ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Γενάρη 2003
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
AEK
Προσωρινή λύση

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στα διοικητικά της ΑΕΚ, καθώς χθες το πρωί το Πρωτοδικείο όρισε προσωρινή διοίκηση στην ομάδα, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Γιάννη Γρανίτσα. Στο νέο 19μελές διοικητικό συμβούλιο μπήκε τελικά και ο Κώστας Βουτσόπουλος, ο οποίος σε αντάλλαγμα, απέσυρε τις δύο προσφυγές εναντίον της ερασιτεχνικής και της ΠΑΕ. Η θητεία του νέου διοικητικού συμβουλίου ορίστηκε μέχρι τις 30 Ιούνη, αλλά, όπως ξεκαθάρισε ο Γ. Γρανίτσας, το έργο του θα ολοκληρωθεί νωρίτερα. «Ο κ. Βουτσόπουλος δεν μπορεί να προσφέρει», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

Το πόρισμα του Ελεγκτικού Συμβουλίου παρουσίασε ο Γ. Λιάνης. «Θα αποβληθεί η ΑΕΚ αν υπάρξει νέα δραστηριοποίηση Ψωμιάδη», είπε μεταξύ άλλων, ενώ έκανε λόγο για οικονομικές ατασθαλίες του πρώην «ισχυρού άντρα» της ΠΑΕ.

Κατά τα άλλα στον αγωνιστικό τομέα η ΑΕΚ πήρε εύκολη πρόκριση χθες για τον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας για δεύτερη φορά του Απόλλωνα με 3-0 στο γηπέδου του Αγ. Δημητρίου. Το παιχνίδι δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αφού η «Ενωση» αγωνίστηκε με πολλούς αναπληρωματικούς. Είχε όμως την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα της συνάντησης, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της στο β' μέρος, ενώ ο Απόλλωνας προσπάθησε μόνο με αντεπιθέσεις να πετύχει κάποιο τέρμα. Τα γκολ του αγώνα πέτυχαν οι Σολάκης (71', 91') και Πέτκοφ (87').

Απόλλων: Βενιαμίν, Σβίγκος, Βουρεξάκης (46' Κακιούσης), Κεφαλάς, Ευαγγελάτος (59' Ζούκας), Αναστασάκος, Σαρακατσάνος, Κολομπούρδας, Ζαλαχώρης, Πατσιαβούρας, Αθανασιάδης (63' Νταμιάνοβιτς). ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Πριέτο, Κρέικ, Γεωργέας, Κάπος, Κατσουράνης, Πορτουλίδης (67' Πάσιος), Γεωργάτος (62' Πετκόφ), Κωνσταντινίδης, Σολάκης, Καψής (75' Κασάπης).

ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ 1-2
Δείγμα θετικόν

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Οτο Ρεχάγκελ

Sportidea

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Οτο Ρεχάγκελ
Μία ακόμα νίκη στο ενεργητικό της πρόσθεσε χθες, έστω και σε φιλικό, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών. Οι παίκτες του Οτο Ρεχάγκελ αντιμετώπισαν χτες την Κύπρο σε έναν αγώνα προετοιμασίας ενόψει της αναμέτρησης με τη Βόρεια Ιρλανδία στις 2 Απρίλη για τα προκριματικά του «Ευρω 2004» και κατάφεραν να επικρατήσουν με 2-1. Το παιχνίδι ήταν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για το Γερμανό ομοσπονδιακό εκλέκτορα να βγάλει τα συμπεράσματά του για τη δύσκολη συνέχεια της Εθνικής, ενώ ενδεικτικό είναι πως χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο μέρος, κάτι που τους έδωσε την ευκαιρία να είναι συνεχώς στην επίθεση. Η πίεση αυτή απέφερε στους Κύπριους ένα πέναλτι, που κέρδισε ο Θεοδώτου στην ανατροπή του από τον Πατσατζόγλου και που μετέτρεψε σε γκολ ο Κωνσταντίνου στο 28'. Από εκεί και πέρα, οι διεθνείς μας, ισορρόπησαν το παιχνίδι και στην επανάληψη κατάφεραν να έχουν αυτοί το... πάνω χέρι. Οι πολλές αλλαγές του Ρεχάγκελ, που προτίμησε να κρατήσει μόνο τον Καραγκούνη και στα 90' του αγώνα, έδωσαν άλλη πνοή στην ομάδα και μόλις στο 6ο λεπτό της επανάληψης ισοφάρισαν με την κεφαλιά του Φύσσα από το ύψος της μικρής περιοχής. Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε στο 70' ο Χούτος, δείχνοντας πως βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Κύπρος: Παναγιώτου (65' Σημητράς), Σπύρου (60' Γεωργίου), Οκκαρίδης, Δασκαλάκης, Θεοδώτου, Κονναφής (60' Μ. Νικολάου), Καϊάφας (51' Χαραλαμπίδης), Νικολάου, Εγκωμίτης (46' Μιχαήλ), Οκκάς (51' Γιασεμάκης), Κωνσταντίνου (65' Αγαθοκλέους). Ελλάδα: Νικοπολίδης (46' Χαλκιάς), Πατσατζόγλου (46' Γκούμας), Σεϊταρίδης (46' Βάλλας), Κυργιάκος (46' Αντζας), Βενετίδης (46' Φύσσας), Μπασινάς (66' Κωνσταντινίδης), Καραγκούνης, Γιαννακόπουλος (46' Γεωργιάδης), Τσάρτας (46' Καφές), Ναλιτζής (46' Χούτος), Λυμπερόπουλος (46' Αγρίτης).

ΠΑΟ
Πίστη για διάκριση

Τον καλύτερό του εαυτό προκειμένου ο Παναθηναϊκός να πετύχει τους στόχους του, υποσχέθηκε να δώσει ο Ξενοφώντας Γήττας. Το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του «τριφυλλιού» για φέτος, σε δηλώσεις του ανέφερε πώς είναι έτοιμος να φορέσει την πράσινη φανέλα με το νούμερο 24 και να προσπαθήσει όσο μπορεί περισσότερο για το καλύτερο της νέας του ομάδας «Ενα από τα όνειρά μου έγινε πραγματικότητα. Είμαι χαρούμενος που ήρθα στον Παναθηναϊκό, σε μία ομάδα που έχει γράψει ιστορία και ελπίζω να πραγματοποιήσουμε τους στόχους που έχει θέσει ο κ. Μαρκαριάν. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας και γιατί όχι και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ». Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής, αν και δε θα αγωνιστεί στον αγώνα με την Προοδευτική, ωστόσο, μπήκε χτες στο προπονητικό πρόγραμμα, ούτως ώστε να εγκλιματιστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα στις απαιτήσεις της νέας του ομάδας. Στο μεταξύ, χωρίς τους διεθνείς του παίχτες, τον Μηνά Πίτσο - που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και τον Λεωνίδα Βόκολο - που δοκιμάζεται από τη Γουέστ Χαμ (εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα συνεχίσει την καριέρα του στον αγγλικό σύλλογο), συνεχίστηκε χτες η προετοιμασία του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, οι άνθρωποι της ομάδας έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους περισσότερο στα μεταγραφικά, καθώς θέλουν να ξεκαθαρίσει γρήγορα το τι μέλλει γενέσθαι με την περίπτωση απόκτησης του Μάκη Κουλουχέρη και του Βασίλη Τσάρτα.

ΜΠΑΣΚΕΤ
«Καίγεται» για νίκη

«Αν αυτοί καίγονται μία, εμείς... δέκα». Σε αυτό το πνεύμα προσπάθησε ο Λευτέρης Σούμποτιτς να ετοιμάσει τους παίκτες του ενόψει του σημερινού αγώνα με τη Βιλερμπάν στη Γαλλία (21.30, ΠΟΛΙΣ TV). Βλέπετε δεν είναι μόνο η κρισιμότητα του αγώνα που αφορά τους «ερυθρόλευκους», αλλά και ο αντίπαλος. Οι Γάλλοι μπορεί να έχουν μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση, αλλά όπως τονίζει και ο τεχνικός του Ολυμπιακού, «θα κάνουν τα πάντα για να μας κερδίσουν». Το γιατί, το εξηγεί ο ίδιος: «Αν δεν προσέξουμε, μπορεί να γίνει ζημιά. Η Βιλερμπάν έχει πολύ καλούς παίκτες που αρέσκονται στο ραν εντ γκαν παιχνίδι. Πιστεύω στους παίκτες μου και πάμε στη Γαλλία για τη νίκη. Στον πρώτο γύρο εναντίων των Γάλλων είχαμε πετύχει μια νίκη που μας βοήθησε πολύ στη συνέχεια. Μπορεί η Βιλερμπάν να βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αλλά έχει ελπίδες να προκριθεί. Εμείς θέλουμε να εξασφαλίσουμε την πρόκριση και είναι ευκαιρία για μας να επιστρέψουμε στις νίκες. Η διακοπή, μας έκανε καλό. Εγινε καλή δουλιά. Μάλιστα ο τεχνικός των Πειραιωτών αναφέρθηκε και στις δύσκολες υποχρεώσεις της ομάδας στο μήνα που έρχεται, τις οποίες χαρακτήρισε κρίσιμες, αφού το αποτέλεσμά τους ίσως κρίνει πολλά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
«Κοκορομαχίες»

«Πόλεμος» μεταξύ των διοικούντων των ΠΑΕ Ηρακλή και Ολυμπιακού, όπως όλα δείχνουν, ξεκίνησε τις τελευταίες μέρες. Αφορμή για την κόντρα του Ευάγγελου Μυτιληναίου, που όπως δήλωσε παραμένει ως μεγαλομέτοχος στο «Γηραιό», και του Σωκράτη Κόκκαλη, ήταν οι δηλώσεις του πρώτου που κατηγορεί τον «ερυθρόλευκο» πρόεδρο ως έναν εκ των αρχιτεκτόνων της παράγκας που λυμαίνεται το ποδόσφαιρο. Πραγματική αφορμή όμως, ίσως είναι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των δύο ανδρών που έχει αντίκτυπο στο... καταπληγωμένο ποδόσφαιρο της χώρας μας. Αργά το βράδυ της Τρίτης, ο πρόεδρος των πρωταθλητών απάντησε στις κατηγορίες του ομολόγου του με δήλωσή του στην οποία χρησιμοποιώντας «βαριές» εκφράσεις, μεταξύ άλλων ζητά την ακαριαία αντίδραση της αθλητικής Δικαιοσύνης «... για να σταματήσει επιτέλους αυτός ο δυσώδης οχετός της συκοφαντίας και της παραπληροφόρησης από τους αυτόκλητους "προστάτες" του ελληνικού ποδοσφαίρου». Ολα αυτά (όλος τυχαίως) λίγες μέρες πριν τη συνάντηση των δύο ομάδων για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Τέλος, στο μεταγραφικό τομέα, οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να κινηθούν για την απόκτηση του Κουλοχέρη, ενώ ίσως υπάρξει και... κρούση για συμφωνία με τον Βασίλη Τσάρτα, όπου πληροφορίες αναφέρουν πως του έχει γίνει πρόταση με κλειστό συμβόλαιο.

ΒΟΛΕΪ

Το εισιτήριο για την είσοδό του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών, εξασφάλισε χτες ο ΠΑΟΚ, ο οποίος στην αναμέτρησή του με την Ορεστιάδα αναδείχτηκε νικητής με 3-1 (25-22, 22-25, 17-25, 21-25). Ο «Δικέφαλος», αν και βρέθηκε να χάνει στο πρώτο σετ, δεν το έβαλε κάτω, και κατάφερε με υπομονή και πάθος να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή και να μπει στην «4άδα». Σημειώνεται ότι αύριο θα παίξει με το νικητή του ντέρμπι των «αιωνίων» Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που διασταύρωσαν τα ξίφη τους χτες το βράδυ.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο Α. Μπριάκος του Συνδέσμου Ηπείρου, κληρώθηκε να διευθύνει τη σημαντική αναμέτρηση ανάμεσα στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και την Προοδευτική (γήπεδο Κορυδαλλού), που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής. Στα υπόλοιπα παιχνίδια τις σφυρίχτρες θα κρατήσουν: Ηρακλής - Παναχαϊκή (Ζωγράφος), Ολυμπιακός - ΟΦΗ (Αγγελάκης), Πανιώνιος - Αρης (Τσικίνης), Ακράτητος - Καλλιθέα (Δούρος), Αιγάλεω - Ιωνικός (Βασσάρας), ΠΑΟΚ - Ξάνθη (Δαμιανός), ΠΑΣ Γιάννενα - ΑΕΚ (Τεροβίτσας).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ