Τρίτη 22 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Στην πλατεία Κοραή η πανεργατική σύναξη

Την 1η Μάη η θέση του εργαζόμενου λαού του Πειραιά είναι στις 10 το πρωί στην πλατεία Κοραή. Εκεί, μαζί με τις δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, κόντρα «στο ρεύμα της υποταγής», καλείται να τιμήσει την Εργατική Πρωτομαγιά. Οι εργαζόμενοι του Πειραιά καλούνται με τη μαζική τους συμμετοχή να κάνουν σαφές ότι η απαιτητικότητα της εργατικής τάξης δυναμώνει, ότι ανεβάζει τις διεκδικήσεις της, ότι είναι αποφασισμένη να μην κάνει ούτε βήμα πίσω, ότι θα τιμωρήσει αυτούς που τη ματοκυλούν καθημερινά στο όνομα του κέρδους. Ακόμα θρηνεί τους 6 δολοφονημένους εργάτες της σωληνουργίας, ενώ το περασμένο Σάββατο προστέθηκαν στην αιματοβαμμένη λίστα οι δύο ναυτεργάτες του πλοίου «Πόντος».

Το αγωνιστικό κάλεσμα απευθύνει προς τους Πειραιώτες εργαζόμενους η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά, της οποίας οι δυνάμεις έχουν «ριχτεί» στη μάχη της ενημέρωσης και προετοιμασίας της απεργιακής συγκέντρωσης. Χτες το απόγευμα η Συντονιστική οργάνωσε μία ακόμα σύσκεψη για να ληφθούν τα τελευταία οργανωτικά μέτρα, με τη συμμετοχή των προέδρων των πρωτοβάθμιων σωματείων. Η εικόνα που μεταφέρθηκε ήταν ότι ήδη η ανακοίνωση της Συντονιστικής έχει φτάσει και στην τελευταία εργατογειτονιά της περιφέρειας του Πειραιά, ενώ καθημερινά γίνονται περιοδείες και εξορμήσεις σε κάθε τόπο δουλιάς. Από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και τα γιαπιά, τα εργοστάσια, μέχρι τα μηχανουργεία, τα βυρσοδεψεία και τα τσαγκαράδικα του Ρέντη.

Αποφασίστηκε ότι με ακόμα πιο εντατικούς θα συνεχιστεί η δουλιά της προετοιμασίας και τις επόμενες μέρες. «Ατομο το άτομο. Ετσι πρέπει να συνεχίσουμε, αποσπώντας προσωπική δέσμευση από τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση. Κάθε εργασιακός χώρος να εκδώσει δική του ανακοίνωση και να καθορίσει δικό του σημείο προσυγκέντρωσης. Ετσι θα ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες» επισήμανε ο Μιχάλης Νουφαρίτσης, γραμματέας του ΕΚ Πειραιά.

Στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική καταθέτει το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει το ΠΑΜΕ, το οποίο ανταποκρίνεται στις εργατικές ανάγκες και καλεί τους εργαζόμενους να λάβουν τα μέτρα τους. «Τώρα με αποφασιστικότητα να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δύναμης, να γυρίσουν οι εργάτες και οι εργάτριες τις πλάτες στην κυρίαρχη πολιτική, στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, στα κόμματα και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αυτό επιβάλλει η σημερινή κατάσταση. Οσο αδυνατίζουν οι φορείς της αντιλαϊκής πολιτικής, τόσο η εργατική τάξη θα παλεύει από καλύτερες θέσεις και ο αγώνας της θα είναι πιο αποτελεσματικός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ