ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Οχτώβρη 2002
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Χωρίς φόβο αλλά με πάθος

Παρά τον τραυματισμό του ο Νικολαΐδης θα είναι σήμερα η μοναδική επιθετική αιχμή της ΑΕΚ

Sportidea

Παρά τον τραυματισμό του ο Νικολαΐδης θα είναι σήμερα η μοναδική επιθετική αιχμή της ΑΕΚ
Με σκοπό να μη φοβηθεί το περίφημο «Μπερναμπέου» και να κοιτάξει στα ίσια όπως και στο πρώτο παιχνίδι τη Ρεάλ Μαδρίτης, η ΑΕΚ ξαναμπαίνει απόψε στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ (21.45 ΜΕΓΚΑ) αντιμετωπίζοντας την ισπανική ομάδα στην τέταρτη αγωνιστική της Α` φάσης των ομίλων. Ορόσημο για τους Ενωσίτες αποτελεί το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στους Μαδριλένους που έγινε πριν από τρεις βδομάδες περίπου στην Αθήνα. Οχι μόνο γιατί η ελληνική ομάδα αναδείχτηκε 3-3 με τη Ρεάλ, δείχνοντας ότι μπορεί να «χτυπήσει στα ίσια» ίσως την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, αλλά και γιατί ουσιαστικά ήταν το τελευταίο παιχνίδι των παικτών του Μπάγεβιτς μέχρι σήμερα. Ισως αυτό το δεύτερο να είναι ένα στοιχείο που προβληματίζει τον Σερβοέλληνα τεχνικό αφού όπως επισήμανε «θα ήταν καλύτερα αν είχαμε παιχνίδια στα πόδια μας, ελπίζω όμως αυτό να μη μας επηρεάσει».

Η αποστολή της ΑΕΚ αναχώρησε χτες το απόγευμα για τη Μαδρίτη και δυο ήταν τα στοιχεία που συνόδευαν παίκτες και τεχνική ηγεσία. Η συγκρατημένη αισιοδοξία και τα κλειστά στόματα, αφού και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι σε τέτοια παιχνίδια αυτό που μετράει είναι τα έργα.

Πάντως η χαραμάδα αισιοδοξίας που επικρατεί στο «Δικέφαλο» φάνηκε και στις δηλώσεις του Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι πάμε στη Μαδρίτη για τους βαθμούς, όμως πάμε για να παίξουμε όπως στο πρώτο παιχνίδι, χωρίς φόβο. Πιστεύω στους παίκτες μου οι οποίοι έχουν καλή ψυχολογία. Βέβαια θα παίξουν ρόλο και άλλοι παράγοντες εκτός από την ψυχολογία». Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» σχολίασε την ήττα των Μαδριλένων από τη Σαταντέρ τονίζοντας ότι ίσως την έχει επηρεάσει, ενώ για τις πιθανές απουσίες Φίγκο και Ραούλ διευκρίνισε ότι και να μην παίξουν οι δυο ο αγώνας είναι εξίσου δύσκολος. «Αυτές οι ομάδες ξεπερνούν εύκολα τα προβλήματά τους ειδικά μέσα στην έδρα τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οσο για την τακτική που θα επιλέξει ο «Ντούσκο» φέρεται να αμφιταλαντεύεται στο 4-5-1 και στο 5-4-1 με μια θέση να παίζεται ανάμεσα σε Μπορμπόκη και Κωστένογλου ανάλογα με το τι σχήμα θα παρατάξει.

Ντελ Μπόσκε: «Ούτε να το σκέφτομαι...»

Ούτε σαν σκέψη δε φαίνεται να περνάει από το μυαλό του Ντελ Μπόσκε το γεγονός ότι οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης δε θα φανούν σήμερα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Η ήττα από τη Σαταντέρ αποτέλεσε μια γερή... κεραμίδα και ο τεχνικός των Ισπανών περιμένει σήμερα η απόδοση των παικτών να αποτελέσει την εξιλέωση. «Το τελευταίο πράγμα που θέλω να σκέφτομαι είναι ότι οι παίκτες μου δε θα φανούν συνεπείς στον αγώνα με την ΑΕΚ. Δεν πρέπει να μας πιάσει πανικός. Είμαι αισιόδοξος ότι θα ανέβουμε στη συνέχεια» τόνισε ο Ντελ Μπόσκε, ο οποίος σε αντίθεση με τον Μπάγεβιτς χαρακτήρισε θετικό για την ΑΕΚ το γεγονός ότι δεν έχει δώσει παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Οσον αφορά τους τραυματίες Ραούλ και Φίγκο, όπως δείχνουν τα πράγματα και οι δυο θα είναι απών αφού δεν είναι απόλυτα έτοιμοι. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Γερμανός Χ. Χάντελ.

ΠΟΛΟ
Κόκκινα χαμόγελα

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μόνος από ελληνικής πλευράς που χαμογέλασε από την κλήρωση της επόμενης φάσης των ευρωπαϊκών κυπέλλων που πραγματοποίησε η ΛΕΝ. Αντίθετα Εθνικός και Παναθηναϊκός έπεσαν στα βαθιά και έχουν δύσκολη αποστολή.

Συγκεκριμένα, στο Τσάμπιονς Καπ οι πρωταθλητές Ευρώπης «ερυθρόλευκοι»... έτυχαν ευνοϊκής μεταχείρισης από την κληρωτίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, καθώς θα μετέχουν σε ιδιαίτερα βατό όμιλο με αντιπάλους που θεωρούνται του... χεριού τους. Ο Ολυμπιακός από τις 8-12 του Νοέμβρη θα μετέχει στον όμιλο του Βελιγραδίου και θα κληθεί να αντιμετωπίσει την «οικοδέσποινα» των αγώνων Παρτιζάν Βελιγραδίου, τη σλοβακική Νοβάκι και τη ρουμανική Ραπίντ Βιέννης.

Αντίθετα, πιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα για τους εκπροσώπους μας στο ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ, αφού Εθνικός και Παναθηναϊκός θα βρουν στον δρόμο τους σπουδαία ονόματα του χώρου. Οι «κυανόλευκοι» που θα είναι οικοδεσπότες του καινούριου ομίλου κληρώθηκαν να αντιμετωπίσουν την κάτοχο του θεσμού ιταλική Μπρέσια, την ουγγρική Βαζούτας, την ισπανική Καταλούνια και τη ρωσική Βόλκογκραντ.

Μια από τα ίδια ισχύουν και για τον Παναθηναϊκό που θα ταξιδέψει στη Σαβόνα της Ιταλίας για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, την ισπανική Μπαρτσελονέτα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Σημειώνεται ότι στην επόμενη φάση περνούν οι δυο πρώτες ομάδες του ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι στα ευρωπαϊκά κύπελλα μετέχει και η Βουλιαγμένη η οποία για το Κύπελλο Κυπελλούχων θα αντιμετωπίσει την ίδια περίοδο στην Κωνσταντινούπολη τη Γαλατάσεραϊ, την Ντιναμό Κιέβου και τη ρωσική Σπαρτά Λουκόιλ.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανοιχτοί λογαριασμοί

Στον επαναληπτικό αγώνα της Θεσσαλονίκης θα λύσουν τις διαφορές τους Ηρακλής και Πανιώνιος μετά το 0-0 της Ν. Σμύρνης

Ανοιχτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό, άφησαν Ηρακλής και Πανιώνιος, μετά τη «λευκή» ισοπαλία, 0-0, στη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Παράλληλα, φάνηκε η έλλειψη αγώνων στα πόδια των παικτών, καθώς δεν είναι και λίγες οι μέρες χωρίς επίσημα παιχνίδια.

Στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας, οι γηπεδούχοι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι μετά τον αποκλεισμό τους από το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, προσπάθησαν να πάρουν ένα θετικό για τη ρεβάνς αποτέλεσμα αλλά δεν μπόρεσαν να τα καταφέρουν, καθώς είχαν απέναντί τους τόσο τους «κυανέρυθρους» αμυντικούς όσο και τον Ντρόμπνι που βρέθηκε σε καλή αγωνιστική ημέρα. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που έσωσε την εστία του από παραβιάσεις, με πιο σημαντική αυτή του τελευταίου λεπτού που απέκρουσε σε κόρνερ το φάουλ του Γκώνια. Από την άλλη, παρά τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησαν, οι Νεοσμυρνιώτες έχουν το «πάνω χέρι» για την πρόκριση, στον επαναληπτικό που θα γίνει στην Αθήνα. Από τους «κυανόλευκους» ξεχώρισαν οι Γκώνιας και Νεμπεγλέρας, ενώ από τον Πανιώνιο φάνηκαν περισσότερο οι κινητικοί Πίντε και Λάλικ.

Ηρακλής: Χαλκιάς, Φρέιντε (80' Χατζί), Νεμπεγλέρας, Κυριαζής, Ξενίδης, Μιλόγεβιτς, Στολτίδης, Γκώνιας, Μίετσελ, Κατσαμπής, Μουράτι (62' Χάγκαν). Πανιώνιος: Ντρόμπνι, Φερεκίδης, Βλτσεκ, Χορκί, Ερόλ, Μπελά (71' Χασιώτης), Λαγωνικάκης, Πίντε, Μάντζιος, Λάλικ, Ραγκουέλ (46' Σίλιακ).

ΠΑΟ
Τόνωση ψυχολογίας

Στην καλυτέρευση της ψυχολογικής κατάστασης των παιχτών του Παναθηναϊκού αναμένεται να στραφεί το ενδιαφέρον του Σέρτζιο Μαρκαριάν. Ο Ουρουγουανός τεχνικός, ο οποίος το αργότερο μέχρι σήμερα θα έχει υπογράψει το διάρκειας 1+1 χρόνων νέο του συμβόλαιο με το «τριφύλλι», δε θέλει να χάσει λεπτό, προκειμένου να ανασυγκροτήσει την ομάδα του. Τα άσχημα αποτελέσματα και οι κακές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού, που συνεχίστηκαν έστω και σε... φιλικό επίπεδο το Σάββατο κόντρα στον φιλοξενούμενο ΟΦΗ (0-1), φαίνεται πως έχουν επηρεάσει αρνητικά τους παίχτες της ομάδας που είδαν με πολύ καλό μάτι την αλλαγή προπονητή. Από χτες ο Μαρκαριάν βρίσκεται στην Παιανία με σκοπό να ξεκινήσει σιγά σιγά να προπονεί τους «πράσινους», των οποίων τις δυνατότητες γνωρίζει πολύ καλά από την περσινή θητεία του στον πάγκο της ομάδας. Ετσι, μοναδικό μέλημά του είναι να μελετήσει και πρακτικά τις κινήσεις των Λίνκαρ, Κωνσταντινίδη και Σαΐνιο, προκειμένου να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα από τον τωρινό Παναθηναϊκό. Βοηθοί του στο δύσκολο έργο που ανέλαβε να φέρει σε πέρας, αναμένεται εκτός εξαιρετικού απροόπτου να είναι οι Βαμβακάς και Οικονομόπουλος, καθώς ο 58χρονος τεχνικός δεν επιθυμεί την περαιτέρω παραμονή των Σπράι, Βέλιτς και Ροζάριο στο στρατόπεδο της Παιανίας.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μετά τις ελληνοβουλγαρικές «μονομαχίες» της προηγούμενης αγωνιστικής ήρθε και η σειρά των ελληνοτουρκικών αφού η 4η αγωνιστική στο Τσάμπιονς Καπ επιφυλάσσει τις κόντρες δυο ελληνικών ομάδων με αντίστοιχες της γειτονικής χώρας. Συγκεκριμένα, σήμερα, το Περιστέρι φιλοξενεί την Καρσιγιάκα (20.30), ενώ την ίδια ώρα η Νέα Σμύρνη θα υποδεχτεί τη ΡΤΤ Αγκυρας. Στόχος των ελληνικών ομάδων είναι φυσικά η νίκη και η υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση να μην απομακρύνεται. Εντός έδρας όμως αγωνίζονται και οι άλλες δύο εκπρόσωποι της χώρας μας στη διοργάνωση. Το Μαρούσι υποδέχεται την αήττητη Μπνέι Χασαρόν από το Ισραήλ (19.00) και ο Αρης τον Κεραυνό Λευκωσίας του Μέμου Ιωάννου (21.30).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ