Τρίτη 22 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
Κακιά μήτρα κακό σπόρο θα βγάλει

Αυτοί καλούν στην παρασυναγωγή στο Σύνταγμα

Σάλο έχουν προκαλέσει ανάμεσα στους ιδιωτικούς υπαλλήλους οι μεθοδεύσεις για τη δημιουργία μιας ακόμα ομοσπονδίας - σφραγίδας, λίγους μήνες μετά τους όρκους πίστης στο οργανωτικό συνέδριο της ΓΣΕΕ ότι θα γίνουν ενέργειες για να μειωθεί ο αριθμός των ομοσπονδιών μέσα από ενοποιήσεις. Παραμονές Πρωτομαγιάς αποκαλύπτεται σε όλο το μεγαλείο του ο εργατοπατερικός μηχανισμός που καλεί εργαζόμενους και αφεντικά να γιορτάσουν μαζί του την Πρωτομαγιά στην παρασυναγωγή που οργανώνουν στο Σύνταγμα.

Η νέα διασπαστική Ομοσπονδία στήθηκε στο χώρο των «σεκιούριτι». Τα τρία σωματεία που φέρεται να ιδρύουν την ψεύτικη ομοσπονδία έχουν προχωρήσει σε σωρεία παραβάσεων και παραβιάσεων που βγάζουν μάτι. Συγκεκριμένα, στο σωματείο Υπαλλήλων Ομίλου «Wackenhut» δεν υπάρχει πρακτικό Γενικής Συνέλευσης με το οποίο να προκύπτει απόφαση για διαγραφή από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και εγγραφή σε νέα. Κατά τη διάρκεια αρχαιρεσιών το σωματείο δεν υφίσταται νομικά αφού δεν είχε καταχωρηθεί στα βιβλία του Πρωτοδικείου με τη μετονομασία του κλπ.

Στο σωματείο «Wackenhut Security Transport» πάλι, δεν υπάρχει απόφαση ή πρακτικό ΓΣ με το οποίο να προκύπτει απόφαση για διαγραφή από την ΟΙΥΕ. Τέλος, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας φέρεται να εγγράφει μέσα σε 3 μόνο μέρες 3.945 (!) μέλη. Φέρεται να διεξάγει αρχαιρεσίες στις 2 και 3 Νοέμβρη, να ψηφίζουν 3.879 μέλη και όπως προκύπτει ανά 10 δευτερόλεπτα να ψηφίζει και ένα άτομο. Δεν υπάρχει πρακτικό εκλογής Εφορευτικής Επιτροπής, ούτε κατάσταση ψηφισάντων κλπ. Υπάρχει καταγγελία τριών μελών του επιχειρησιακού σωματείου «Wackenhut» ότι εν πλήρη αγνοία τους φέρονται ως εκλεγμένα μέλη της Εφορευτικής, να έχουν διεξαγάγει αρχαιρεσίες του κλαδικού και να υπογράφουν τα σχετικά πρακτικά.

Τι κάνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος και η παράταξή του; Απλώνει ασπίδα προστασίας στην Ομοσπονδία και εισηγείται την εγγραφή της στη ΓΣΕΕ. Καταγγέλλεται ότι οργανώνονται στα γραφεία της ΓΣΕΕ με τη στήριξη και παρουσία του Χρ. Πολυζωγόπουλου «συσκέψεις» με εκπροσώπους της εργοδοτικής οργάνωσης, προκειμένου να τους πιέσει να προχωρήσουν σε σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τη νέα ομοσπονδία. Ο Χρ. Πολυζωγόπουλος φέρεται να επικοινωνεί ευθέως με διευθυντές μεγάλων εταιριών και εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων, προκειμένου να αναγνωρίσουν τη διασπαστική Ομοσπονδία ως φυσικό συνομιλητή τους!

Να θυμίσουμε επίσης ότι με τις πλάτες της ΠΑΣΚΕ ακολουθήθηκαν νόθες και παράνομες διαδικασίες στο τελευταίο συνέδριο της ΟΙΥΕ, όπου μονοκούκι νόθοι και αντιδημοκρατικά εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, σταλμένοι από τη μεγαλοεργοδοσία των «σούπερ - μάρκετ», ψήφισαν στο συνέδριο εκτινάζοντας τα ποσοστά του συνεργάτη της, δηλαδή της «Αυτόνομης Παρέμβασης» στα ύψη! Είναι πρόσφατα τα γεγονότα με τις παράνομες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στις αρχαιρεσίες στα «σούπερ - μάρκετ», όπου εργαζόμενοι ψήφιζαν χωρίς μητρώα και με τους εργοδότες πάνω από το κεφάλι τους, με προστάτες όλης αυτής της διαδικασίας την «ΑΠ» και την ΠΑΣΚΕ.

Από τη «μήτρα» της ΟΙΥΕ αναδείχτηκαν στελέχη της εργοδοσίας σε πρωτοκλασάτους συνδικαλιστές. Με τις «πλάτες» αυτών των παρατάξεων έχουν περάσει τα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα στο χώρο του ιδιωτικού τομέα. Αυτή η χαλασμένη «μήτρα» σήμερα αποβάλλει τα «εξωμήτριά» της που είναι οι νέες εργοδοτικές διασπαστικές ομοσπονδίες με στόχο να υποταχθεί ακόμα καλύτερα η αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων και να περάσουν ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα. Γι' αυτό η ΠΑΣΚΕ και ο Χρ. Πολυζωγόπουλος προσπαθούν με κάθε τρόπο να τις νομιμοποιήσουν. Το ερώτημα είναι, γιατί κλαίγονται οι της «Αυτόνομης Παρέμβασης», αφού δημιούργημα και της δικής τους εργατοπατερίστικης δράσης είναι το νέο φρούτο. Απλώς, τώρα οι χτεσινοί συνεταίροι τους τους τραβάνε το χαλί γνωρίζοντας πως έτσι κι αλλιώς θα τους έχουν και πάλι χειροκροτητές κάτω από την εξέδρα.


Γ.Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ