Τρίτη 22 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Μεθοδεύσεις ιδιωτικοποίησης...

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο

Πρόταση αμερικανικού Ιδρύματος, να λειτουργήσει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο καρδιοχειρουργική μονάδα για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, προωθεί το υπουργείο Υγείας για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης (ΠΕΠΑΓΝΥ), ανοίγοντας έτσι ουσιαστικά ένα ακόμη παράθυρο στην ιδιωτική πρωτοβουλία, εκμεταλλευόμενο την πραγματική ανάγκη για την κάλυψη τέτοιων περιστατικών. Στην προοπτική αυτή, αντικειμενικά, αξιοποιεί και τον τοπικό Τύπο. Με σχετικά δημοσιεύματα, στον τοπικό Τύπο, ενώ είναι δεδομένες οι κυβερνητικές ευθύνες για την υπολειτουργία και μη ανάπτυξη του Νοσοκομείου, κατηγορούνται ως υπεύθυνοι οι εργαζόμενοι!

Συγκεκριμένα, στα δημοσιεύματα οι εργαζόμενοι κατηγορούνται ότι ευθύνονται οι ίδιοι για τη μη λειτουργία των κλινικών επειδή ουσιαστικά δε δέχονται να δουλέψουν με ευκαιριακές ή προσωρινές λύσεις, χωρίς πρόσληψη μόνιμου και ειδικευμένου προσωπικού.

Η προσπάθεια συκοφάντησης των εργαζομένων στηρίζεται και από τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, που αξιοποιώντας το προεδρείο διαστρεβλώνουν τις θέσεις της πλειοψηφίας του σωματείου.

Με αφορμή τέτοια συκοφαντικά για τους εργαζόμενους δημοσιεύματα το σωματείο εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται, μεταξύ άλλων, πως οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων έχει οδηγήσει το σύνολο των κλινικών να λειτουργούν σε οριακό σημείο και τις περισσότερες φορές κάτω από τα επιτρεπτά όρια ασφαλείας.

«Κανένας σοβαρός σχεδιασμός δεν μπορεί να γίνει και καμιά παραπέρα ανάπτυξη τμημάτων και κλινικών χωρίς πρώτα την πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό των ήδη υπαρχόντων τμημάτων και κλινικών. Κάθε νέα λειτουργία κλινικής πρέπει να συνοδεύεται με τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου και ειδικευμένου προσωπικού.

Ευκαιριακές ή προσωρινές λύσεις, με συμβασιούχους ή εποχιακούς, με προγράμματα "απόκτησης εργασιακής εμπειρίας", με επικουρικούς νοσηλευτές, δε λύνουν το πρόβλημα και βέβαια δεν επιτρέπουν σοβαρούς σχεδιασμούς για παραπέρα ανάπτυξη».

Για τις προσπάθειες συκοφάντησης των εργαζομένων το σωματείο σημειώνει ότι όσο και αν προσπαθούν το ΔΣ του ΠΕΣΥ, το ΔΣ του νοσοκομείου και κάποιοι βολεμένοι λιβελογράφοι να ρίξουν στους εργαζόμενους τις πολιτικές ευθύνες του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης για τα χάλια του δημοσίου συστήματος Υγείας, είναι μάταιος κόπος. Οι εργαζόμενοι και ο λαός του νησιού γνωρίζουν πολύ καλά και εμάς αλλά και το τι συμβαίνει.

Τέλος, το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους, το λαό του νησιού σε κοινό αγώνα για δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δημόσιο, πλήρως αναπτυγμένο, με παροχή υψηλού επιπέδου περίθαλψη και δωρεάν πρόσβαση για όλους τους πολίτες, ανθρώπινες συνθήκες και ωράρια εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ