Τρίτη 22 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΥΓΕΙΑ
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
Ευρω-ευχολόγια της κυβέρνησης

Τα πραγματικά συμφέροντα των ατόμων με αναπηρίες εκφράζει με συνέπεια η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων
Τα πραγματικά συμφέροντα των ατόμων με αναπηρίες εκφράζει με συνέπεια η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων
Σε εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, με ομιλίες, έρευνες και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, θα αναλωθεί το έτος 2003 που έχει ανακηρυχτεί Ευρωπαϊκό Ετος Ατόμων με Αναπηρία, όπως προκύπτει απ' τη συνεδρίαση της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία συγκροτήθηκε γι' αυτό το λόγο.

Ολη αυτή η υποκριτική φιλολογία συνοδεύτηκε από επισημάνσεις ενίσχυσης των μέτρων κοινωνικής προστασίας, που θα διασφαλίσουν την ομαλή ενσωμάτωσή τους στην κοινωνική ζωή, όχι ως ένα είδος φιλανθρωπίας, αλλά ως προϊόν κοινωνικής ανάγκης, μιας επιταγής που συνιστά την υποχρέωση να δίνονται στα άτομα αυτά ίσες ευκαιρίες με τους άλλους πολίτες», όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Κ. Στεφανής, κατά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής. Οσο όμως κι αν εξόρκισε τη φιλανθρωπία ο Κ. Στεφανής, ήρθε να την ενσωματώσει λίγο αργότερα ο υφυπουργός Υγείας Δ. Θάνος αναφερόμενος στις «ειδικές δράσεις», που θα μπορέσουν «να υλοποιηθούν από δημόσιες αρχές, κυβερνητικούς φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα (υπουργεία, φορείς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ), μη κυβερνητικούς οργανισμούς, την Εκκλησία, ιδρύματα, σωματεία, συλλόγους, οργανώσεις ατόμων με αναπηρία, εκπαιδευτικά ή ερευνητικά ιδρύματα, οργανισμούς κατάρτισης, κοινωνικούς εταίρους, φορείς που προωθούν ή υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία».

Κι όλες αυτές οι «ειδικές δράσεις» θα είναι «μακριά από στείρες επιδοματικές πολιτικές» και θα χρηματοδοτούνται το πολύ με πέντε εκατομμύρια δραχμές (δηλαδή 14.673 ευρώ). Συνολικά γι' αυτές τις δράσεις έχουν εξασφαλιστεί 700.000 ευρώ (350.000 ευρώ είναι κοινοτική χρηματοδότηση), που μπορεί να είναι ψίχουλα αλλά θα αποτελέσουν προεκλογικό δέλεαρ για το κυβερνητικό κόμμα.

Το κύριο βάρος καλείται να το σηκώσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, ο Δ. Θάνος σημείωσε ότι αυτό το θέμα δεν είναι στην προεκλογική ατζέντα για τις δημοτικές εκλογές.

Στο ίδιο ευρωπαϊκό και κυβερνητικό μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γ. Βαρδακαστάνης, λέγοντας ότι γνωρίζει πως δε θα λυθούν τα προβλήματα αμέσως και γι' αυτό το Ευρωπαϊκό Ετος μπορεί να χρησιμεύσει ως βατήρας που θα εκτιναχτούν πάνω απ' το ...2003!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ