ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 28 Γενάρη 2003
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΣΙ
Διαλύεται το ναυπηγείο, απλήρωτοι οι εργάτες

Το ναυπηγείο της ΝΑΥΣΙ που κάποτε αποτελούσε την καρδιά της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, σήμερα τελεί υπό διάλυση, ενώ οι 140 εργαζόμενοι έχουν να λαβαίνουν δεδουλευμένα τουλάχιστον από το 1996 και ήδη από την περασμένη Πέμπτη βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις κηρύσσοντας απεργία επ' αόριστο. Την ευθύνη φέρει ο ιδιοκτήτης του ναυπηγείου Θ. Καλογερίδης και οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η ΝΑΥΣΙ ήταν από τις πρώτες ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες της χώρας που έπεσε στο βωμό της εγκληματικής για την Ελλάδα 7ης Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης που όριζε για τα Ναυπηγεία μας ιδιωτικοποίηση ή κλείσιμο. Ετσι η ΕΤΒΑ το 1993 ξεπούλησε τη ΝΑΥΣΙ στο... «σωτήρα» - όπως αποκαλούσε τότε η κυβέρνηση της ΝΔ τους μνηστήρες των ναυπηγείων - Καλογερίδη. «Μας ξεγέλασαν. Εμείς τότε είχαμε συμφωνήσει στη δημιουργία εθνικού ενιαίου φορέα της ναυπηγικής βιομηχανίας. Ομως μας είπαν ότι δε μας συμφέρει. Τώρα κοιτάξτε γύρω σας», λέει ο Γιάννης Χελιδόνης και δείχνει το άδειο πλέον από βαριά μηχανήματα μηχανουργείο της ΝΑΥΣΙ.

Ο Καλογερίδης έχει επιδοθεί κυριολεκτικά στη λεηλασία του ναυπηγείου. Εχει διαλύσει ολόκληρα τμήματα πουλώντας τα μηχανήματά τους όπως αυτά των αναγομώσεων, των επιχρωμιώσεων, του δοκιμαστηρίου. Εχει ξεπουλήσει φορτηγά, γερανούς και πάει λέγοντας. Τώρα οι εργαζόμενοι με βάρδιες περιφρουρούν το ναυπηγείο για να σώσουν ό,τι μπορούν από τον ίδιο τον ιδρώτα τους, από το αίμα που έχουν χύσει εκεί μέσα. «Υπήρχαν περίοδοι, όπως από το Μάρτη του 1996 μέχρι το τέλος εκείνου του χρόνου, που δουλεύαμε μία ώρα παραπάνω τσάμπα για να στηρίξουμε την επιχείρηση. Τα έργα που φτιάξαμε χωρίς να πληρωθούμε είναι ανυπολόγιστα. Θυμάστε τα τρία υπερσύγχρονα πυροσβεστικά σκάφη. Επί περίπου 6 χρόνια πληρωνόμαστε με έναντι. Μόνο σε μένα οφείλει 16 εκατ. δραχμές. Μέχρι δάνεια μας έβαλε και πήραμε από την Εθνική και τώρα όχι μόνο δεν κατέβαλε καμία δόση, αλλά κινδυνεύουμε να χάσουμε ό,τι έχουμε αφού δεν μπορούμε πληρώσουμε. Ολοι μαζί εδώ μέσα δεν έχουμε 30 ευρώ», αναφέρει και ο Σαράντος Φωτόπουλος.

Ο Στέλιος Μαυριδόγλου θα συμπληρώσει: «Οι κινητοποιήσεις είναι απόφαση των ίδιων των εργαζομένων. Η διοίκηση του σωματείου μας όχι μόνο είναι εργοδοτική αλλά ορισμένα μέλη, μαζί με εργοδηγούς επιχειρούν να μας τρομοκρατήσουν, είτε με την απόλυση είτε με απειλές. Στη Γενική Συνέλευση που έγινε την περασμένη βδομάδα, έφτασαν σε σημείο όπως ο πρόεδρος, να μην επιτρέπουν στον πρόεδρο του κλαδικού σωματείου του Συνδικάτου Μετάλλου Ι. Πουντίδη να μας μιλήσει. Βέβαια δεν τους πέρασε. Τους απομονώσαμε και αποφασίσαμε αγώνα μέχρι να μας καταβληθούν τα δεδουλευμένα».

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει και οι έκτακτοι εργαζόμενοι της ΝΑΥΣΙ, τους οποίους επίσης ο Καλογερίδης έχει «φεσώσει» με τεράστια ποσά. Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου, αν μέχρι τις 15 Φλεβάρη ο Καλογερίδης δεν έχει καταβάλει τα δεδουλευμένα τότε κηρύσσεται απεργία διαρκείας και μεταλλεργάτης της Ζώνης δε θα ξαναπιάσει εργαλείο στη ΝΑΥΣΙ μέχρι να εξοφληθεί και ο τελευταίος.


ΦΙΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Δε «χωρούσαν» οι ανάπηροι που διεκδικούν

Πορεία, αψηφώντας το κρύο, και πανό μέσα στο Μέγαρο Μουσικής ύψωσαν τα στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων

«Μόρφωση δουλιά και όχι ανεργία, λέμε ΟΧΙ στη φιλανθρωπία», διαδήλωσαν οι ανάπηροι
«Μόρφωση δουλιά και όχι ανεργία, λέμε ΟΧΙ στη φιλανθρωπία», διαδήλωσαν οι ανάπηροι
Αγωνιστική απάντηση στη βάρβαρη, αντιαναπηρική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στις φιέστες τους, που έχουν ως στόχο να φτιασιδώσουν αυτή ακριβώς την ανάλγητη πολιτική, έδωσε προχτές το αναπηρικό κίνημα, συμμετέχοντας μαζικά στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) έξω από το Μέγαρο Μουσικής, όπου γινόταν εκδήλωση της ελληνικής προεδρίας για το 2003 - Ευρωπαϊκό Ετος Αναπήρων. Η παρουσία ήταν δυναμική με μια συγκλονιστική συγκέντρωση μέσα στο κρύο, έξω από το Μέγαρο αλλά και μέσα σ' αυτό, όπου για πρώτη φορά υψώθηκε πανό διαμαρτυρίας.

Την ώρα που οι υπεύθυνοι για την απαράδεκτη κατάσταση, που βιώνουν οι ανάπηροι στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και η συνυπεύθυνη ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΣΑΕΑ), «δεξιώνονταν» και διαγκωνίζονταν στο ποιος θα επιδείξει περισσότερη ευαισθησία για τα Ατομα με Αναπηρίες, οι πραγματικοί ανάπηροι αντιμετωπίζονταν έξω, αλλά και μέσα στο Μέγαρο από σεκιουριτάδες, ροπαλοφόρους αστυνομικούς και κλούβες! Η αστυνομοκρατία όμως και ο αυταρχισμός δεν κατάφερε να τους πτοήσει, η φωνή τους, τα συνθήματά τους ακούστηκαν μέσα και έξω από την αίθουσα της φιέστας.

Πορεία παρά το τσουχτερό κρύο

Ντροπή στην κυβέρνηση που έστειλε πολλαπλάσιους αστυνομικούς να αντιμετωπίσουν τους ανάπηρους, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας
Ντροπή στην κυβέρνηση που έστειλε πολλαπλάσιους αστυνομικούς να αντιμετωπίσουν τους ανάπηρους, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας
Δεκάδες ανάπηροι και συγγενείς τους συγκεντρώθηκαν στις 5 μ.μ. στο σταθμό του Μετρό στον «Ευαγγελισμό» ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΣΕΑΑΝ. Από την πρώτη στιγμή προκλητική ήταν η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που ακολουθούσαν τους διαδηλωτές σε όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους. Παρά το τσουχτερό κρύο και τη βροχή οι ανάπηροι πορεύτηκαν στο Μέγαρο Μουσικής και απαίτησαν δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια, τα δικαιώματά τους στη δουλιά, διεκδίκησαν ειδικά σχολεία για όλους τους ανάπηρους. Είπαν ΟΧΙ στην ψευτοφιλανθρωπία και τους εράνους που θεσμοθετήθηκαν με τον απαράδεκτο νόμο για την Πρόνοια που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ εξέφρασε με την παρουσία και συμμετοχή του στη συγκέντρωση ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Στρατής Κόρακας. Ο ευρωβουλευτής κατήγγειλε την πολιτική της εμπορευματοποίησης, που στερεί πόρους από τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) της χώρας για αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους και τόνισε: «Είναι αδιανόητος ο εξευτελισμός της κυβέρνησης. Εστειλαν πολλαπλάσιους αστυνομικούς για να αντιμετωπίσουν ποιον; Τον εχθρό λαό, για να αντιμετωπίσουν τους ανάπηρους μας. Ντροπή τους!».

Τη συμπαράσταση του ΠΑΜΕ στα προβλήματα των αναπήρων, που είναι προβλήματα όλου του ελληνικού λαού εξέφρασε και ο Γ. Σταυρόπουλος τονίζοντας ότι η επίλυση των προβλημάτων τους πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Στην κινητοποίηση βρέθηκε εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) και εκπρόσωποι των Αλβανών αναπήρων στη χώρα μας.

«ΟΧΙ στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ για τους ανάπηρους. Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας» έγραφε το κεντρικό πανό της ΣΕΑΝ, ενώ τα συνθήματα έδειχναν το δρόμο του αγώνα και στρέφονταν ενάντια σ' αυτούς που ευθύνονται για την κατάσταση που βιώνουν οι ανάπηροι: «Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή δεν παίρνει διορθώσεις αλλά ανατροπή», «Μόρφωση δουλιά και όχι ανεργία, λέμε όχι στη φιλανθρωπία».

Και την ίδια ώρα που η πολιτική ηγεσία της χώρας στο Μέγαρο Μουσικής διακήρυττε την... «ευαισθησία» της για τα δικαιώματα των ΑμεΑ η πορεία των αναπήρων και των οικογενειών τους πολύ πριν το Μέγαρο Μουσικής, στο ύψος του Πάρκου Ελευθερίας, αντιμετωπίζονταν από μπλόκο ροπαλοφόρων αστυνομικών με κράνη αλλά και δύο κλούβες!

Το πανό στο Μέγαρο

Ο αυταρχισμός όμως δε στάθηκε ικανός να τους σταματήσει. Ωρα πριν αντιπροσωπεία του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος κατάφερε να είναι μέσα στο Μέγαρο Μουσικής. Την ώρα που μιλούσε ο υπουργός Υγείας και Πρόνοιας Κ. Στεφανής, αιφνιδιάζοντάς τον φώναξαν συνθήματα και σήκωσαν δύο πανό που έγραφαν στα ελληνικά, αλλά και τα αγγλικά «STOP στην πολιτική της ΕΕ. Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. ΕΕ σημαίνει Ζωή χωρίς δικαιώματα» αλλά και δυναμικά συνθήματα: «Εσείς με τις Βρυξέλλες, εμείς με το λαό, να φτιάξουμε το μέτωπο, το αγωνιστικό». Χειροκροτήθηκαν από μέρος της αίθουσας, ενώ ο υπουργός φανερά αμήχανος επανέλαβε αρκετές φορές: «Το λάβαμε το μήνυμα»...

Η αντιπροσωπεία των αναπήρων στη συνέχεια αποχώρησε από τη φιέστα, ενώ κατά την έξοδό τους προπηλακίστηκαν από άντρες της ιδιωτικής ασφάλειας του κτιρίου, ώστε να μη φανεί το πανό σε τηλεοπτικές κάμερες που βρίσκονταν έξω από το Μέγαρο Μουσικής. Οι διαδηλωτές υποδέχτηκαν την αντιπροσωπεία τους με ενθουσιασμό και συνθήματα λίγη ώρα μετά.

Χαιρετισμός της ΣΕΑΑΝ

Τους αγωνιστές ανάπηρους, τους γονείς και κηδεμόνες των αναπήρων, τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες συμμετείχαν μαζικά, με δυναμισμό και αποφασιστικότητα στην πορεία διαμαρτυρίας χαιρετίζει με χτεσινή ανακοίνωσή της η ΣΕΑΑΝ.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλει την επιστράτευση των μονάδων μέτρων τάξης με ρητή κυβερνητική εντολή, με στόχο την απαγόρευση της προσέγγισης της μαχητικής διαδήλωσης εκατοντάδων αναπήρων στο Μέγαρο Μουσικής. «Φαίνεται τελικά, επισημαίνει, ότι η δημοκρατία που υπηρετεί ο υπουργός Υγείας - Πρόνοιας κ. Στεφανής και η κυβέρνησή του τα χωράει όλα όπως τα ΜΑΤ, τους προπηλακισμούς από ασφαλίτες και πληρωμένους τραμπούκους του Μεγάρου Μουσικής, αλλά εκείνο που δε χωρά είναι όλους αυτούς που αγωνίζονται και διεκδικούν με αξιοπρέπεια τα δικαιώματά τους».

Η ΣΕΑΑΝ καταγγέλλει ακόμα «την τραμπούκικη ενέργεια των "φουσκωτών" ασφαλιτών που προσπάθησαν να πνίξουν τους αγωνιστές ανάπηρους, οι οποίοι έδωσαν ένα χαστούκι στην ακολουθούμενη αντιλαϊκή - αντιαναπηρική πολιτική, ενώ συνάμα έδωσαν κι ένα μάθημα αξιοπρέπειας και αγώνα».

Το οργανωμένο αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα συσπειρωμένο γύρω από τη ΣΕΑΑΝ, καταλήγει, όχι μόνο θα σπάσει τον τοίχο της σιωπής αλλά θα βρει τους τρόπους η δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση που επικρατεί στους ανάπηρους και τις οικογένειές τους να εκφραστεί σε ανυποχώρητο αγώνα.


ΕΣΕΕ
Βάζει «πλάτες» στις μεθοδεύσεις για καταστρατήγηση του ωραρίου

Με τις προθέσεις της κυβέρνησης και τις αξιώσεις του 2004, όπως αυτές είδαν το φως της δημοσιότητας, που στο όνομα της εξυπηρέτησης των επισκεπτών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων μεθοδεύουν την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, ευθυγραμμίζεται και η διοίκηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Αυτό προκύπτει τόσο από τη χτεσινή ανακοίνωση της διοίκησης, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα ερήμην του διοικητικού συμβουλίου, όσο και από τη θέση της πλειοψηφίας, που γνωστοποιήθηκε χτες κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του ΔΣ.

Συγκεκριμένα, με την ανακοίνωσή της η ηγεσία της ΕΣΕΕ μέσα από «κορόνες» του τύπου το θέμα δεν αντιμετωπίζεται με δηλώσεις «δίκης προθέσεων», που «προκαλούν ανησυχία στον εμπορικό κόσμο», περνάει στο ότι τα καταστήματα των Ολυμπιακών πόλεων «δε θα αφήσουν τον πελάτη να φύγει», για να καταλήξει ότι «η πλήρης εξυπηρέτησή τους (ενν. των επισκεπτών) θα εξαρτηθεί και από τη λειτουργία τραπεζών, δημόσιων υπηρεσιών, μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, προξενείων κλπ.».

Επιπλέον, χώρια από αυτό, η διοίκηση έκανε ένα βήμα παραπέρα, προτείνοντας στο ΔΣ κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνέλευσης να υιοθετήσει τη θέση για παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στις «αμιγώς τουριστικές περιοχές» κατά μισή ώρα. Δηλαδή, το χειμώνα να κλείνουν στις 8.30 το βράδυ και το καλοκαίρι στις 9.30. Οπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», αυτό ανοίγει το δρόμο για την παραπέρα καταστρατήγηση του ωραρίου, με δεδομένο μάλιστα ότι το νομοθετικό πλαίσιο είναι τέτοιο ώστε όλη η Ελλάδα να μπορεί να χαρακτηριστεί «τουριστική περιοχή». Η «Αγωνιστική Συνεργασία» υπογραμμίζει ότι το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να παλεύει για ανθρώπινο ωράριο που δε θα ξεπερνάει τις 50 ώρες την εβδομάδα. Ας σημειωθεί ότι από τη διοίκηση μπήκε χτες και πρόταση για άνοιγμα των καταστημάτων δύο Κυριακές μέσα στο Δεκέμβρη, η οποία απορρίφθηκε από το ΔΣ.


ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Συνέλευση την Κυριακή

Σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 2 του Φλεβάρη, στις 10 το πρωί, καλεί όλους τους εμποροϋπαλλήλους η διοίκηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν μια μαζική, συλλογική και αγωνιστική απάντηση στη νέα πρόκληση των πολυεθνικών και της κυβέρνησης, που αφορά την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Οπως καταγγέλλει στη σχετική ανακοίνωση - πρόσκληση ο σύλλογος, η κυβέρνηση θέλει να θέσει τους εργαζόμενους της χώρας όλο το 24ωρο στη διάθεση των εργοδοτών, έχοντας και τη στήριξη των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ, Εργατικό Κέντρο Αθήνας και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

«Η κυβέρνηση - συνεχίζει - πότε με το πρόσχημα των Ολυμπιακών Αγώνων, πότε με το πρόσχημα της καταπολέμησης της ανεργίας, βάζει ως στόχο την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των κερδών του κεφαλαίου με εργαζόμενους λάστιχο, χωρίς δικαιώματα. Ο σύλλογος καταγγέλλει την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, όπως και τις προκλητικές μεθοδεύσεις των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ, ΕΚΑ και ΟΙΥΕ».


Μεγάλα λόγια μακριά απ' τις ανάγκες

Δυο διμοιρίες αστυνομικών σταματάνε τους ανάπηρους, διακόσια μέτρα απ' το Μέγαρο. Πανό όμως με τα ίδια συνθήματα υψώθηκε μέσα στο Μέγαρο
Δυο διμοιρίες αστυνομικών σταματάνε τους ανάπηρους, διακόσια μέτρα απ' το Μέγαρο. Πανό όμως με τα ίδια συνθήματα υψώθηκε μέσα στο Μέγαρο
Αποκαλυπτικά στοιχεία για την κατάσταση που βιώνουν οι ανάπηροι στην Ευρωπαϊκή Ενωση περιείχε ο φάκελος που διανεμήθηκε στην εκδήλωση στους δημοσιογράφους, οι ομιλίες όμως όλων των εμπλεκομένων φορέων κινήθηκαν στα πλαίσια των διαβεβαιώσεων και της υποσχεσιολογίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της EUROSTAT, το 14,5% των κατοίκων των χωρών της ΕΕ (38 εκατομμύρια άτομα) έχει κάποια μορφή αναπηρίας. Ενας στους τέσσερις Ευρωπαίους έχει ένα μέλος της οικογένειάς του που έχει πληγεί από κάποια αναπηρία, αλλά λιγότερο από 2% γνωρίζει ένα μαθητή με ειδικές ανάγκες στο σχολείο και μόνο το 4% έχει ένα συνάδελφο με αναπηρία, αφού οι ανάπηροι είναι αποκλεισμένοι από τη μόρφωση και την απασχόληση.

Το χορό των υποσχέσεων άνοιξε ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος δήλωσε ότι «η Βουλή των Ελλήνων θα βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή της μάχης για την υπεράσπιση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ».

Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας Κ. Στεφανής, ο οποίος... προσπερνώντας την ενόχληση που δημιούργησε η φωνή της πραγματικότητας από το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας και τα άλλα υπουργεία έχουν αναλάβει ήδη μια σειρά πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της θέσης των αναπήρων και ότι «το αναπηρικό κίνημα αναγνωρίζει αυτή την προσπάθεια»! Ως τέτοιο βήμα χαρακτήρισε και τον πρόσφατο Νόμο για την «Κοινωνική Φροντίδα» που οδηγεί στην παραπέρα διάλυση και εμπορευματοποίηση της Πρόνοιας και αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών αυτοβοήθειας και κοινωνικής αλληλεγγύης από τις τοπικές κοινωνίες.

«Πρέπει να συνεργαστούμε στενά με τους εργοδότες για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις με συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης τους στην Ευρώπη. Για να αναλάβουμε δράσεις που να προάγουν την ισότιμη απασχόληση. Πρέπει να οικοδομήσουμε μια ισχυρή συμμαχία με τις ΜΚΟ, τις δημόσιες διοικήσεις αλλά και τις επιχειρήσεις», είπε μεταξύ άλλων, αναφερόμενη στην απασχόληση η Α. Διαμαντοπούλου, Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σαν επιστέγασμα της όλης φιέστας ήρθε η ομιλία του προέδρου της ΕΣΑΕΑ, Γ. Βαρδακαστάνη, που ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Ετος αναπήρων αποτελεί ιστορική ευκαιρία για τη βελτίωση της θέσης των αναπήρων σε ολόκληρη την Ευρώπη και επικρότησε με τον ισχυρότερο τρόπο την πολιτική που οδηγεί τους ανάπηρους στην εξαθλίωση. Το ευρωπαϊκό αναπηρικό κίνημα είναι παρόν και σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο για να μην παίρνονται αποφάσεις για μας και χωρίς εμάς, είπε ο Γ. Βαρδακαστάνης, όταν τέσσερις μέρες πριν στελέχη της παράταξής τους κατήγγειλαν εγγράφως την ύπαρξη 23 σωματείων μαϊμούδων και την επιβολή μη νομίμως εκλεγμένων αντιπροσώπων, στο συνέδριο της ΕΣΑΕΑ που θα γίνει στις 13.2.2003.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ