ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2003
Σελ. /40
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η ελληνική κυβέρνηση να διακόψει τη συμμετοχή της στον πόλεμο

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Ηράκλειο της Κρήτης

Η επίσκεψη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στην Κρήτη στόχο είχε, όπως η ίδια πολλές φορές υπογράμμισε, να ενισχύσει τη συμβολή του ΚΚΕ αφ' ενός στην υπόθεση της λαϊκής συσπείρωσης και πάλης και αφ' ετέρου στην ανάπτυξη ενός ρωμαλέου αντιπολεμικού κινήματος, που είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά αναγκαίο. Το θέμα του πολέμου, άλλωστε, ήταν το κυρίαρχο και στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στο Ηράκλειο.

Σχετικά με αυτό η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε: «Θα ήθελα να ξεκινήσω με το θέμα των θεμάτων αυτών των ημερών, που αφορά στην Ευρώπη ολόκληρη και σ' όλο τον κόσμο. Τον απειλούμενο πόλεμο κατά του Ιράκ. Εμείς καλούμε τον ελληνικό λαό να μην κρατήσει στάση αναμονής απέναντι στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 14 του Φλεβάρη. Ενδεχομένως πολλοί άνθρωποι, λαοί να ένιωσαν ότι παίρνουν μια ανάσα. Αφού από τη χτεσινή (σ.σ. προχτεσινή) συνεδρίαση δεν προέκυψε ότι η ηγεσία των ΗΠΑ έπεισε πως έχει επιχειρήματα, έχει στοιχεία για να δικαιολογηθεί ο άδικος, άνομος πόλεμος κατά του ιρακινού λαού. Κανένας όμως εφησυχασμός. Πρώτα πρώτα θα πρέπει να επαναφέρουμε στη μνήμη μας ή να μάθουν όσοι δε γνωρίζουν, ότι, πάνω απ' όλα, για τον ΟΗΕ, υπάρχει η απόφαση του ΝΑΤΟ στην Πράγα, που πάρθηκε πριν λίγους μήνες, σύμφωνα με την οποία υπάρχει έγκριση στην πολιτική του προληπτικού χτυπήματος. Και όταν ένα κράτος, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, θεωρήσει ότι πρέπει να χτυπήσει πρώτο μία χώρα με μόνη αιτία την υπόνοια της απειλής, καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι οι ΗΠΑ έχουν πάρει ένα δελτίο νομιμότητας από τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, που τα περισσότερα από αυτά είναι και κράτη-μέλη της ΕΕ, και ανάμεσά τους είναι και η Ελλάδα».

Να αποφασίσει ο ιρακινός λαός για το μέλλον του

Ακολούθως σημείωσε: «Βεβαίως εμείς λέμε πως είναι καλό για την υπόθεση της ειρήνης το ότι υπάρχουν αντιστάσεις στη συγκεκριμένη επιλογή των ΗΠΑ. Μόνον που οι αντιστάσεις είναι δύο ειδών. Υπάρχει η αντίσταση των εταίρων των ΗΠΑ, που φοβούνται ότι αυτός ο πόλεμος θα οδηγήσει σε κέρδη τις ΗΠΑ, που δε θέλουν αυτόν τον πόλεμο γιατί δεν τα βρήκαν στη μοιρασιά με τις ΗΠΑ, όπως είναι ο γαλλογερμανικός άξονας. Υπάρχουν, όμως, και οι γνήσιες αντιστάσεις λαών, δυνάμεων οι οποίες είναι αντίθετες με τον πόλεμο όχι για τη μοιρασιά αλλά είναι αντίθετες με την ιμπεριαλιστική πολιτική που λέει ότι εγώ μπορώ με την επέμβαση, με τον πόλεμο, να πάρω στα χέρια μου τις πρώτες ύλες, τον πλούτο μιας χώρας, ανεξάρτητα από τα όποια προσχήματα μπορεί να υπάρχουν, αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα προσχήματα».

«Εμείς βεβαίως - συνέχισε - είμαστε αυτοί που θέλουμε να ανατραπεί ο Σαντάμ Χουσεΐν. Ξέρουμε πολύ καλά ότι με τους κομμουνιστές δεν τα έχει καθόλου καλά, και μάλιστα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιράκ είναι υπό δίωξη και χιλιάδες κομμουνιστές είναι στις φυλακές. Αυτό δε σημαίνει ότι εμείς θα αδράξουμε την ευκαιρία και θα πούμε "ναι" στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Τον Σ. Χουσεΐν ας τον ανατρέψει ο λαός όταν το αποφασίσει και όταν το επιλέξει. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε εμείς να πούμε "ναι" σε έναν τέτοιο πόλεμο, δε θέλουμε.

Οι ΗΠΑ θα επιδιώξουν να ανατρέψουν τον Χουσεΐν, να βάλουν στη θέση του έναν άλλο, δικό τους Σαντάμ. Γιατί θέλουν βέβαια κυβερνήσεις της απολύτου εμπιστοσύνης τους. Και επίσης ξέρουμε ότι οι ΗΠΑ - και η Μ. Βρετανία το έκανε παλιότερα και η Γερμανία και οι χώρες εκείνες που είχαν αποικίες - κρατούσαν για πολλά χρόνια δικούς τους ανθρώπους στην εξουσία και όταν πίστευαν ότι αυτοί πια δεν είχαν πέραση στο λαό, παρενέβαιναν, τους ανέτρεπαν για να δώσουν παράταση ζωής στη δική τους εξουσία εκεί με άλλα πρόσωπα, τα οποία ήταν τάχα αδιάφθορα».

Η κυβέρνηση συμμετέχει στην προετοιμασία του πολέμου

Αμέσως μετά η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε: «Εμείς επίσης καλούμε τον ελληνικό λαό να βάλει στην ίδια μοίρα το σύνθημα "Οχι στον πόλεμο" με το σύνθημα "Οχι στην ελληνική συμμετοχή". Δεν πρόκειται για σύνθημα να μη συμμετάσχει η ελληνική κυβέρνηση αλλά να διακόψει τη συμμετοχή της, η οποία γίνεται με τον εξής τρόπο: Πριν απ' όλα με τη βάση της Σούδας, μέσω της οποίας θα επιχειρηθεί ο πόλεμος, είναι μια από τις τρεις μεγαλύτερης σημασίας βάσεις σε παγκόσμια κλίμακα για τους Αμερικανούς, βάση κατασκοπίας, κατασκευής προβοκάτσιας, ανεφοδιασμού, βάση μέσα από την οποία περνάνε όλες εκείνες οι διευκολύνσεις που απαιτούνται για έναν πόλεμο. Η Ελλάδα παίρνει μέρος σ' αυτό τον πόλεμο έχοντας στείλει φρεγάτα στον Περσικό Κόλπο, παίρνει μέρος στην κλιμάκωση της προετοιμασίας του πολέμου. Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση έχει πει "ναι" σε όλα όσα ζήτησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και από τον ΥΠΕΞ, Γ. Παπανδρέου, και από τον ΥΠΕΘΑ, Γ. Παπαντωνίου. Επομένως, όταν ο πόλεμος κηρυχτεί επίσημα, ανοιχτά και γίνει καθολικός τότε η Ελλάδα θα συμμετάσχει. Επομένως, το σύνθημα για μας είναι: "Οχι" στον πόλεμο, "όχι" στην ελληνική συμμετοχή και με άμεσο και με έμμεσο τρόπο. Είναι μια ευκαιρία για τον ελληνικό λαό, και ιδιαίτερα τους κατοίκους της Κρήτης να ανεβάσουν τον αγώνα για να φύγει η βάση της Σούδας. Ισως μερικοί χαμογελάσουν και πουν ότι σε μια περίοδο που ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και γενικότερα ο ιμπεριαλισμός είναι πανίσχυρος, σε μια περίοδο που ο πόλεμος σε βάρος των λαών έχει νομιμοποιηθεί, είναι εφικτό να φύγει η βάση της Σούδας; Ας σκεφτεί ο ελληνικός λαός το εξής πράγμα: Το 1981 ο Α. Παπανδρέου ανέβηκε στη διακυβέρνηση του τόπου έχοντας το σύνθημα να φύγουν όλες οι αμερικανικές βάσεις και το θεωρούσε τότε εφικτό. Βεβαίως το έκανε ανέφικτο όχι γιατί δεν μπορούσε αλλά γιατί δεν ήθελε να το κάνει».

Μεγάλης πολιτικής σημασίας ο αγώνας κατά των βάσεων

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε με έμφαση: «Σήμερα αυτός ο αγώνας δε λέμε ότι είναι εύκολος αλλά έχει μεγάλη πολιτική σημασία να ξεδιπλωθεί. Θα αποτελέσει μεγάλη υπηρεσία στην υπόθεση της ειρήνης. Μαζί ταυτόχρονα με όλες τις άλλες πτυχές του κοινωνικού και πολιτικού αγώνα στον τόπο μας, με συναφή άλλα συνθήματα. Να ανέβει δηλαδή το κίνημα και να δημιουργήσει προϋποθέσεις να επιβάλει και αυτή τη λύση. Στις 15/2 θα υπάρξει πανευρωπαϊκό λαϊκό συλλαλητήριο. Εμείς συμμετέχουμε ως Κόμμα, ως κομμουνιστές, που μετέχουμε, δρούμε σε διάφορες οργανώσεις και στο φιλειρηνικό κίνημα. Δε θεωρούμε ότι αυτή η μέρα είναι το Α και το Ω, είναι όμως μια μέρα πάρα πολύ σημαντική. Εως τις 15/2 πρέπει να υπάρχει πανελλαδική προετοιμασία για την επιτυχία. Εμείς θεωρούμε επιτυχία να γεμίσουν οι δρόμοι της Ελλάδας και να μετατραπεί η Κρήτη σε ένα μεγάλο καζάνι αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό. Οι δρόμοι, οι πλατείες, να γίνουν εκδηλώσεις στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στις γειτονιές, παντού. Και να υπάρχει αυτό το κορυφαίο συλλαλητήριο, όπου πάλι δεν πρέπει να σταματήσουμε. Πρέπει και η επόμενη μέρα να μας βρει όλους ετοιμοπόλεμους για την υπόθεση της ειρήνης και την αλληλεγγύη στον ιρακινό λαό».

Αυτός ο πόλεμος δε θα είναι ο τελευταίος, θα είναι όμως οδυνηρός και για τον ελληνικό λαό

«Γνωρίζουμε επίσης - συνέχισε η Αλ. Παπαρήγα - ότι το Ιράκ δε θα είναι το τελευταίο χτύπημα, οι σχεδιασμοί περιλαμβάνουν τη Συρία, το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα, όπου ήδη οι ΗΠΑ ανοίγουν ένα άλλο μέτωπο εκεί για τον πολιτικό και οικονομικό έλεγχο της ΝΑ Ασίας. Οι συνέπειες του πολέμου για την Ελλάδα θα είναι σοβαρές. Πολιτικές, οικονομικές, πολιτιστικές, ηθικές. Οι οικονομικές συνέπειες θα είναι βαρύτατες για δύο λόγους: Αμεσες με την άνοδο της τιμής του πετρελαίου και ό,τι άλλο προκύψει, αλλά και για αρκετά χρόνια η ελληνική κυβέρνηση θα χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για να σφίγγουν οι εργαζόμενοι το ζωνάρι τον ίδιο τον πόλεμο. Ανεξάρτητα δηλαδή από το κόστος που θα έχει θα είναι πανταχού παρών ο πόλεμος και μετά από 10 και 15 χρόνια».

Τα προβλήματα «έπνιξαν» το Λασίθι

Από τη σύσκεψη με τους φορείς στο Λασίθι
Από τη σύσκεψη με τους φορείς στο Λασίθι
Προβλήματα, ασφυκτικά αδιέξοδα, έκκληση για βοήθεια αλλά και διάθεση για αγώνα. Είναι οι λέξεις που αποτυπώνουν κάπως την κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι κάτοικοι του Λασιθίου, εργάτες και αγρότες, όπως οι ίδιοι τη μετέφεραν στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, που βρέθηκε χτες στην Ιεράπετρα, στα πλαίσια της περιοδείας της στην Κρήτη.

Η Αλ. Παπαρήγα είχε μια εγκάρδια συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Ν. Χριστοφακάκη, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που άπτονται της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και γενικότερα για τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο και συνολικά το νομό. Ο δήμαρχος ζήτησε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ, για να κατοχυρωθεί η οικονομική αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας το μείζον πρόβλημα της ανεπάρκειας πόρων και καταγγέλλοντας τη μη απόδοση στην ΤΑ όσων της οφείλονται από το κράτος. Εξέφρασε τη διαφωνία του με την αύξηση της φορολογίας των δημοτών, πολλώ μάλλον που, όπως τόνισε, η οικονομική τους κατάσταση είναι εξαιρετικά άσχημη, καθώς και την οργή του για τη μετακύληση ευθυνών της κυβέρνησης στις πλάτες της Αυτοδιοίκησης που δε συνοδεύονται από αντίστοιχη οικονομική στήριξή της. Ευθύνες που πολλαπλασιάστηκαν μετά την αναγκαστική συνένωση δήμων και κοινοτήτων. Ακολούθως, ενημέρωσε την Αλ. Παπαρήγα για τα μεγάλα προβλήματα των κατοίκων του νομού, των παραγωγών λαδιού, όσων ασχολούνται με τα θερμοκήπια, αλλά και των εργαζομένων με τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας. Ο δήμαρχος έθεσε εκ νέου στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ το μείζον πρόβλημα της εκποίησης της Μεγάλης Παραλίας, ενός από τα ωραιότερα κομμάτια του Δήμου, της οποίας το ξεπούλημα έχουν αποτρέψει δύο φορές έως τώρα οι κάτοικοι με τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις. Την ευχαρίστησε για την έως τώρα συμπαράσταση του ΚΚΕ και ζήτησε τη βοήθειά του για την αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης.

Φυσικά, θίχτηκε και ο επικείμενος πόλεμος κατά του Ιράκ, για τον οποίο ο δήμαρχος εξέφρασε την ομόθυμη αντίδραση των Λασιθιωτών.

Η Αλ. Παπαρήγα, από την πλευρά της, αφού εξέθεσε στον Ν. Χριστοφακάκη τις θέσεις του ΚΚΕ για τα ζητήματα που απασχόλησαν τη συζήτησή τους και δεσμεύτηκε πως το Κόμμα θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του και θα εξακολουθήσει να συμπαρίσταται στους αγώνες του δήμου και των κατοίκων.

Αμέσως μετά, η Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε και είχε πολύωρο διάλογο με τους εργαζόμενους του δήμου και εκπροσώπους φορέων του νομού.

Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, του Σωματείου Εργατών Μετάλλου, του Σωματείου Οικοδόμων Νεάπολης, του Συλλόγου Ανθοπαραγωγών Ιεράπετρας, του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ιεράπετρας, των Σωματείων Συνταξιούχων Ιεράπετρας και Αγ. Νικολάου, του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ, του Σωματείου Επαγγελματοβιοτεχνών, του Αγροτικού Συλλόγου Κ. Χωριού, της ΕΛΜΕ, Συλλόγων Γονέων, δημοτικοί σύμβουλοι κ.ά.

Η Αλ. Παπαρήγα ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΚΕ, αλλά και τις εκτιμήσεις του, για το πού οδεύει η κατάσταση γενικά, αλλά και ειδικά, στην αγροτική παραγωγή, στον τουρισμό κ.α. Με έμφαση τόνισε πως ελάχιστα είναι πια τα αμιγώς τοπικά προβλήματα, μιας και τα περισσότερα έχουν να κάνουν με τη γενικότερη πορεία των πραγμάτων στη χώρα. Στάθηκε ακόμα στα προβλήματα της ΤΑ και στην ώθησή της από την κεντρική διοίκηση στο να μετατραπεί σε επιχειρηματίας και μάλιστα και σε τομείς όπως η Υγεία, η Πρόνοια, η Παιδεία κ.ά. Αναφέρθηκε, επίσης, στον πόλεμο, σημειώνοντας πως η βάση της Σούδας αποτελεί ένα πολύπλευρο πλήγμα για την Κρήτη, θα αποτελέσει ορμητήριο ενός βρώμικου πολέμου και ως εκ τούτου απαιτείται πάνδημη κινητοποίηση.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε την ανάγκη κάθε περιοχής να γίνει χώρος συσπείρωσης και κοινής δράσης, χωρίς αυταπάτες και με απόφαση χειραφέτησης των λαϊκών στρωμάτων από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Τόνισε πως είναι απαίτηση των καιρών, ο αγώνας σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο για τη διαμόρφωση προϋποθέσεων για γενικότερες ριζικές αλλαγές στον τόπο. Εξέφρασε ακόμη την αισιοδοξία του ΚΚΕ για το ότι οι λαοί δείχνουν να ξεμουδιάζουν, χρειάζεται ωστόσο, όπως ανέφερε, επιτάχυνση στην οργανωμένη αντίσταση και πάλη και με πολιτικούς στόχους.

Ευρεία συζήτηση

Η Αλ. Παπαρήγα δέχτηκε πλήθος ερωτήσεων. Μεταξύ άλλων, κλήθηκε να σχολιάσει την εμφάνιση στη Βουλή από τον πρωθυπουργό του εγκόλπιου του Παπαδόπουλου, την οποία και κατήγγειλε τονίζοντας ότι τη ΝΔ μπορεί κανείς να την ταυτίσει με την ταξική υπέρ του κεφαλαίου πολιτική όχι όμως με τα τανκς. Συμπλήρωσε ότι τέτοιες ενέργειες στόχο έχουν τον εκφοβισμό του λαού, τη συντήρηση τεχνητών διλημμάτων για την απόσπαση ψήφων.

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν και σχολιάστηκαν τόσα πολλά θέματα που μπορούν μόνο να απαριθμηθούν, μεταξύ άλλων θέματα σχετικά με τον πόλεμο και πώς μπορεί η λαϊκή πάλη να τον αποτρέψει, την αγροτική παραγωγή και τους εργάτες γης, τις ρυθμίσεις που πλήττουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενισχύοντας τα μεγάλα πανελλαδικής εμβέλειας, την ετεροδικία κ.ά.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις εκπροσώπων φορέων, ένας καταιγισμός καταγγελιών για προβλήματα που απασχολούν τους Λασιθιώτες, αλλά και ειλικρινούς αγωνίας για το πώς μπορεί να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα της πάλης.

Μαζική συγκέντρωση στο Ηράκλειο

Με ομιλία σε μια μαζική συγκέντρωση στην αίθουσα «ΑΝΔΡΟΓΕΩ» του Δήμου Ηρακλείου, έκλεισε χτες βράδυ η διήμερη περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην Κρήτη. Η ανταπόκριση και των Ηρακλειωτών στο κάλεσμα ν' ακούσουν τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ, ήταν μεγάλη. Στην κατάμεστη αίθουσα ξετυλίχτηκε ένας γόνιμος διάλογος με την Αλέκα Παπαρήγα, που κυρίως περιστράφηκε γύρω από το θέμα του πολέμου. Το «θέμα των θεμάτων», όπως το χαρακτήρισε η ίδια η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το κάλεσμα και προς τον ηρακλειώτικο λαό το ίδιο και διπλό: Παγκινητοποίηση αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική, έκφραση με κάθε τρόπο της αλληλεγγύης προς το λαό του Ιράκ και λαϊκή συσπείρωση και πάλη, διαμόρφωση προϋποθέσεων για τη δρομολόγηση θετικών εξελίξεων για το λαό. Στη συγκέντρωση παλμό έδωσε η μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η παρουσία των εργαζομένων της πόλης και των αγροτών.

Στη συγκέντρωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Ν. Λαμπρινός, ο Σπύρος Επιτροπάκης, εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ, ο πρώην πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου Τίτος Σταγαράκης, εκπρόσωποι της Ενωσης Γονέων Ηρακλείου, η κίνηση Πολιτών Δυτικών Συνοικιών Ηρακλείου, το σωματείο εργαζομένων πρώην αμερικάνικης βάσης Γουρνών, ο Νίκος Σκουλάς, μέλος του προεδρείου της Κίνησης Νέων Δικηγόρων Ηρακλείου, ο Βαγγέλης Σκουλάς, πρώην πρόεδρος ΠΑΣΕΓΕΣ και πρώην δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου, ο Βεριγάκης Νίκος, πρώην πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου και πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, ο Βασίλειος Ζεβελάκης, πρώην γενικός γραμματέας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης, αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου, κ.ά.

Συνάντηση με παιδιά από το Κουρδιστάν

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συναντήσει παιδιά από το Κουρδιστάν και τις μητέρες τους σήμερα, Παρασκευή 7/2, στις 14.00, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.

Εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ

-- Η ΚΟ Θησείου - Πάνω Πετραλώνων του ΚΚΕ καλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει, με θέμα τις θέσεις του ΚΚΕ για την Ελληνική Προεδρία της ΕΕ, σήμερα, Παρασκευή 7/2, στις 6 μ.μ., στα γραφεία της, Φυλλίδος 2.

-- Η ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ διοργανώνει συνεστίαση αύριο, Σάββατο 8 Φλεβάρη, στο κέντρο «Ρέμβη».

-- Η ΚΟΒ Παιδείας Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ καλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει στην Παλλήνη την Κυριακή 9/2, στις 11 π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με ομιλήτρια την Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η ΚΟΒ Χολαργού πραγματοποιεί συγκέντρωση την Κυριακή 9/2, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημαρχείο της πόλης, με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Θα μιλήσει στέλεχος του Κόμματος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ