παγίδευση των προοδευτικών λαϊκών δυνάμεων με ψευτοδιλήμματα, ώστε η ψήφος τους να ερμηνευτεί την επόμενη Κυριακή από τους δύο μονομάχους είτε ως έγκριση του κυβερνητικού έργου, είτε ως εμπιστοσύνη στη ΝΔ, γιατί πιστεύουμε ότι και οι δύο ζημιώνουν τον τόπο με την πολιτική που προωθούν».

«Καταδικάστε τη συντηρητική πολιτική, ανεξάρτητα από χρώματα, γιατί ζημιώνει τον τόπο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Συνάντηση Παπαρήγα - Κληρίδη

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, το Σάββατο 19/10, στις 9 το πρωί. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ.

Χυδαιότητες «Ολυμπιακών» προδιαγραφών

Δεν είναι απλώς προβοκάτορες. Είναι προβοκάτορες... «ολυμπιακών» προδιαγραφών! Η νέα τους αθλιότητα έχει σφραγίδα... Ολυμπιακών Αγώνων! Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του «Ρ», την Παρασκευή και το Σάββατο, το ΠΑΣΟΚ, θυμίζοντας λειτουργία κράτους με όρους παρακράτους (!), θα βάλει στο στόχαστρο τη Νίκαια.

Ηδη η Χαριλάου Τρικούπη ετοιμάζει τρικάκια και επιστολές που θα μοιραστούν κατά χιλιάδες στις γειτονιές της Κοκκινιάς και θα περιλαμβάνουν κάλεσμα να ψηφιστεί ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, με «επιχείρημα» - ακούσατε! ακούσατε! - ότι το ΚΚΕ και συνεπώς ο υποψήφιος που υποστηρίζει στη Νίκαια, είναι... κατά των Ολυμπιακών Αγώνων!

Οι συγγραφείς και οι εγκέφαλοι αυτών των χυδαίων μεθόδων είναι οι ίδιοι που με επικεφαλής τον ίδιο τον Λαλιώτη, περιέφεραν προχτές τους Ολυμπιονίκες της Αρσης Βαρών στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια, λες και είναι παραπαίδια του Μαξίμου και όχι παιδιά όλου του λαού, και τους μετέτρεψαν σε «γλάστρες» του Τράπαλη! Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο των κυβερνώντων! Φτύστε τους!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ