Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΔΗΚΚΙ
Καταδικάζουμε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και στο δεύτερο γύρο

Τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής αποτελούν υποθήκη και υπόμνηση για το μέλλον να επιμείνουμε και να διευρύνουμε τη συνεργασία

αυτή».

ICON

Την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, εξέφρασε η Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του ΔΗΚΚΙ, η οποία συνεδρίασε προχτές.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωσή της, «στις εκλογές επιβεβαιώθηκε η πολιτική παρουσία και επιρροή του ΔΗΚΚΙ, όπως και οι ακατάλυτοι δεσμοί του με την κοινωνία, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και των φερέφωνών της, να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το ΔΗΚΚΙ δεν υπάρχει».

Ακολούθως σημειώνεται ότι «στις εκλογές αυτές επιβραβεύτηκε σε σημαντικό και ελπιδοφόρο βαθμό, η συνεργασία των αριστερών, προοδευτικών και πατριωτικών δυνάμεων, όπου αυτή μπόρεσε να γίνει. Η επιβράβευση αυτή είναι μια υποθήκη και υπόμνηση για το μέλλον, να επιμείνουμε και να διευρύνουμε τη συνεργασία αυτή».

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο γύρο των εκλογών, το ΔΗΚΚΙ κατηγορηματικά υπογραμμίζει: «Οπου συνδυασμοί που υποστήριξε το ΔΗΚΚΙ κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών, συμμετέχουν και στο δεύτερο γύρο, αυτονόητα επαναλαμβάνουμε τη στήριξή μας και αγωνιζόμαστε για την επικράτησή τους.

Για τις περιπτώσεις εκείνες, όπου κατά το δεύτερο γύρο συμμετέχουν εκπρόσωποι του δικομματισμού, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, υπενθυμίζουμε ότι το ΔΗΚΚΙ είχε θέσει σαν στόχο αυτών των εκλογών, μεταξύ άλλων, και την καταδίκη του νεοφιλελευθερισμού και των εκφραστών του, στα δύο αυτά κόμματα.

Επιπλέον, αρνούμαστε να συναινέσουμε στην παγίδευση των προοδευτικών λαϊκών δυνάμεων με ψευτοδιλήμματα, ώστε η ψήφος τους να ερμηνευτεί την επόμενη Κυριακή από τους δύο μονομάχους είτε ως έγκριση του κυβερνητικού έργου, είτε ως εμπιστοσύνη στη ΝΔ, γιατί πιστεύουμε ότι και οι δύο ζημιώνουν τον τόπο με την πολιτική που προωθούν».

«Καταδικάστε τη συντηρητική πολιτική, ανεξάρτητα από χρώματα, γιατί ζημιώνει τον τόπο» καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ