Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μάχη με την εσωστρέφεια

Να αποτρέψει την «παράκαιρη» έκφραση ενός νέου γύρου εσωστρέφειας που θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις λίγο πριν τη δεύτερη Κυριακή, επιχειρεί η ηγεσία της ΝΔ, η οποία ταυτόχρονα ρίχνει όλο το βάρος στην επίτευξη του στόχου για τουλάχιστον «30 νομαρχίες».

Το βαρύ κλίμα που υπάρχει στο εσωτερικό της ΝΔ και η κριτική που ασκείται, προς το παρόν παρασκηνιακά, για την εκλογική τακτική και επιλογές προσώπων, ήταν διάχυτο και στη χτεσινή σύσκεψη στελεχών υπό τον Κ. Καραμανλή. Γεγονός που ανάγκασε τον πρόεδρο της ΝΔ να απευθύνει προειδοποίηση προς τα στελέχη ότι «όποιος ασκεί κριτική την ώρα της μάχης κάνει ζημιά». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Σουφλιάς εξέφρασε την πικρία του γιατί έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής από αρκετά στελέχη της ΝΔ. Ενδεικτική του κλίματος που έχει δημιουργηθεί είναι χτεσινή δήλωση του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ανέφερε ότι «την ώρα της μάχης κριτική δε γίνεται. Οποιος θέλει να κάνει κριτική να την κάνει μετά την Κυριακή». Ο ίδιος, όπως διευκρινίζει, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα, δεν προτίθεται να κάνει κριτική.

Επιδιώκοντας να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στον πόλεμο των εντυπώσεων και να τονώσει το ηθικό των στελεχών της ΝΔ, η Ρηγίλλης υποβαθμίζει τη «μάχη της υπερνομαρχίας» στην Αθήνα και μετατοπίζει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο «σύνολο της χώρας». «Η κυβέρνηση στον πανικό της κρύβεται πίσω από το αποτέλεσμα στην υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς, που δεν είναι οριστικό», τόνισε σε δήλωσή του ο Θ. Ρουσόπουλος, ο οποίος επανέλαβε ότι το μήνυμα από τον πρώτο γύρο είναι πως η ΝΔ είναι «η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στον τόπο», επικαλούμενος τα «συντριπτικά ποσοστά των υποψηφίων της ΝΔ». Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το μήνυμα του πρώτου γύρου θα επισφραγιστεί ακόμα πιο ηχηρά στο δεύτερο γύρο».

Σε επιστολή, που απέστειλε στα μέλη του κόμματος στο Λεκανοπέδιο ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης, αναφέρονται τόσο οι εκλογικοί στόχοι όσο και η τακτική στην υπερνομαρχία Αθήνας -Πειραιά. Αναφέρει συγκεκριμένα: «Στην υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς ο συνδυασμός του Γιάννη Τζαννετάκου της κας Τσανάκη και του κ. Βεζυργιάννη δεν έφερε την αναμενόμενη συσπείρωση και τα αντίστοιχα ποσοστά. Στους Νεοδημοκράτες που δεν προτίμησαν το συνδυασμό μας στον α΄ γύρο στην υπερνομαρχία, λέμε ότι η ψήφος τους έγινε κατανοητή. Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να επιτρέψουν να παρερμηνευτεί το νόημα της ψήφου τους και να το πιστωθεί η Φ. Γεννηματά και η πολιτική του ΠΑΣΟΚ». Ενόψει του β΄ γύρου, τονίζει, υποχρεούμαστε όλοι μαζί να στηρίξουμε την πρόταση της ΝΔ απέναντι σε αυτή της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στους εκλογικούς στόχους, σημειώνει ότι «η νίκη στο Δήμο της Αθήνας και στο Δήμο του Πειραιά, η αύξηση της επιρροής μας στους άλλους δήμους του Λεκανοπεδίου, η ανατροπή των συσχετισμών στην Υπερνομαρχία, είναι οι στόχοι μας για την επόμενη Κυριακή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ