ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2002
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Φίλοι από τα... παλιά

Ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς θα βρεθεί σήμερα στο δρόμο του Παναθηναϊκού

Sportidea

Ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς θα βρεθεί σήμερα στο δρόμο του Παναθηναϊκού
Περισσότερο με συνάντηση παλιών γνωστών παρά με ένα παιχνίδι της Ευρωλίγκα μοιάζει η σημερινή κόντρα του Παναθηναϊκού με τη Μάλαγα (Σπόρτιγκ 19.30). Βλέπετε, τόσο για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τους «πράσινους», όσο και γενικότερα για τους Ελληνες φιλάθλους δεν είναι και λίγοι οι «γνωστοί» της άλλης πλευράς.

Καταρχήν η παρουσία του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, ενός προπονητή που αφενός σε επίπεδο επιτυχιών είναι ίδια (ή περίπου ίδια) με τον «Ζοτς», αφετέρου δε κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τη θητεία του στον πάγκο του «τριφυλλιού». Και βέβαια κανείς δεν ξεχνάει και τους Ρισασέ, Βότισικ και Γκούροβιτς που θα δώσουν το «παρών» σήμερα στο κλειστό των Πατησίων, φορώντας τη φανέλα της ισπανικής ομάδας.

Αυτά για τις συναντήσεις, γιατί δε θα πρέπει να ξεχνάμε και το αγωνιστικό μέρος. Και αυτό λέει ότι η ελληνική ομάδα κάθε άλλο παρά περιθώρια απωλειών εντός έδρας έχει, αφού ήδη μετρά μια ήττα από τη Μακάμπι... Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πάντως αναγνωρίζει ότι το έργο της ομάδας του δε θα είναι εύκολο: «Και αυτός ο αγώνας, όπως όλοι άλλωστε σε αυτό τον όμιλο, θα είναι δύσκολος. Η Μάλαγα διαθέτει πολύ πλήρη ομάδα και εκτός έδρας έχει ήδη νικήσει τη Μακάμπι για την Ευρωλίγκα και τη Βαλένθια για το πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει ότι παίζει καλά μακριά από το γήπεδό της».

Παρ' όλα αυτά όμως το καλό για το Σέρβο τεχνικό είναι η Μάλαγα ήρθε στην Αθήνα με ιδιαίτερα βεβαρημένο το «δελτίο απουσιών». Εκτός των μόνιμων τραυματιών, εδώ και καιρό, Εστεγέρ και ο Σονκό, αμφίβολοι είναι και οι Οκουλάγια και ο Βάις.

Ομως έστω και έτσι, ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς αν και αναγνωρίζει τα προβλήματα της ομάδας του δε φαίνεται να χάνει την αισιοδοξία του.«Τέσσερις παίκτες μας δεν μπορούν να πάρουν μέρος στις προπονήσεις και είναι δύσκολο να προετοιμαστεί η ομάδα. Ομως έτσι είναι το μπάσκετ. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε, γιατί μια νίκη στην έδρα του Παναθηναϊκού θα είναι πολύ σημαντική για μας».

ΜΠΑΣΚΕΤ
«Καμπάνα» στον Ζεβροσένκο

Ιδιαίτερα βαριά ήταν η... καμπάνα που επέβαλε ο Ολυμπιακός στον Αλέξη Ζεβροσένκο μετά την ενέργεια του τελευταίου να αφήσει την ομάδα και να αναχωρήσει για τη Ρωσία. Ο παίκτης τιμωρήθηκε με διακοπή συμβολαίου και πρόστιμο 6.800 ευρώ, όπως έγινε γνωστό διά στόματος Λευτέρη Σούμποτιτς. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» κατηγόρησε εκ νέου τον Ελληνορώσο σέντερ για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, ωστόσο άφησε ανοιχτό ένα παραθυράκι για την επιστροφή του σε περίπτωση που επιδείξει μεταμέλεια. Η συγκεκριμένη απόφαση θα σταλεί στον ΕΣΑΚΕ καθώς και στον εκπρόσωπο του παίκτη. Κατά τα άλλα, ο Σούμποτιτς αναφέρθηκε στον αγώνα της Πέμπτης στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ. Η ψυχολογία των παικτών είναι ιδιαίτερα ανεβασμένη μετά τις νίκες επί Βιλερμπάν και Ολύμπια Λάρισας, άλλα ωστόσο ο «Πίξι» επισημαίνει τους... κινδύνους. «Η Ρεάλ προέρχεται από δυο συνεχόμενες ήττες, ενώ και στην έδρα της δεν τα πηγαίνει καλά. Αυτό σημαίνει ότι οι Ισπανοί «καίγονται» για τη νίκη και η δουλιά μας κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε στη νίκη».

  • Μπορεί η ΑΕΚ να ετοιμάζεται σήμερα για αναχώρηση προς την Κωνσταντινούπολη προκειμένου αύριο να αντιμετωπίσει την Εφές Πίλσεν, κάποιος όμως που ενδιαφέρει την Ενωση ετοιμάζεται να έρθει στην Αθήνα. Ο λόγος για τον 26χρονο διεθνή Σέρβο Νίκολα Γεστρατίγεβιτς που εκτός απροόπτου θα είναι ο νέος παίκτης των πρωταθλητών. Ο ύψους 2.11 σέντερ αναμένεται να κάνει μερικές προπονήσεις με την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα και μετά να υπογράψει συμβόλαιο.
  • Ο Γιάννης Τζήμας φαίνεται να πληρώνει το... μάρμαρο για την ήττα της Ολύμπια Λάρισας από τον Ολυμπιακό, καθώς η διοίκησή της αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον Ελληνα τεχνικό. Οσο για τον αντικαταστάτη του, οι κρούσεις σε Σβι Σερφ και Παναγιώτη Γιαννάκη δεν καρποφόρησαν και έτσι ο Χρήστος Μαγκώτσιος θα εκτελέσει χρέη υπηρεσιακού προπονητή.
ΠΟΛΟ - Α1
Δοκιμασίες... Ευρωπαίων

Επιστροφή στην εσωτερική πραγματικότητα για τους «Ευρωπαίους» έχουμε σήμερα στην Α1 ανδρών του πόλο, όπου θα διεξαχθούν τα εξ αναβολής παιχνίδια για την τέταρτη αγωνιστική. Οι αγώνες είχαν αναβληθεί εξαιτίας των υποχρεώσεων τεσσάρων ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει η δοκιμασία του Ολυμπιακού, που ήδη μετράει μία ήττα και μία ισοπαλία στο πρωτάθλημα, στην έδρα της Γλυφάδας (19.00). Οι γηπεδούχοι δεν έχουν βαθμό μέχρις στιγμής και αναζητούν την ευκαιρία να ξεκολλήσουν από τον... πάτο της βαθμολογίας. Μία νίκη επί του Ολυμπιακού θα ήταν βάλσαμο για αυτούς.

Η Βουλιαγμένη μετά τη σπουδαία εμφάνισή της στον όμιλο του Κυπελλούχων που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη, υποδέχεται στην έδρα της την Πάτρα (20.00) και φιλοδοξεί να συνεχίσει το αήττητό της που θα τη διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αντίθετα το αήττητο του έτερου συγκατοίκου της κορυφής Εθνικού κινδυνεύει, καθώς οι Πειραιώτες αγωνίζονται στη δύσκολη έδρα των Χανίων (19.00) με αντίπαλο την τοπική ομάδα που αναζητά τη νίκη προκειμένου να ανέβει στη βαθμολογία.

Την έδρα του όμως θέλει να εκμεταλλευτεί και το Π. Φάληρο που υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (20.30). Οι δυο αντίπαλοι είναι ισόβαθμοι στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και φυσικά το παιχνίδι είναι οριακό και για τους δυο.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ

Πέντε νέα πρόσωπα περιλαμβάνονται στην αποστολή της Εθνικής ελπίδων για το φιλικό στην Πορτογαλία, με την αντίστοιχη ομάδα των Ιβήρων. Ο Στέλιος Μανωλάς που θέλει να δοκιμάσει παίχτες και σχήματα, μετά από παρακολούθηση αρκετών αγώνων κατέληξε να πάρει τους Χρήστο Καλαντζή (Καλαμάτα), Χρήστο Καρυπίδη (Κέρκυρα), Χαρίλαο Παππά (Πανσερραϊκό), Ευστάθιο Στεφανίδη (Ακράτητο), Ευάγγελο Τσιώλη (Πανηλειακό). Ο αγώνας θα γίνει στις 19 του μήνα στο γήπεδο «Αντελίνο Ριμπέιρο Νόβο» της πόλης Μπαρσέλος (60 χλμ. έξω από το Οπόρτο) και η πλήρης αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι: Αγρίτης, Βούλγαρης, Βύντρα, Γαλανόπουλος, Καλαντζής, Καρυπίδης, Κουλουχέρης, Μώρας, Παππάς, Πετκάκης, Σαλπιγγίδης, Σπέρτος, Στεφανίδης, Τζόρβας, Τσιώλης, Φωτάκης, Χρήστου και Χρυσάφης.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Ντέρμπι στη Ν. Σμύρνη

Με δύο παιχνίδια συνεχίζεται σήμερα το Κύπελλο Ελλάδας που θα κρίνουν και ποιες ομάδες θα πάρουν τα εισιτήρια για την επόμενη φάση του θεσμού. Πιο σημαντική αναμέτρηση είναι αυτή της Νέας Σμύρνης, όπου ο Πανιώνιος και ο Ηρακλής «συγκρούονται» για μία θέση στον... ήλιο. Από την άλλη, ο Εθνικός Αστέρας υποδέχεται τον Εργοτέλη.

Πιο συγκεκριμένα (17:00), ο Πανιώνιος θέλει να εκμεταλλευτεί την ισοπαλία που απέσπασε στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στη Νέα Ευκαρπία (0-0) και να είναι αυτός που θα πανηγυρίσει την πρόκριση. Από την άλλη, ο Ηρακλής, που προέρχεται από την ισοπαλία στο ντέρμπι του πρωταθλήματος, επιζητεί ένα αποτέλεσμα στη Νέα Σμύρνη που θα του δίνει το δικαίωμα να συνεχίσει στη διοργάνωση.

Την ίδια ώρα, στην Καισαριανή, η τοπική ομάδα θα προσπαθήσει να αντιστρέψει το σε βάρος της 2-0 και να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Αντίθετα, οι Κρητικοί θα επιδιώξουν να κρατήσουν τη διαφορά που έχουν πάρει και να είναι αυτοί που θα μπουν στην κληρωτίδα της ΕΠΟ.

ΒΟΛΕΙ

Με τις αναμετρήσεις των ευρωπαίων, Πανελληνίου και ΖΑΟΝ ολοκληρώνεται σήμερα η 7η αγωνιστική της Α1 Γυναικών. Με τον αέρα της πρόκρισης στους «16» του Τοπ Τιμς Καπ, ο Πανελλήνιος δοκιμάζεται στη Θεσσαλονίκη από τον Αρη. Οι «μπλε» θέλουν οπωσδήποτε να πετύχουν το... τρίποντο που θα τους διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Απο την άλλη, ο ΖΑΟΝ φιλοξενείται στον Εύοσμο από τον Αίαντα. Η ομάδα της Κηφισιάς, μετά τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια του Τοπ Τιμς Καπ, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στο πρωτάθλημα, καθώς ούτε στις εγχώριες διοργανώσεις έχει την καλύτερη παρουσία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ