ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Απρίλη 2003
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2003
Εργάτη τον εργάτη η μάχη για την απεργία

Το μεγάλο «ραντεβού» δίνεται για την Πέμπτη 1η Μάη στο Πεδίον του Αρεως, στην κεντρική συγκέντρωση, που οργανώνει στις 10 το πρωί το ΠΑΜΕ

Η αφίσα που κυκλοφόρησε το Συνδικάτο Οικοδόμων για τη φετινή Πρωτομαγιά
Η αφίσα που κυκλοφόρησε το Συνδικάτο Οικοδόμων για τη φετινή Πρωτομαγιά
Γιαπί το γιαπί, εργοστάσιο το εργοστάσιο, γραφείο το γραφείο, εργαζόμενο τον εργαζόμενο, οι συνδικαλιστικές και τα στελέχη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου απλώνουν παντού το μήνυμα του γιορτασμού της ταξικής, ενωτικής, διεκδικητικής Πρωτομαγιάς.

Στις καθημερινές συγκεντρώσεις, περιοδείες, συζητήσεις καλούν τους εργαζόμενους να μην κάνουν βήμα πίσω, τώρα να δυναμώσουν την απαιτητικότητα και να ανεβάσουν τις διεκδικήσεις τους. Να οργανωθούν στα συνδικάτα και να τα μετατρέψουν σε φρούρια της ταξικής πάλης. Να συγκροτήσουν Επιτροπές Αγώνα στους ίδιους τους τόπους δουλιάς, να δυναμώσουν το ΠΑΜΕ με νέα σωματεία, με πολλούς αγωνιστές, με νέους εργαζόμενους. Να βρεθούν την Πέμπτη 1η Μάη μαζικά και μαχητικά στο δρόμο του αγώνα και στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Πεδίον του Αρεως στις 10 το πρωί και στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Με την πρωτομαγιάτικη προκήρυξη του ΠΑΜΕ να μοιράζεται χέρι - χέρι σε κάθε εργαζόμενο στους τόπους δουλιάς, οι ταξικές δυνάμεις δε θα αφήσουν λεπτό να πάει χαμένο μέχρι εκείνη τη μέρα. Για να τιμήσουν, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το ΠΑΜΕ, την εργατική Πρωτομαγιά, δυναμώνοντας τη διεθνιστική αλληλεγγύη και τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την κατοχή σε βάρος του Ιράκ. Να καταδικάσουν την ένοχη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στη σφαγή του ιρακινού λαού, να πούνε ΟΧΙ στο ραγιαδισμό που καλλιεργούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Να θυμηθούν, όπως σημειώνει, ότι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επέβαλαν σκληρή, μακρόχρονη λιτότητα, καθήλωσαν μισθούς και συντάξεις. Χτύπησαν το 8ωρο, εφάρμοσαν τη μερική απασχόληση, αύξησαν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης. Σήμερα, ετοιμάζουν ακόμα σκληρότερα μέτρα και το λένε καθαρά. Στο όνομα των συνεπειών του πολέμου και της καπιταλιστικής κρίσης να πληρώσει ακόμα πιο βαρύ τίμημα η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων να αυξηθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Ταυτόχρονα, η προκήρυξη καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ΠΑΜΕ που τους ενώνει σε ταξική αγωνιστική διεκδικητική βάση, που ενώνει τους εργάτες στην πάλη τους ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Τώρα, όπως τονίζει, με αποφασιστικότητα να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δύναμης, να γυρίσουν οι εργάτες και οι εργάτριες τις πλάτες στην κυρίαρχη πολιτική, στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, στα κόμματα και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Σε συμμετοχή στις κατά τόπους εκδηλώσεις για τον ταξικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, καλεί με την προκήρυξή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και ιδιαίτερα για την Αθήνα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. «Ειρήνη και δουλιά ζητάει η εργατιά», επισημαίνει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία, καλώντας τους εργαζόμενους να τιμήσουν τους αγώνες της τάξης τους.

Η αγανάκτηση για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά και στους χώρους εργασίας, αλλά και στην ίδια τη ζωή αποτέλεσμα της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής είναι αυτό που εκφράζεται στις περιοδείες του ΠΑΜΕ που γίνονται καθημερινά. Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ χτες περιόδευσαν σε χώρους όπως: Στο εργοτάξιο του Σκοπευτηρίου στο Μαρκόπουλο, στη Στατιστική Υπηρεσία, στο εργοτάξιο του ΥΠΕΧΩΔΕ στις Τρεις γέφυρες, στα συνεργεία της ΛΑΝΤΑ κ.α. Κάλεσαν σε ταξικό, ενωτικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς ενάντια στις συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που, όπως τόνιζαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, έχουν εξαφανιστεί από τους χώρους εργασίας. Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν, φυσικά, ο ιμπεριαλιστικό πόλεμος στο Ιράκ, αλλά και οι χαμηλοί μισθοί, οι εργασιακές σχέσεις, η διεύρυνση της ΕΕ, αλλά ακόμα και η πρόσφατη είδηση της επέκτασης της μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η μοναδική εργατική Πρωτομαγιά

Στην εργατομάνα Θεσσαλονίκη, στην πόλη της Φεντερασιόν και του Μάη του '36, στην πόλη της θυσίας των μαρτύρων της Ειρήνης, Νικηφορίδη και Λαμπράκη, στην πόλη των μεγάλων αντιιμπεριαλιστικών αντιπολεμικών κινητοποιήσεων, οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται για το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Ενα γιορτασμό αντάξιο της ιστορίας των αγώνων αυτής της πόλης.

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς όλα τα συνδικάτα της πόλης να κηρύξουν 24ωρη απεργία για την 1η Μάη, με πλαίσιο στόχων ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στους πολέμους του, ενάντια στο κεφάλαιο, στους πολιτικούς του εκπροσώπους και στην αντιλαϊκή πολιτική τους, για ταξική, ενωτική, αγωνιστική συσπείρωση, με στόχο την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου, αποτελεί τη μοναδική εγγύηση ενός γιορτασμού που θα είναι σταθμός στους αγώνες της εργατικής τάξης.

Οι περιοδείες των στελεχών του ΠΑΜΕ στα εργοστάσια και στους κλάδους αναδείχνουν την ανταπόκριση των εργαζομένων για συμμετοχή στην οργάνωση του γιορτασμού την 1η Μάη, με βάση τα πραγματικά συμφέροντα και ανάγκες της εργατικής τάξης της πόλης.

Θα είναι όλοι εκεί την 1η Μάη, στις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου, ενωμένοι πραγματικά οι εργάτες ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Είναι αυτή η ενότητα που τους δίνει τη δύναμη, τη συγκεντρωμένη δύναμη να αντιπαλέψουν το μαύρο μέτωπο ΣΕΒ, κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης. Θα είναι παρόντες και μαχητικοί με τα αιτήματά τους που σηματοδοτούν την αντίσταση και την ανυπακοή στην αντιλαϊκή πολιτική.

Από την «άλλη πλευρά του λόφου» θα είναι η σύναξη των μηχανισμών! Κρατικός, κυβερνητικός μηχανισμός, αλληλένδετος με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, κυβερνητικές και εργοδοτικές ηγεσίες του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ μαζί με πλειάδα στελεχών δημοσίων υπηρεσιών. Οι «Αρχές του Νομού» μαζί με υπουργούς, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ και μερικά πανό του «Φόρουμ», για να συμπληρώσουν το κοινωνικό άλλοθι μιας σύναξης που αποτελεί ασέλγεια προς την κορυφαία εκδήλωση της Εργατικής Τάξης.

Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση ονομάζουν με περισσή θρασύτητα αυτή τη σύναξη των μηχανισμών, αυτοί που έδωσαν «γη και ύδωρ» στο βάρβαρο ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια στο λαό του Ιράκ, αυτοί που χειροκροτούν τη διεύρυνση της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ενωσης, αυτοί που έχουν υπογράψει την κατάργηση του 8ωρου και της πλήρους απασχόλησης, την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τη διάλυση της παραγωγικής βάσης, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, την εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, αυτοί που ετοιμάζονται να υπογράψουν χειρότερα δεινά για την Εργατική Τάξη και το λαό.

Αυτοί που έχουν αναγάγει τον «κοινωνικό διάλογο» σε προμετωπίδα της επιχείρησής τους για ενσωμάτωση της Εργατικής Τάξης στο σύστημά τους. Είναι όλοι αυτοί που ανέδειξαν τον αντικομμουνισμό, τη λάσπη, την υποταγή, το συμβιβασμό ως βασικά στοιχεία του εξοπλισμού τους για να κρύψουν το χαρακτήρα της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετούν.

Εκεί θα είναι όλοι αυτοί που κάνουν «αντιπολεμικές» συναυλίες όπως το ΕΚΘ, μεσούντος του πολέμου με την υψηλή χορηγία της κυβέρνησης που ανεφοδίαζε από τη Σούδα τους δολοφόνους που σκότωναν γυναικόπαιδα. Θα είναι εκεί και ο πρόεδρος του ΕΚΘ και του ΜΑΚΙΝΕ, που καταγράφει κάθε φορά την αυξημένη ανεργία του Νομού Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας και μετά μαζεύει όλα τα Εργατικά Κέντρα των Νομών για να πάνε μαζί με τη ΓΣΕΕ στον πρωθυπουργό να τον... ενημερώσουν!

Γι' αυτό λοιπόν πραγματικά ενωμένοι σε ταξική, αγωνιστική, διεκδικητική βάση, οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται την Πέμπτη 1η Μάη στις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του κύριου εκφραστή των συμφερόντων τους, του ΠΑΜΕ.


Θεόδωρος ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
Στέλεχος του ΠΑΜΕ, γραμματέας του ΕΚΘ

Οι συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων

Σε όλη την Ελλάδα διοργανώνονται πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις από τις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Μέχρι χτες είχαν ανακοινωθεί συγκεντρώσεις στις παρακάτω πόλεις:

Αθήνα 10 π.μ. Πεδίον του Αρεως, Πειραιάς 10 π.μ. στην πλατεία Κοραή, Θεσσαλονίκη 10 π.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου, Πάτρα 10 π.μ. στο βρετανικό προξενείο, Αλεξανδρούπολη 9.30 π.μ. στο Δημαρχείο, Ξάνθη 10 π.μ. κεντρική πλατεία, Κομοτηνή 10 π.μ. κεντρική πλατεία, Κιλκίς 11 π.μ. πλατεία Ειρήνης, Βέροια 9.30 π.μ. πλατεία Εληά, Νάουσα 9 π.μ. Εργατικό Κέντρο, Καβάλα 10 π.μ. κεντρική πλατεία, Δράμα 10 π.μ. Πλατεία Ελευθερίας, Κοζάνη 10 π.μ. κεντρική πλατεία, Πολύγυρος 11 π.μ. Εργατικό Κέντρο, Σέρρες 10 π.μ. πλατεία Ελευθερίας, Πτολεμαΐδα 10 π.μ. κεντρική πλατεία, Καστοριά 10 π.μ. Πάρκο έναντι Νομαρχίας, Γρεβενά 10.30 π.μ. κεντρική πλατεία, Φλώρινα 10 π.μ. κεντρική πλατεία, Κατερίνη 10 π.μ. πλατεία Ελευθερίας, Γιάννενα 10 π.μ. Δημαρχείο, Αρτα 10 π.μ. ΕΚ (προσυγκέντρωση ΠΑΜΕ 9.30 π.μ. Λαϊκή Αγορά), Αγρίνιο 10 π.μ. Εργατικό Κέντρο, Πρέβεζα 9 π.μ. στο Φόρο, Κέρκυρα 10 π.μ. πλατεία Σαρόκο, Ηγουμενίτσα 10 π.μ. πλατεία δημαρχείου, Μεσολόγγι 11 π.μ. κεντρική πλατεία, Λάρισα 10 π.μ. κεντρική πλατεία, Βόλος 10 π.μ. πλατεία Δημαρχείου, Καρδίτσα 10 π.μ. Εργατικό Κέντρο, Τρίκαλα 10 π.μ. κεντρική πλατεία, Χαλκίδα 11 π.μ. στην Παραλία (Στρογγυλό), Λαμία 10 π.μ. πλατεία Πάρκου, Αμφισσα 10 π.μ. πλατεία Λαού, Λιβαδειά 11 π.μ. πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Θήβα 10.30 στον πεζόδρομο, Καλαμάτα 10.30 π.μ. πλατεία 23ης Μαρτίου, Πύργος 10.30 π.μ. κεντρική πλατεία, Κόρινθος 10 π.μ. στα Περιβολάκια, Αίγιο 11 π.μ. πλατεία Λαύρας, Τρίπολη 10 π.μ. κεντρική πλατεία, Σπάρτη 10 π.μ. κεντρική πλατεία, Κεφαλονιά 10.30 π.μ. μπροστά στη νομαρχία, Ζάκυνθο 10 π.μ. Εργατικό Κέντρο, Ηράκλειο 10 π.μ. πλατεία Λιονταριών, Χανιά 10 π.μ. πλατεία Δημοτικής Αγοράς, Ρέθυμνο 10 π.μ. Δημαρχείο, Αγιο Νικόλαο 10 π.μ. κεντρική πλατεία, Μυτιλήνη 10 π.μ. πλατεία Σαπφούς.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Στην πλατεία Κοραή η πανεργατική σύναξη

Την 1η Μάη η θέση του εργαζόμενου λαού του Πειραιά είναι στις 10 το πρωί στην πλατεία Κοραή. Εκεί, μαζί με τις δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, κόντρα «στο ρεύμα της υποταγής», καλείται να τιμήσει την Εργατική Πρωτομαγιά. Οι εργαζόμενοι του Πειραιά καλούνται με τη μαζική τους συμμετοχή να κάνουν σαφές ότι η απαιτητικότητα της εργατικής τάξης δυναμώνει, ότι ανεβάζει τις διεκδικήσεις της, ότι είναι αποφασισμένη να μην κάνει ούτε βήμα πίσω, ότι θα τιμωρήσει αυτούς που τη ματοκυλούν καθημερινά στο όνομα του κέρδους. Ακόμα θρηνεί τους 6 δολοφονημένους εργάτες της σωληνουργίας, ενώ το περασμένο Σάββατο προστέθηκαν στην αιματοβαμμένη λίστα οι δύο ναυτεργάτες του πλοίου «Πόντος».

Το αγωνιστικό κάλεσμα απευθύνει προς τους Πειραιώτες εργαζόμενους η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά, της οποίας οι δυνάμεις έχουν «ριχτεί» στη μάχη της ενημέρωσης και προετοιμασίας της απεργιακής συγκέντρωσης. Χτες το απόγευμα η Συντονιστική οργάνωσε μία ακόμα σύσκεψη για να ληφθούν τα τελευταία οργανωτικά μέτρα, με τη συμμετοχή των προέδρων των πρωτοβάθμιων σωματείων. Η εικόνα που μεταφέρθηκε ήταν ότι ήδη η ανακοίνωση της Συντονιστικής έχει φτάσει και στην τελευταία εργατογειτονιά της περιφέρειας του Πειραιά, ενώ καθημερινά γίνονται περιοδείες και εξορμήσεις σε κάθε τόπο δουλιάς. Από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και τα γιαπιά, τα εργοστάσια, μέχρι τα μηχανουργεία, τα βυρσοδεψεία και τα τσαγκαράδικα του Ρέντη.

Αποφασίστηκε ότι με ακόμα πιο εντατικούς θα συνεχιστεί η δουλιά της προετοιμασίας και τις επόμενες μέρες. «Ατομο το άτομο. Ετσι πρέπει να συνεχίσουμε, αποσπώντας προσωπική δέσμευση από τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση. Κάθε εργασιακός χώρος να εκδώσει δική του ανακοίνωση και να καθορίσει δικό του σημείο προσυγκέντρωσης. Ετσι θα ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες» επισήμανε ο Μιχάλης Νουφαρίτσης, γραμματέας του ΕΚ Πειραιά.

Στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική καταθέτει το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει το ΠΑΜΕ, το οποίο ανταποκρίνεται στις εργατικές ανάγκες και καλεί τους εργαζόμενους να λάβουν τα μέτρα τους. «Τώρα με αποφασιστικότητα να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δύναμης, να γυρίσουν οι εργάτες και οι εργάτριες τις πλάτες στην κυρίαρχη πολιτική, στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, στα κόμματα και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αυτό επιβάλλει η σημερινή κατάσταση. Οσο αδυνατίζουν οι φορείς της αντιλαϊκής πολιτικής, τόσο η εργατική τάξη θα παλεύει από καλύτερες θέσεις και ο αγώνας της θα είναι πιο αποτελεσματικός».

Οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ

Κάλεσμα και για την οικονομική του ενίσχυση μπροστά στην Πρωτομαγιά του 2003 απευθύνει το ΠΑΜΕ προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές.

Για το σκοπό αυτό έχει ανοιχτεί τραπεζικός λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, με αριθμό 129/5907-89/60.

Εκδήλωση Νέων του ΠΑΜΕ

«Στους δύσκολους καιρούς να σηκωθούμε ψηλότερα», με αυτή τη φράση η Γραμματεία Νέων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα: «Ταξική Εργατική Πρωτομαγιά», την Τετάρτη 30 Απρίλη, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).

Καθημερινές περιοδείες

Συνεχίζονται καθημερινά λίγες μόλις μέρες πριν την Πρωτομαγιά οι περιοδείες των στελεχών του ΠΑΜΕ, σε δεκάδες χώρους εργασίας, καλώντας τους εργαζόμενους σε ταξικό, ενωτικό, αγωνιστικό γιορτασμό.

Σήμερα Τρίτη περιοδείες θα γίνουν στα: Εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ στον «Αγιο Σάββα», εργοτάξιο Κύμης Αττικής Οδού, Διυλιστήρια ΕΥΔΑΠ Περισσού, Στατιστική Υπηρεσία, ΚΕΠΥΟ, ΚΑΤΣΕΛΗΣ, TASTY, συνεργείο καθαριστριών Λαϊκού Νοσοκομείου, στον Ιματισμό και Τσαγκαράδικα ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, BSB, TSIF, 3A, ΣΕΞ ΦΟΡΜ, στις επιχειρήσεις Μετάλλου ΒΙΚΤΟΡΙΑ, ΣΒΑΜΠΕ, ΖΟΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ, ΣΙΤΡΟΕΝ, ΒΑΤΖΕΔΑΚΗΣ, στα νοσοκομεία «Αιγινίτειο», «Αρεταίειο», «Ογκολογικό Κηφισίας» και «Σισμανόγλειο», στο εργοτάξιο της ΕΘΕΛ στο Ελληνικό, στην Τεχνική Διεύθυνση της Ολυμπιακής και στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Την Τετάρτη, περιοδείες θα γίνουν στα εργοτάξια με οικοδόμους του ΜΕΤΡΟ Ηλιούπολης, της J&P στο Ελληνικό και παραλιακής Φαλήρου, εγκαταστάσεις ΕΥΔΑΠ Λαοδικείας, ΦΑΓΕ, ΤΡΙΟΥΜΦ, ΣΙΣΣΕΡ ΠΑΛΚΟ, συνεργείο καθαριστριών Εφετείων, στα νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία», Γενικό Κρατικό Αθηνών και «Αγιο Σάββα» και στα εργοστάσια Μετάλλου ΒΙΑΝΕΤ, ΦΟΚΟ, ΚΑΛΗΣ, ΠΑΝΕΛ, ΠΛΑΡΤΕ.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Με το ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά

Στην πρωτομαγιάτικη πανεργατική - ταξική συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ στο Πεδίον του Αρεως, στις 10 το πρωί, καλούν όλους τους συνταξιούχους οι Ομοσπονδίες των ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΤΑΕ - ΟΤΑ - Δημοσίου. Μάλιστα, για την καλύτερη οργάνωση και συμμετοχή, η Ομοσπονδία συνταξιούχων ΙΚΑ διοργανώνει σήμερα σύσκεψη στις 9.30 το πρωί στα γραφεία της.

Οπως τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες, η Πρωτομαγιά «είναι μέρα αντίστασης και αντεπίθεσης της εργατικής τάξης στο ντόπιο και πολυεθνικό κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που επιδιώκει να σαρώσει ό,τι απόμεινε από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας».

Αυτή η οργανωμένη επίθεση του κεφαλαίου, υπογραμμίζουν, και των πολιτικών του εκπροσώπων, κυβέρνησης, ΝΔ, «δε θα είχε αποτελέσματα αν δεν είχε την πλήρη στήριξη των συμβιβασμένων και υποταγμένων πλειοψηφιών των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, οι οποίες αποκήρυξαν την ταξική πάλη και είναι θιασώτες της αντιδραστικής θεωρίας του "κοινωνικού διαλόγου"».

Μεταξύ άλλων καταλήγει: «Να γιατί η θέση μας βρίσκεται στο Πεδίον Αρεως στο ΠΑΜΕ και στα ταξικά συνδικάτα που αγωνίζονται ενάντια στη βάρβαρη αντεργατική - εγκληματική πολιτική που στέλνει στο θάνατο λαούς με βόμβες και πυραύλους και τους εργάτες και συνταξιούχους στην πείνα και την εξαθλίωση».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ